Αποτελέσματα Reader Talkback: Πώς σας επηρέασε προσωπικά ο Covid-19 φέτος;

 

Ήρθε η ώρα για την εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία κάνουμε στους αναγνώστες μας μια ερώτηση που σχετίζεται με τρέχοντα γεγονότα που αξίζουν την επικαιρότητα στην αρχή της εβδομάδας και στο τέλος της εβδομάδας επισημαίνονται μερικές από τις πιο διαφορετικές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις όπως επιλέγονται από το κύριο άρθρο μας προσωπικό εδώ στο The Pattaya News.

Αυτή την εβδομάδα ζητήσαμε τα εξής: https://thepattayanews.com/2020/11/30/reader-talkback-how-were-you-personally-affected-by-covid-19-we-want-to-hear-your-story/

Εάν θέλετε να σχολιάσετε περαιτέρω αυτήν την ιστορία, δείτε πώς: Μπορείτε να μας σχολιάσετε με διάφορους τρόπους, στέλνοντάς μας ένα μήνυμα στο Pattayanewseditor@gmail.com, στέλνοντάς μας μήνυμα στο Facebook ή το Twitter ή αφήνοντας ένα σχόλιο εδώ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας.

Πώς επηρεαστήκατε προσωπικά από τον Covid-19 φέτος;

