Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συλλαμβάνει τον αρχηγό εθελοντών φρουρών για διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας μία ημέρα πριν από τη μεγάλη προγραμματισμένη διαδήλωση

Ταϊλάνδη-

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε έναν εξέχοντα ηγέτη υπέρ της δημοκρατίας, ο οποίος ηγείται μιας ομάδας εθελοντών φρουρών υπέρ των δημοκρατικών διαδηλωτών σήμερα το απόγευμα, 24 Νοεμβρίου 2020.

Ο κ. Piyarat Chongthep, ή Toto, ο επικεφαλής της ομάδας "We Vo", συντομογραφία του εμείς εθελοντής, συνελήφθη στις 2:39 μ.μ. και κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Saladaeng. Αργότερα θα οδηγηθεί στην επαρχία Ubon Ratchathani με φερόμενες κατηγορίες εξέγερσης που χρονολογούνται από μια προηγούμενη συγκέντρωση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Ο Τοτό υπήρξε εξέχων ηγέτης των ομάδων «πρώτης γραμμής» των εθελοντών φρουρών σε διαδηλώσεις που έχουν δει σε όλες τις μεγάλες πρόσφατες διαδηλώσεις να παρελαύνουν στην πρωτοπορία των πορειών διαμαρτυρίας. Η ομάδα We Volunteer ισχυρίζεται ότι προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών και παρέχει ασφάλεια, ενώ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι έχουν παραβιάσει πολλούς κανόνες, όπως η κατάρριψη φραγμών, η παραβίαση, η επίθεση, η άρνηση να διαλυθούν, οι νόμοι για τις μαζικές συγκεντρώσεις, οι βανδαλισμοί και άλλα φερόμενα αδικήματα.

Η αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν γρήγορη, με πολλούς διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας να ζητούν την άμεση απελευθέρωση του Τοτό. Η δράση έλαβε χώρα το βράδυ πριν από μια προγραμματισμένη μεγάλη συγκέντρωση αύριο στο Crown Property Bureau στην Μπανγκόκ. Ορισμένοι παρατηρητές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται ότι η ενέργεια είναι μια προσπάθεια να διαταραχθεί η προγραμματισμένη αυριανή συγκέντρωση στην οποία φέρεται να έχουν ανατεθεί σχεδόν 6,000 αστυνομικοί για δραστηριότητες επιβολής του νόμου.

Φωτογραφία: Sunaibkk, Twitter.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/