Τέσσερις γυναίκες από την Ταϊλάνδη συνελήφθησαν για παράνομη διέλευση από τη Μιανμάρ, πιάστηκαν μετά από ανάρτησή τους στο Facebook, δύο κατευθύνθηκαν στην Πατάγια

Τσιάνγκ Ράι, Ταϊλάνδη

Τέσσερις γυναίκες από την Ταϊλάνδη που εργάζονταν στη Μιανμάρ συνελήφθησαν από τις αρχές της Ταϊλάνδης χθες, 29 Νοεμβρίου, μετά από ανάρτηση στο Facebook για παράνομη διέλευση από τη Μιανμάρ. Δύο από αυτούς ήταν σε ένα λεωφορείο που ερχόταν στην Πατάγια. Η Μιανμάρ έχει αυτή τη στιγμή ξέσπασμα του ιού Covid-19.

Οι τέσσερις γυναίκες, που δεν κατονομάστηκαν αμέσως, αλλά ήταν γύρω στα είκοσι, εργάζονταν σε ένα καραόκε στο Myawaddy της Μιανμάρ.

Αποφάσισαν να φύγουν από τη Μιανμάρ καθώς η κατάσταση του Covid-19 επιδεινώθηκε και πέρασαν παράνομα τον ποταμό Moei στο Mae Sot στις 24 Νοεμβρίου.

Δύο από τις γυναίκες συνελήφθησαν στο Μάε Σάι και άλλες δύο συνελήφθησαν σε λεωφορείο που κατευθυνόταν προς την Πατάγια μέσω της Μπανγκόκ.

Οι γυναίκες πιάστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές, επειδή έκαναν δημόσια ανάρτηση στο Facebook και καυχιόνταν ότι πέρασαν τα σύνορα παρά την τρέχουσα κατάσταση πανδημίας του Covid19. Στη συνέχεια, αρκετοί ενδιαφερόμενοι πολίτες ανέφεραν τις γυναίκες.

Αρχικά κατηγορούνται για παράνομη είσοδο και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περαιτέρω κατηγορίες σχετικά με το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης και τα υγειονομικά μέτρα. Πραγματοποιούνται τεστ για Covid-19 αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν επιστραφεί ακόμη. Κανένα δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Για την ώρα έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/