Κίρι-

Είμαι ένας τρανς Καναδός που ζω στο Χονγκ Κονγκ. Πρόσφατα διοργάνωσα έναν έρανο για να βρω την επέμβαση αλλαγής φύλου, την οποία φυσικά επέλεξα έναν χειρουργό στην Ταϊλάνδη, επειδή η Ταϊλάνδη έχει τους καλύτερους χειρουργούς για αυτό το είδος επέμβασης κατά τη γνώμη μου. Λόγω των μέτρων που ίσχυαν, δεν μπόρεσα να κάνω την εγχείρησή μου τον Ιούλιο όπως είχα προγραμματίσει και κατέληξα να διοργανώσω έναν δεύτερο έρανο για να καλύψω τα υπερβολικά μέτρα καραντίνας που αντιμετώπιζα.
ήταν εξαιρετικά δύσκολο τόσο οικονομικά όσο και για την ψυχική μου υγεία. Ακολουθώντας όλες τις αναφορές που έρχονται από την Ταϊλάνδη προσπαθώντας να παραμείνω στην κορυφή των διαρκώς μεταβαλλόμενων μέτρων και μυρωδιών, προσπαθώντας να καταλάβω και να σκιουρίσω όλη τη σωστή γραφειοκρατία καθώς και να διατηρήσω την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υψηλή πρόσθετη δαπάνη ΚΑΙ να αντιμετωπίσω την κατάθλιψη και τη δυσφορία φύλου … Ειλικρινά, αν δεν χρειαζόμουν αυτή τη χειρουργική επέμβαση, δεν θα σκεφτόμουν καν να επισκεφτώ την Ταϊλάνδη για πολύ καιρό μέχρι να τελειώσει όλο αυτό. Τα μέτρα που ισχύουν είναι εξαιρετικά και αθόρυβα υπερβολικά. Χωρίς την επείγουσα ανάγκη μου, δεν θα ασχολιόμουν μέχρι να τα ρίξουν όλα αυτά. Ελπίζω σύντομα τα πράγματα να επιστρέψουν σε κάποια μορφή κανονικότητας!
Τιερί-
Είμαι από το Βέλγιο, 200 νεκροί καθημερινά, είμαι 60 χρονών. Έπιασα τον Covid-19 και έμεινα σπίτι 2 εβδομάδες άρρωστος, αλλά η αναπνοή ήταν όλο και πιο δύσκολη από ό,τι καλώ έκτακτη ανάγκη. Μετά από 2 εβδομάδες στην εντατική και 2 εβδομάδες παρατήρηση επιστρέφω σπίτι μου αλλά με μηχανή οξυγόνου. 
Εξακολουθώ να δυσκολεύομαι να αναπνεύσω, δεν μπορώ να κινηθώ μέσα χωρίς αυτό το μηχάνημα, χωρίς φάρμακα αλλά μόνο υπομονή και να περιμένω να ανακάμψουν οι πνεύμονές μου.
Είναι λυπηρό γιατί είχα σχέδιο να συνταξιοδοτηθώ στην Πατάγια τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.
9 χρόνια έρχομαι εκεί και τώρα αυτό.
Kjell-
Έφυγα από την Ταϊλάνδη για δουλειά-14 Φεβρουαρίου 2020 και έπρεπε να επιστρέψω σπίτι στη γυναίκα μου στο Buriram-11 Μαΐου 2020.
Δουλεύω για μια γραμμή κρουαζιέρας και ταξιδεύαμε έξω από τη Νέα Υόρκη όταν η πανδημία Covid-19 έπληξε άσχημα το Big Apple, το πλοίο βγήκε από την κυκλοφορία στα μέσα Μαρτίου και κλείσαμε. Το πλοίο έχει συνήθως περίπου 1.700 μέλη πληρώματος και 4.000 επιβάτες. 
Απρίλιος-2020: Τώρα η μεγάλη δουλειά άρχισε να προσπαθεί να φέρει το πλήρωμα στο σπίτι ασφαλές από μια χώρα που δεν επέτρεπε τον επαναπατρισμό του πληρώματος κρουαζιερόπλοιου, καταφέραμε τελικά να στείλουμε την πλειοψηφία του πληρώματος στο σπίτι χρησιμοποιώντας μερικά από τα πλοία της εταιρείας και το πλήρωμα μεταφοράς πλοίο σε πλοίο εκτός των Μπαχάμες και μετά σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, το μεγαλύτερο μέρος του εναπομείναντος πληρώματος στάλθηκε στη συνέχεια στα τέλη Ιουλίου με ναυλωμένες πτήσεις της εταιρείας από το Μαϊάμι. Η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει το πλοίο στην Ευρώπη για να διευκολύνει το εναπομείναν απαραίτητο πλήρωμα να έχει ανακουφιστικά (160 άτομα) Φτάσαμε στην Κοπεγχάγη Δανία στα μέσα Αυγούστου και τη δεύτερη μέρα η Δανία έκλεισε τη δυνατότητα αποβίβασης του πληρώματος, το πλοίο ήταν στη συνέχεια επανατοποθετηθήκαμε στη Σουηδία και θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με εκ περιτροπής πλήρωμα. Η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη καθώς οι περισσότερες μετακινήσεις του πληρώματος γίνονταν με τρυφερά σκάφη και σε κακές καιρικές συνθήκες. Το πλοίο βρίσκεται τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορούμε να επιβιβαστούμε και να αποβιβάσουμε το πλήρωμα, οι περισσότεροι από τους οκτώ μήνες αποκλεισμού περιλάμβαναν επίσης αναστολή της άδειας στην ξηρά και με πολύ αυστηρούς κανόνες επί του σκάφους για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλου του πληρώματος, όλα αυτά είναι κατανοητά αλλά είναι μια πολύ δύσκολη και βαρετή ζωή.
Λόγω των σκληρών ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ταϊλάνδη, επέλεξα να παραμείνω στο πλοίο, εργάζομαι με την ελπίδα να επιβραδυνθεί η πανδημία και να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Αυτό που υποτίθεται ότι θα ήταν μια θητεία τριών μηνών είναι τώρα σχεδόν 10 μήνες, μου λείπει η γυναίκα μου και η ευρύτερη οικογένεια, μου λείπει να πίνω μια μπύρα με τους συντρόφους μου και μου λείπει να πάω στην Chang Arena για να δω την αγαπημένη μου Buriram United.
Ελπίζω να υπογράψω το πλοίο στις αρχές Ιανουαρίου-2021, να υποβάλω αίτηση για μη μεταναστευτική Visa O, να κανονίσω όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και να ταξιδέψω πίσω στην Ταϊλάνδη το συντομότερο δυνατό για να επανενωθώ με τη σύζυγό μου. 
Ο φόβος να είσαι μακριά από την οικογένεια είναι ο πιο δύσκολος, είναι μια συνεχής ανησυχία και δεν σχετίζεται μόνο με τον Covid. Ανησυχώ για την καθημερινότητα, τα τροχαία ατυχήματα, την ελονοσία, τις πλημμύρες και δεν μπορώ να βοηθήσω τη γυναίκα μου αν χρειαστεί. Ήταν ένα περίεργο 2020 και ελπίζω πραγματικά τα πράγματα να γίνουν καλύτερα από το 2021 και μετά.
Daniel-

Με λένε Ντάνιελ και είμαι από τη Βαρκελώνη. 

