Μαθητές σε όλη την Ταϊλάνδη φορούν καθημερινά ρούχα στα σχολεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στους κανονισμούς ομοιόμορφων μορφών ως μέρος των κινημάτων υπέρ της δημοκρατίας

Μπανγκόκ -

Ορισμένες ομάδες μαθητών σε εθνικό επίπεδο παρακολούθησαν την πρώτη τους μέρα στο σχολείο σήμερα το πρωί, 1 Δεκεμβρίου, φορώντας casual ρούχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στους κανονισμούς της Ταϊλάνδης για τις σχολικές στολές ως μέρος των κινημάτων υπέρ της δημοκρατίας που εισήγαγε η ομάδα ακτιβιστών «Bad Student».

Η ομάδα Bad Student σε ευθυγράμμιση με τους εταίρους μαθητών KKC από την επαρχία Khon Kaen ανακοίνωσε την Κυριακή ότι μαθητές από τουλάχιστον 23 σχολεία σε όλη τη χώρα θα παρακολουθήσουν μαθήματα με καθημερινά ρούχα την Τρίτη. Οι ομάδες καλούν επίσης τους μαθητές σε όλη τη χώρα να το πράξουν και να μην φοβούνται να αμφισβητήσουν την ανάγκη να φορούν σχολικές στολές.

«Σας προτρέπουμε όλους να φοράτε καθημερινά ρούχα στο σχολείο αντί για στολές για να αμφισβητήσετε τη σημασία του. Θα επιτρέπεται στους μαθητές να παρακολουθήσουν το μάθημα εάν δεν είναι ένστολοι; Τα casual ρούχα θα αυξήσουν την ανισότητα στο σχολείο; Γιατί είναι τόσο σημαντική η εστίαση στις στολές στο σχολείο;», αναφέρεται στην ανακοίνωση του KKC.

Από σήμερα το πρωί, πολλοί μαθητές γυμνασίου από το σχολείο Triam Udom Suksa εθεάθησαν να ντύνονται ανέμελα και κάποιοι φορούσαν φανταχτερά ρούχα πριν μπουν στο σχολείο, αν και η πλειοψηφία των μαθητών φορούσε ακόμη σχολικές στολές και στολές PE.

Οι μαθητές υπέρ της δημοκρατίας πιστεύουν ότι οι ενιαίοι κανονισμοί αποτελούν μέρος του απαρχαιωμένου εκπαιδευτικού συστήματος της Ταϊλάνδης που αντιπροσωπεύει την υπακοή και την πειθαρχία που τους εξουσιάζει ακούσια.

Μια τελειόφοιτη φοιτήτρια που φορούσε καθημερινή στολή είπε στο Associated Press ότι ήταν παράλογο από τους ενήλικες και τους δασκάλους να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ομοιόμορφους κανονισμούς κατά των μαθητών. Αποφάσισε να ντυθεί ελεύθερα σήμερα για να αποδείξει ότι το αν φορούν ή όχι σχολική στολή δεν επηρεάζουν τις δυνατότητές τους στη μελέτη.

«Το να ντυθούμε ελεύθερα σήμερα δεν σημαίνει ότι θέλουμε να απαλλαγούμε από τις σχολικές στολές, σημαίνει ότι τα σχολεία πρέπει να δίνουν στους μαθητές τους κάποια ελευθερία να εκφράζονται ντύνοντας όπως θέλουν». δήλωσε η φοιτήτρια, η οποία ζήτησε να αποκαλυφθεί το όνομά της.

Ωστόσο, αυτή η πολιτική πράξη ανυπακοής προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και διοικήσεις σχολείων, μετά την ανακοίνωση της Κυριακής και σήμερα το πρωί. Ορισμένα σχολεία στην Μπανγκόκ, συγκεκριμένα το Σχολείο Horwang, το Σχολείο Bodindecha (Sing Singhaseni) και το Σχολείο Kemasirianusorn, ανακοίνωσαν επίσημα ότι οι μαθητές επιτρέπεται να ντύνονται μόνο σύμφωνα με τους κανονισμούς στολής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί μαθητές από άλλα σχολεία κρατήθηκαν στα διοικητικά τους γραφεία και δεν τους επετράπη να εισέλθουν στην τάξη.

Αντίθετα, ορισμένα ιδιωτικά και επιλεκτικά σχολεία, συμπεριλαμβανομένου του Triam Udom Suksa School, έχουν ανταποκριθεί θετικά στη διαμαρτυρία. Το προσωπικό του σχολείου και ο διευθυντής υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν μαθητές με casual ντύσιμο. Ορισμένα σχολεία δεν θα λάβουν πειθαρχικά μέτρα κατά των μαθητών που φορούν casual ρούχα επίσης.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, εκδήλωσης, φιλανθρωπικού ή τοπικού αθλητισμού κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.