Αποτελέσματα Reader Talkback: Εάν η Ταϊλάνδη απαιτεί εμβόλιο για να επισκεφθεί τη χώρα ή να ανανεώσει τη βίζα σας, θα το παίρνατε;

Ήρθε η ώρα για τα εβδομαδιαία αποτελέσματα χαρακτηριστικών μας στα οποία κάθε εβδομάδα στην αρχή της εβδομάδας κάνουμε μια ερώτηση στους τοπικούς αναγνώστες μας που θέλουν τα σχόλιά σας και τις σκέψεις ΣΑΣ. Μοιραζόμαστε αυτά τα αποτελέσματα εδώ στο τέλος της εβδομάδας από σχόλια, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα.

Η ερώτηση αυτή την εβδομάδα είναι «Θα κάνατε ένα εμβόλιο για τον Covid-19 αν ήταν υποχρεωτικό είτε να ταξιδέψετε στην Ταϊλάνδη είτε να ανανεώσετε τη βίζα σας και να μείνετε;

Reader Talkback Ερώτηση της εβδομάδας: Θα κάνατε εμβόλιο Covid19 αν ήταν υποχρεωτικό να ταξιδέψετε/παραμείνετε στην Ταϊλάνδη;

 

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες και πιο διαφορετικές απαντήσεις που μας στείλαμε, τόσο στα σχόλια παρακάτω, στο email όσο και στα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή ήταν, μακράν, η μεγαλύτερη απάντηση που είχαμε μέχρι σήμερα σε αναγνώστη με εκατοντάδες σχόλια και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η πλειοψηφία φαινόταν να δηλώνει ότι θα κάνει εμβόλιο, αν και υπήρχαν διαφορετικές και παθιασμένες απόψεις. Οι παρακάτω απόψεις και δηλώσεις ανήκουν στους αναγνώστες και μπορεί να αντικατοπτρίζουν ή να μην αντικατοπτρίζουν εκείνες του The Pattaya News. Κάναμε ελάχιστες έως καθόλου επεξεργασίες, ορθογραφικά λάθη κ.λπ. είναι αυτά των συγγραφέων.

 Dominique-Όλα τα εμβόλια είναι επικίνδυνα για ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων. αλλά μερικές φορές χρήσιμο όταν τίθεται θέμα θανάτου. Απέχει πολύ από το να ισχύει! Κάντε το υποχρεωτικό για κάθε οργανισμό είναι τρελός όσον αφορά την ισορροπία οφέλους/κινδύνου. Αυτό έχει αναπτυχθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Φυσικά κανένας επιδημιολόγος δεν μελετά. Θα ήταν παγκόσμιο σκάνδαλο αν κάποιες χώρες το αποφάσιζαν! Είμαι πλήρως και πάλι μια τέτοια προοπτική!

John- έχω ζήσει εδώ 14 χρόνια, θεωρώ ότι αυτό είναι το σπίτι μου αν πρέπει να κάνω το εμβόλιο, τότε πρέπει να μου λείψει η οικογένειά μου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η κατάσταση είναι τρομερή εκεί, τι μπορεί να κάνει κανείς για να είναι ασφαλής και ζωντανός
Φροντίστε τον καθένα

Ken-Hope η κυβέρνηση, περιμένει έως ότου αναφερθούν και αναλυθούν τα αποτελέσματα και οι επιπλοκές προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την υποχρεωτική θέσπιση των εμβολιασμών κατά του COVID.
Καταλαβαίνω ότι πολλοί άνθρωποι που συμμετείχαν στις δοκιμές για τον εμβολιασμό Pifzer ανέπτυξαν παρόμοια συμπτώματα με τον COVID και διήρκεσαν 4 ημέρες. Μέχρι να δείξει μια μεγαλύτερη βάση δεδομένων ότι είναι ασφαλές, δεν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις!
Εάν αποφασίσουν να το καταστήσουν υποχρεωτικό, καλύτερα να το κάνουν για όλους και όχι μόνο για τους ξένους. Εάν είναι σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ταϊλάνδης, όσοι έχουν θεώρηση συνταξιοδότησης ή βίζα γάμου θα αναγκαστούν να το πάρουν ή να αφήσουν πίσω τις οικογένειές τους. Μια κολασμένη επιλογή που είμαι σίγουρος ότι θα αμφισβητηθεί στα δικαστήρια.
Εάν αποτύχουν οι νομικές προκλήσεις, υποθέτω ότι θα το δεχτώ.