Έχω έναν γιο που εργάζεται στην Μπανγκόκ. Έχω βίζα συνταξιοδότησης και πηγαίνω να τον βλέπω συχνά. Τώρα όμως δεν έχουμε δει ο ένας τον άλλον για περισσότερο από 9 μήνες. Η βίζα συνταξιοδότησης δεν μου επιτρέπει να μπω στην Ταϊλάνδη τώρα. Θα μπορούσα να ζητήσω την ειδική τουριστική βίζα/tr, αλλά είναι υπερβολικά ακριβό.  Νομίζω ότι πρέπει να γίνει ένα ειδικό σχέδιο για όσους από εμάς έχουμε βίζα συνταξιούχου. Θα ήμουν πρόθυμος να πάω αν η διαδικασία καραντίνας στο ξενοδοχείο ήταν οικονομικά προσιτή. Φυσικά, θα συμμορφωνόμουν με όλες τις απαιτήσεις pcr πριν από το ταξίδι και, εάν χρειαστεί, τρεις εβδομάδες καραντίνας. Έχω την ετήσια ασφάλιση που καλύπτει τον Covid και τα χρήματά μου βρίσκονται ακόμα σε τράπεζα στην Ταϊλάνδη.  Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την είσοδο στην Ταϊλάνδη για εμάς. 

Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να το εξηγήσω. 

Μπράιαν-

Έφυγα μετά από συμβουλή ενός λεγόμενου φίλου στην Αυστραλία λόγω των συμβουλών της κυβέρνησης για μια πανδημία. Πήρα λοιπόν μια άδεια εκ νέου εισόδου για να μπορέσω να επιστρέψω για να ανανεώσω τη βίζα μου τον Αύγουστο, χωρίς να σκεφτώ ποτέ ότι θα ήμουν παγιδευμένος στην Αυστραλία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα η βίζα μου έχει λήξει.
Είχα μια νέα ζωή στην Ταϊλάνδη, είχα την οικονομική δυνατότητα να ζήσω με τη σύνταξή μου από την Αυστραλία και είχα κάνει τόσους πολλούς καλούς φίλους τόσο Ταϊλανδούς όσο και ανθρώπους από όλο τον κόσμο και ήμουν χαρούμενος.
Τώρα είμαι παγιδευμένος στην Αυστραλία μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σύνορα εδώ και στην Ταϊλάνδη.
Είμαι 83 αλλά είμαι κατάλληλος για την ηλικία μου και ελπίζω να μπορέσω να επιστρέψω «σπίτι» για να απολαύσω τη ζωή που είχα κάποτε. Έχασα ό,τι είχα εκεί και ξεκίνησα ξανά, ωστόσο, έκανα κάτι καλό βάζοντας μια φίλη να αδειάσει το δωμάτιό μου και να πάρει τα υπάρχοντά μου πίσω στο χωριό της για να τα χρησιμοποιήσει ή να τα μοιράσει στην οικογένεια και τους φίλους της.
Τώρα περιμένω ένα πιθανό εμβόλιο και προσπαθώ να ξεκινήσω ξανά.
Guenter-
Γεια, είμαι ο Rung Nuat και ζω 16 χρόνια τώρα στην Ταϊλάνδη! Δεν κατάφερα να πάω στη χώρα μου τη Γερμανία φέτος! Συνήθως επισκέπτομαι για 2 εβδομάδες για να δω την κόρη μου, τους φίλους και την οικογένειά μου, να πάω για ψώνια Φαγητό και καθαρά διοικητικά πράγματα! Έχω βίζα συνταξιοδότησης με επανεισόδου, αλλά δεν μπορούσα να πάω γιατί δεν μπορώ να επιστρέψω στη χώρα που ζω!! Καθόλου καλό!!
Larry-Ο Covid-19 μου έχει γλιτώσει πολλά χρήματα. Δεν υπάρχουν επισκέψεις σε μπαρ ή εστιατόρια. Αγορά για παράδοση κατ' οίκον από την Tesco Lotus, τη Big C και τη Lazada. Περάστε τον περισσότερο χρόνο κολυμπώντας και ασκώντας.
Σομτσάι-Έκανα πάρτι κάθε βράδυ στην Πατάγια τον Ιανουάριο, όταν υπήρχαν εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες τριγύρω. Στο τέλος του μήνα ταξίδεψα στο Μπαλί όπου αρρώστησα
την επόμενη μέρα μετά την άφιξη, βήχας, πυρετός, απώλεια όσφρησης κ.λπ. για ένα cpl ημερών. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ήταν Covid, αν και δεν υπήρχαν διαθέσιμα τεστ εκείνη τη στιγμή.

Μετά την ανάρρωση επέστρεψα στην Πατάγια στα μέσα Φεβρουαρίου και απόλαυσα πραγματικά την ελεύθερη κινεζική πόλη. Στη συνέχεια ταξίδεψα στο Ντουμπάι στα μέσα Μαρτίου για ένα επαγγελματικό ταξίδι μιας εβδομάδας. Δύο μέρες πριν την επιστροφή η πτήση μου για BKK ακυρώθηκε και είμαι ακόμα κολλημένος εδώ.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/