Δώδεκα ηγέτες διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας κλήθηκαν για τις κατηγορίες της Ταϊλάνδης, η μεγάλη διαδήλωση μεταφέρθηκε στα κεντρικά γραφεία της SCB σήμερα το απόγευμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ελεύθερη ΝΕΟΛΑΙΑ

Εθνική -

12 ηγέτες διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας κλήθηκαν από τις αρχές της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης για να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για φερόμενη προσβολή της μοναρχίας που ποινικοποιήθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 112, γνωστό και ως Lase Majesté της Ταϊλάνδης, μια ημέρα πριν από μια προγραμματισμένη διαδήλωση στο Crown Property Bureau.

Το άρθρο 112 του Ποινικού Κώδικα της Ταϊλάνδης επιφέρει τιμωρία από τρία έως 15 χρόνια φυλάκισης ανά κατηγορία για όποιον δυσφημεί, προσβάλλει ή απειλεί τον Βασιλιά, τη Βασίλισσα, τον Κληρονόμο ή τον Αντιβασιλέα. Θεωρείται ότι είναι ο αυστηρότερος ποινικός νόμος και νόμος περί δυσφήμισης στην Ταϊλάνδη.

Μερικοί από τους εξέχοντες ηγέτες διαμαρτυρίας που έλαβαν την κλήση είναι οι Parit "Penguin" Chiwarak, Arnon Nampa, Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul, Panupong "Mike" Jadnok, Patsaravalee "Mild" Tanakitvibulpon, Tatthep "Ford"Â Ruangprapaiserikit "T" και Ο Chongthep που μόλις συνελήφθη χθες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Ο Penguin ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έλαβε την κλήση για lèse Majesté μαζί με άλλες κατηγορίες χθες. Είπε ότι δεν φοβάται κανέναν από αυτούς ή ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την εφαρμογή του νόμου καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «το ταβάνι έχει ήδη σπάσει».

Ο νόμος Lèse Majesté τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ κατά αρκετών διαδηλωτών για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, αφού ο πρωθυπουργός Πρωθυπουργός Prayuth Chan-O'Cha δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι «όλοι οι νόμοι» θα εφαρμοστούν κατά των διαδηλωτών που φέρονται να παραβιάζουν την νόμου ή παραβιάζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων πολιτών.

Αναφέρεται επίσης σε τοπικά πρακτορεία μέσων ενημέρωσης ότι εάν η προγραμματισμένη διαδήλωση σήμερα προκάλεσε χαοτικές ή βίαιες καταστάσεις μπροστά από το Crown Property Bureau (CPB), οι αρχές ασφαλείας της κυβέρνησης θα προτείνουν στον πρωθυπουργό την άμεση εφαρμογή του έκτακτου διατάγματος για επιβολή ο νόμος σε σοβαρές καταστάσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ελεύθερη ΝΕΟΛΑΙΑ

Η φοιτητική ομάδα υπέρ της δημοκρατίας «Ελεύθερη ΝΕΟΛΑΙΑ» είχε τότε ανακοινώσει την αλλαγή της τοποθεσίας της συνέλευσης μόλις στις 10:00 μ.μ. χθες από το Crown Property Bureau στα κεντρικά γραφεία της Siam Commercial Bank (SCB), που βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα μακριά.

Η απότομη αλλαγή έγινε για να αποφευχθεί μια πιθανή σύγκρουση με ομάδες της αντιπολίτευσης υπέρ του θεσμού, οι οποίες σχεδιάζονταν επίσης να συγκεντρωθούν κοντά στο CPB για να υπερασπιστούν, κατά τα λεγόμενά τους, τις βασιλικές περιουσίες και να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας. Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας είχαν τονίσει ότι δεν αναζητούσαν σωματική αντιπαράθεση και θα παραμείνουν ειρηνικοί.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thai PBS

Η συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της SCB θα πραγματοποιηθεί στις 3:00 σήμερα, 25 Νοεμβρίου. Βαριά οδοφράγματα μαζί με τεράστιες και μεγάλες σειρές από συρματοπλέγματα και κοντέινερ αναπτύχθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία λίγο μετά την ανακοίνωση υπέρ της δημοκρατίας χωρίς δημόσια κοινοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνοριοφύλακες φτάνουν στην περιοχή.

Αν και η νέα τοποθεσία έχει επιβεβαιωθεί, μεγάλες ομάδες αστυνομικών και ένα φορτηγό με κανόνια νερού εξακολουθούν να αναπτύσσονται για να προετοιμαστούν για οποιαδήποτε απροσδόκητη συγκέντρωση ή διασπορά στο Crown Property Bureau.

Εν τω μεταξύ, μια ομάδα υπερβασιλικών έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου κοντά στο Crown Property Bureau. Η πολιτική συνέλευση παραμένει ειρηνική μέχρι στιγμής χωρίς καμία επέμβαση αστυνομικών ή διωκτικών αρχών.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, εκδήλωσης, φιλανθρωπικού ή τοπικού αθλητισμού κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.