Έξι παράνομοι επιστρεφόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό Covid-19 σε πέντε επαρχίες της Ταϊλάνδης-Πλήρες λεπτομέρειες και χρονοδιάγραμμα

Μπανγκόκ -

  • Έξι στις επτά γυναίκες παράνομες επιστρεφόμενες έφτασαν στη χώρα παράνομα από τη Μιανμάρ προτού επιστρέψουν στις πατρίδες τους στο Τσιάνγκ Μάι, το Φαγιάο, την Μπανγκόκ, το Πιχίτ και το Ρατσαμπούρι και βρέθηκαν θετικές στον Covid-19. Αυτό ανεβάζει το σύνολο σε δέκα τις τελευταίες ημέρες των εγχώριων κρουσμάτων της Ταϊλάνδης, όλα προερχόμενα από τη Μιανμάρ παράνομα, ειδικότερα από το Tachiliek.
  • Όλοι τους εργάζονταν στον ίδιο χώρο ψυχαγωγίας που ονομάζεται «1G1» στην περιοχή Tachiliek στη Μιανμάρ όπου τα σύνορά της είναι κλειστά. Ο Tachiliek έχει μπει σε αυστηρό lockdown για να σταματήσει την εξάπλωση του Covid-19, με αποτέλεσμα το κλείσιμο σχεδόν κάθε επιχείρησης και γι' αυτό πολλοί έχουν τραπεί σε φυγή.
  • Κανένας από αυτούς δεν είχε πραγματοποιήσει τοπική κρατική καραντίνα και διασκορπίστηκαν αμέσως σε πολλές επαρχίες πριν κάνουν τεστ για τον Covid-19. Όλοι απομονώνονται σε επαρχιακά νοσοκομεία υπό τη στενή επίβλεψη των στελεχών της Δημόσιας Υγείας.

Έξι στις επτά οικιακές γυναίκες της Ταϊλάνδης που διέσχισαν πρόσφατα παράνομα τα σύνορα Ταϊλάνδης-Μυανμάρ την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό Covid-19 σε πέντε επαρχίες, συγκεκριμένα στο Chiang Mai, Phayao, Bangkok, Phichit και Ratchaburi, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας. αυτό το απόγευμα.

Όλοι τους φέρεται να δούλευαν στον ίδιο χώρο διασκέδασης στην περιοχή Tachiliek της Μιανμάρ πριν περάσουν παράνομα τα σύνορα στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι την περασμένη εβδομάδα και επέστρεψαν στην πόλη τους την επόμενη μέρα χωρίς να κάνουν κρατική καραντίνα.

Πρώτη περίπτωση:

Η πρώτη γυναίκα που επέστρεφε από το Phayao, 28 ετών, έφτασε στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι στις 27 Νοεμβρίου μέσω φυσικής οδού και παρέλειψε την καραντίνα πριν οδηγήσει μια μοτοσικλέτα με έναν Βιρμανό αναβάτη σε έναν τερματικό σταθμό λεωφορείων στο Μάε Σάι και προσλάβει ένα ταξίμετρο από εκεί για την ενοικίαση της φίλης της διαμέρισμα στην περιοχή Mae Sai στις 28 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε μόνη και ταξίδεψε μόνο σε μια τοπική αγορά για να αγοράσει δείπνο το βράδυ, φορώντας μάσκα προσώπου.

Στις 29 Νοεμβρίου, πήγε στο πάρκο Singha το βράδυ με τον φίλο της που οδηγούσε να την πάρει από την επαρχία Phayao. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν παρέα και φορούσαν μάσκες σε μια μπιραρία και δεν μπήκαν στην κεντρική σκηνή με πολύ κόσμο.

Το ζευγάρι έφυγε από το Τσιάνγκ Ράι την επόμενη μέρα, 30 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια επισκέφτηκε την επαρχία Τσιάνγκ Μάι όπου είχε κάνει τεστ Covid-19 σε ιδιωτικό νοσοκομείο πριν επιστρέψει στη γενέτειρά της στο Phayao με τον φίλο της με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Πήγε ξανά σε τοπικό νοσοκομείο της επαρχίας καθώς φέρεται να είχε ύποπτα συμπτώματα του Covid-19 τα μεσάνυχτα.

Τα αποτελέσματά της και από τα δύο νοσοκομεία αποκάλυψαν θετικά στον κορωνοϊό. Βρίσκεται απομονωμένη στο νοσοκομείο και υπό τη στενή επίβλεψη των στελεχών της Δημόσιας Υγείας από την 1η Δεκεμβρίου. Οι επαφές της εντοπίζονται, ελέγχονται και τίθενται σε καραντίνα.

Δεύτερη περίπτωση:

Η δεύτερη περίπτωση αφορά μια 21χρονη γυναίκα από την Μπανγκόκ που έφτασε στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι μέσω φυσικής οδού το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και δεν έκανε κρατική καραντίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε σε ξενοδοχείο στην περιοχή Mae Sai για μισή ώρα με άλλους δύο φίλους της, όταν σύμφωνα με πληροφορίες άρχισε να έχει ύποπτα συμπτώματα πυρετού και πονόλαιμο.

