Οι αρχές της Πατάγια θα επενδύσουν περίπου 775 εκατομμύρια μπατ στο έργο τουριστικής ανάπτυξης «Old Town Naklua»

Τσονμπούρι –

Ένας επιπλέον προϋπολογισμός άνω των 775 εκατομμυρίων μπατ σχεδιάζεται αρχικά να επενδυθεί σε αναπτυξιακά έργα όπως το "Old Town Naklua" για την προώθηση του τουρισμού του τρόπου ζωής, τονίζοντας την τοπική αλιεία και άλλες μοναδικές τουριστικές δραστηριότητες, λέει ο δήμαρχος Pattaya Sonthaya Khunplume.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το τουριστικό έργο «Old Town Naklua» είναι ένα από τα προγράμματα «NEO Pattaya», μαζί με το έργο «New Koh Larn», που στοχεύει στην ενίσχυση της ανάπτυξης υποδομών στην τοπική τουριστική βιομηχανία και στην εκπλήρωση της φιλοδοξίας να γίνει κρίσιμο μέρος της οικονομικής ανάκαμψης στην Πατάγια και τις τοπικές της κοινότητες στο μέλλον.

Το έργο «Old Town Naklua» έχει προγραμματιστεί για 11 μεγάλα έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 425 εκατομμυρίων μπατ, τα οποία θα δαπανηθούν κυρίως για την ανάπτυξη του τουρισμού με βάση την τοπική κοινότητα και την προσθήκη αξίας στην παλιά κοινότητα στην περιοχή Naklua. Οι ντόπιοι κάτοικοι της Naklua πιστεύουν ότι ο παραδοσιακός τρόπος ζωής της τοπικής αλιείας σίγουρα θα αναδείξει τους τουρίστες μαζί με άλλες τουριστικές δραστηριότητες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στην περιοχή Naklua. Οι υπεύθυνοι του τουρισμού Pattaya πιστεύουν ότι η ανάδειξη της ζωής και της εμπειρίας του παραδοσιακού πολιτιστικού ψαρέματος στην Ταϊλάνδη θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών στην περιοχή Pattaya.

Ο Δήμαρχος δήλωσε περαιτέρω ότι το έργο Naklua των 425 εκατομμυρίων μπατ (το υπόλοιπο χρησιμοποιείται στο Koh Larn) περιλαμβάνει κυρίως:

  1. Ένα 5όροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων με πλωτό βοτανικό κήπο και θέα στην περιοχή Naklua, με επένδυση περίπου 96 εκατομμυρίων μπατ.
  2. Ένα έργο ανάπτυξης μιας αγοράς φρέσκων τροφίμων για τους τουρίστες να απολαμβάνουν πλήρως τη γεύση του τοπικού φαγητού ενώ θαυμάζουν το όμορφο τοπίο της παραλίας Naklua, με προϋπολογισμό 4.5 εκατομμυρίων μπατ
  3. Βελτίωση τοπίου τοπικού πάρκου σύμφωνα με το σχέδιο ανάπτυξης του Ανατολικού Οικονομικού Διαδρόμου (EEC) με προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων μπατ
  4. Κατασκευή μονοπατιού περιπάτου κατά μήκος της αγοράς Lan Po Naklua και θέα στο Pak Khlong Naklua και δραστηριότητες παρατήρησης πουλιών σύμφωνα με το αναπτυξιακό σχέδιο της ΕΟΚ βάσει προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων μπατ
  5. Άλλες βελτιώσεις που αφορούν την εμβληματική άποψη του Pak Khlong Naklua και του Καναλιού Nok Yang με προϋπολογισμό 10.4 εκατομμυρίων μπατ
  6. Σωστή κατασκευή μονοπατιού της φύσης στο μαγκρόβιο δάσος του καναλιού Nok Yang σύμφωνα με το αναπτυξιακό σχέδιο της ΕΟΚ βάσει προϋπολογισμού 15.5 εκατομμυρίων μπατ.
  7. Έργο κατασκευής λιμανιού στο ψαροχώρι Naklua με προϋπολογισμό στήριξης 50 εκατομμυρίων μπατ
  8. Κατασκευή φράγματος νερού στο κανάλι Naklua με προϋπολογισμό 110 εκατομμυρίων μπατ
  9. Πρόσθετη κατασκευή και βελτίωση του καναλιού Nok Yang, με προϋπολογισμό επιδότησης 46 εκατομμυρίων μπατ, ένα έργο ανάπτυξης κέντρου κοινοτικών υπηρεσιών, με προϋπολογισμό 8.2 εκατομμυρίων μπατ και ένα έργο συντήρησης ενός παλιού κτιρίου ταχυδρομείων για την προώθηση του τουρισμού, με άλλα 24 εκατομμύρια μπατ.

Το υπόλοιπο του προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί στο Koh Larn με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανακαίνιση της προβλήτας, πεζόδρομους γύρω από το νησί, συγκοινωνίες και τουριστικές εγκαταστάσεις.

Η Sonthaya κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο ανάπτυξης της «Παλιάς Πόλης Naklua» στο πλαίσιο της στρατηγικής «NEO Pattaya» που βρίσκεται συνεχώς στη διαδικασία σχεδιασμού θα παρουσιάσει σταδιακά πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα στο κοινό και θα ολοκληρωθεί εντός 3 ετών. Πίστευε επίσης ότι το έργο θα κάνει σίγουρα την Πατάγια την τέλεια πόλη για τουρισμό, διαμονή και επαγγελματικούς σκοπούς.

Ταϊλανδική Πηγή: Sophon Cable TV (STV), γραμμένο και μεταφρασμένο στα αγγλικά από την ομάδα The Pattaya News Team

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, εκδήλωσης, φιλανθρωπικού ή τοπικού αθλητισμού κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.