Το Υπουργείο Ελέγχου Νοσημάτων της Ταϊλάνδης επιβεβαιώνει το δεύτερο εγχώριο κρούσμα του Covid-19 που συνδέεται με την περίπτωση του Τσιάνγκ Μάι, αυτό στο Τσιάνγκ Ράι

Τσιάνγκ Ράι, Ταϊλάνδη-

Το Υπουργείο Ελέγχου Νοσημάτων της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε ένα δεύτερο εγχώριο κρούσμα Covid-19 που συνδέεται με κρούσμα που ανακοινώθηκε χθες, 28 Νοεμβρίου, στο Τσιάνγκ Μάι.

Αρχικά, ενημερωθείτε για την κατάσταση μέχρι στιγμής διαβάζοντας περισσότερα για την πρώτη περίπτωση παρακάτω:

Η έρευνα συνεχίζεται για την υπόθεση Covid-19 στο Τσιάνγκ Μάι, αξιωματούχοι Δημόσιας Υγείας προειδοποιούν για πιθανές σκληρές νομικές κατηγορίες για ασθενή για φερόμενη παράνομη διέλευση των συνόρων στην Ταϊλάνδη

Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης και το DDC σήμερα το απόγευμα, το δεύτερο κρούσμα είναι φίλος του επιβεβαιωμένου κρούσματος από χθες και ήταν επίσης με τον πρώτο ασθενή στη Μιανμάρ.

Ο δεύτερος επιβεβαιωμένος ασθενής, του οποίου η ακριβής ηλικία δεν δόθηκε, είχε συμπτώματα ενώ βρισκόταν στη Μιανμάρ και αυτοθεραπευόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν άρρωστη από τις 16 έως τις 22 Νοεμβρίου. Στις 23 και 24 Νοεμβρίου άρχισε να νιώθει καλύτερα, σύμφωνα με το DDC. Στη συνέχεια, η γυναίκα πέρασε τα σύνορα στην Ταϊλάνδη χωρίς να μπει σε καραντίνα με τη φίλη της, την πρώτη ασθενή. Η ακριβής τοποθεσία και το πώς εισήλθαν στη χώρα, κατά πάσα πιθανότητα παράνομα, δεν διευκρινίστηκε καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Ο δεύτερος ασθενής έμεινε στο Τσιάνγκ Ράι στο Mai Sai Inn. Ήταν πλέον ασυμπτωματική, ωστόσο όταν άκουσε στις 28 Νοεμβρίου ότι η φίλη της είχε βγει θετική στον Covid-19 στο Τσιάνγκ Μάι, πήγε με ταξί με μοτοσικλέτα στο νοσοκομείο της Μπανγκόκ στο Τσιάνγκ Ράι για να υποβληθεί σε εξετάσεις για Covid-19.

Το τεστ της φέρεται να βγήκε θετικό σήμερα, 29 Νοεμβρίου. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν από το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 αύριο, 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το DDC, αυτός ο δεύτερος ασθενής δεν είχε εκτεταμένο ιστορικό ταξιδιού σε δημόσιους χώρους μετά την είσοδό του στη χώρα όπως ο πρώτος ασθενής και έχει μια πολύ μικρή και περιορισμένη λίστα επαφών αυτή τη στιγμή.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές δήλωσαν ότι ο έλεγχος των συνόρων θα ενισχυθεί σημαντικά στην περιοχή καθώς η Μιανμάρ συνεχίζει να έχει ένα εκτεταμένο ξέσπασμα του Covid-19. Επιπλέον, οι χώροι ψυχαγωγίας και φιλοξενίας επιθεωρούνται από τις αρχές επιβολής του νόμου για να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19, όπως η χρήση μάσκας, οι διαδικασίες check in, η κοινωνική απόσταση και η χρήση απολυμαντικού χεριών.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/