Στη συνέχεια, ο ασθενής ταξίδεψε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τσιάνγκ Ράι μέσω Grab Car πριν πετάξει στο αεροδρόμιο Don Mueang της πρωτεύουσας με την αεροπορική εταιρεία Nok Air, πτήση DD8717, γύρω στη 1:40 μ.μ. Προσέλαβε επίσης ένα ταξίμετρο από το αεροδρόμιο για να συναντήσει τον σύντροφό της σε μια συγκυριαρχία στην περιοχή Udom Suk στις 5:00 μ.μ.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου πήγε σε μια κοντινή κλινική της περιοχής για να θεραπεύσει τον πυρετό της γύρω στις 4:30. προτού της συμβουλεύσουν να επισκεφτεί ένα τοπικό νοσοκομείο στην περιοχή Bang Na, όπου το αρχικό αποτέλεσμα του κορωνοϊού Covid-19 αποδείχθηκε θετικό.

Τρίτη περίπτωση:

Ο τρίτος ασθενής, 25 ετών, από το Phichit φέρεται να ήταν φίλος με αυτόν από την Μπανγκόκ και ταξίδευε μαζί από τα σύνορα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Don Muaeng πριν πάρει άλλη μια πτήση εσωτερικού για το αεροδρόμιο Phitsanulok στις 28 Νοεμβρίου. Η φίλη της ήρθε στη συνέχεια να την πάρει στο Phichit όπου φέρεται να δειπνούσαν με 4 φίλους σε τοπικό εστιατόριο χωρίς να φορούν μάσκες προσώπου.

Στις 29 και 30 Νοεμβρίου, ο επαναπατριζόμενος είχε επισκεφτεί πολλά μέρη για μεσημεριανό γεύμα, δείπνο και πεντικιούρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, επισκεπτόταν τα εστιατόρια Bird Bar και Crocodile Rock στο Phichit κάθε βράδυ. Αυτά τα μέρη βρίσκονται τώρα υπό έρευνα από αξιωματούχους και προσωπικό που ελέγχονται.

Ζήτησε να κάνει τεστ για τον Covid-19 την 1η Δεκεμβρίου καθώς άκουσε ότι ένας από τους φίλους της βρέθηκε θετικός στον ιό. Δεν αποκάλυψε συμπτώματα, αλλά βρέθηκε με θετικό τεστ σε τοπικό νοσοκομείο. Ο ασθενής βρίσκεται πλέον σε κρατική καραντίνα στην επαρχία.

Τέταρτη περίπτωση:

Η τέταρτη 36χρονη ασθενής από το Ratchaburi φέρεται να υπέφερε από ύποπτα συμπτώματα πυρετού και πονόλαιμου από τότε που εργαζόταν στον χώρο διασκέδασης στη Μιανμάρ στις 26 Νοεμβρίου. Διέσχισε παράνομα τα σύνορα στις 29 Νοεμβρίου και ταξίδεψε αμέσως στο Τσιάνγκ Μάι Διεθνές Αεροδρόμιο με το αυτοκίνητο της φίλης της με 2 άτομα χωρίς να κάνει κρατική καραντίνα.

Στη συνέχεια πέταξε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Don Mueang μέσω Thai Lion Air στις 10:40 π.μ. και έφτασε στην Μπανγκόκ στις 12:00 μ.μ. πριν πάρετε ένα ταξίμετρο στον τερματικό σταθμό λεωφορείων Mochit. Στη συνέχεια, η γυναίκα πήρε ένα λεωφορείο για το Ratchaburi και την άφησαν μπροστά στο Big C Ratchaburi, όπου πήρε ένα ταξί με μοτοσικλέτα σε μια ιδιωτική κατοικία στην επαρχία.

Την 1η Δεκεμβρίου αποφάσισε να κάνει τεστ για τον Covid-19 αφού ειδοποιήθηκε για τους συναδέλφους της που πρόσφατα βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Επίσης, διαγνώστηκε θετική στον Covid-19 στις 2 Δεκεμβρίου και τώρα βρίσκεται σε καραντίνα στην επαρχία.

Πέμπτη και έκτη περιπτώσεις:

Οι δύο γυναίκες που επέστρεψαν, ηλικίας 23 και 25 ετών, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Τσιάνγκ Μάι, πήγαν επίσης σε τοπικό νοσοκομείο για τεστ Covid-19 στις 30 Νοεμβρίου μετά την ανακοίνωση των μολυσμένων συναδέλφων της. Και οι δύο βρέθηκαν θετικοί την επόμενη μέρα και τώρα απομονώνονται στο νοσοκομείο Nakorn Ping υπό την επίβλεψη των υγειονομικών υπαλλήλων του Τσιάνγκ Μάι. Ήταν με ένα τρίτο άτομο, το έβδομο, που είναι μέχρι στιγμής αρνητικό στον ιό Covid-19. Αυτοί οι δύο επιστρεφόμενοι είναι ασυμπτωματικοί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο έβδομος παράνομος επαναπατριζόμενος δεν έχει βρεθεί ακόμη θετικός στον ιό, αλλά εκτελεί επίσης μια τοπική κρατική καραντίνα υπό στενή παρακολούθηση. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον Sophon Iamsirithavorn, διευθυντή του Τμήματος Μεταδοτικών Ασθενειών.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων σε δέκα τις τελευταίες ημέρες που σχετίζονται με νεαρές γυναίκες από την Ταϊλάνδη που εισέρχονται παράνομα στη χώρα για να ξεφύγουν από το αυστηρό lockdown στο Tachileik της Μιανμάρ. Διαβάστε περισσότερα για την κατάσταση εκεί παρακάτω:

Η κατάσταση του Covid-19 επιδεινώνεται στο Tachileik, στην πόλη της Μιανμάρ στα σύνορα με την Ταϊλάνδη από όπου προέρχονται πρόσφατα εγχώρια κρούσματα Covid-19 στην Ταϊλάνδη

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, εκδήλωσης, φιλανθρωπικού ή τοπικού αθλητισμού κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.