Cliff-σε αυτό το σημείο, ελπίζω πραγματικά να μην χρειαστεί ποτέ να κάνω την επιλογή. Απλώς δεν εμπιστεύομαι πολύ τους εμβολιασμούς στο σύνολό τους, αν και έχω επιβιώσει από τους πολλούς που έβαλα στο σώμα μου τις νεότερες μέρες. Και από ό,τι καταλαβαίνω, αυτοί οι εμβολιασμοί κατά του Covid είναι ουσιαστικά μια νέα τεχνολογία που δεν χρησιμοποιήθηκε πριν. Είναι πολύ τρομακτικό για μένα όσον αφορά τις μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία κάποιου. Ναι, ανησυχώ για τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις ενός εμβολιασμού, αλλά περισσότερο για τις μελλοντικές επιπτώσεις, καθώς οι δοκιμές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τι θα συμβεί χρόνια αργότερα. Φοβάμαι ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους είναι πιθανό να έρθει αν και δεν προσεύχομαι. Αν είναι μόνο υποχρεωτικό για μένα να ανανεώσω τη βίζα συνταξιοδότησης, υποθέτω ότι θα πρέπει να πω ναι με μεγάλο, μεγάλο φόβο στην καρδιά μου. Δεν με βλέπω να σέρνω τον Ταϊλανδό άλλον μου πίσω στην πατρίδα μου για έναν κατάλογο λόγων. Η πατρίδα μου μπορεί να το απαιτήσει για την επιστροφή μου ούτως ή άλλως και για να το έχει για να μπει. Δεν θέλει ούτε το εμβόλιο. Και πάλι, απλώς προσεύχομαι να παραμείνει εθελοντικό σε όλους τους τομείς.

Serguei-Editor, ακούγεσαι λίγο σαν ένα όργανο της αμερικανικής προπαγάνδας, ως ένα είδος ταξιδιωτικού πωλητή του ομίλου Pfizer και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού της Ταϊλάνδης και ειδικότερα των κατοίκων της Πατάγια. Θα έπρεπε να είχατε ενημερώσει τον λαό της Ταϊλάνδης ότι υπάρχουν δύο εντελώς τελειωμένα ρωσικά εμβόλια και η κυβέρνηση της Ρωσίας ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΖΕΙ τον Ρωσικό λαό κατά εκατομμύρια. Ποιο είναι το στάδιο ανάπτυξης του εμβολίου Pfizer, που «διαφημίζεται» από το άρθρο σας; Δεν έχετε τελειώσει ακόμα; Ω, ναι, θα το τελειώσουν «πολύ σύντομα» ως συνήθως και μετά…

Stephen-Ναι αν ήταν υποχρεωτικό να εισέλθετε (ήδη εδώ) ή να ανανεώσετε μια βίζα (έλη Φεβρουάριος 2021). Θα ήσουν ηλίθιος να μην το κάνεις. Πρώτον, αν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις εισόδου, θα αποκλειστείτε ή η βίζα σας δεν θα ανανεωθεί. Δεύτερον, θα ήταν καλή ιδέα να ανοίξει ο τουρισμός και να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης. Τρίτον, ο εμβολιασμός μπορεί να σας επιτρέψει να ταξιδέψετε διεθνώς – έχω πράγματα να κάνω στην Ισπανία, αλλά αν έφυγα από την Ταϊλάνδη, δεν μπορώ να επιστρέψω, οπότε θα ήταν χρήσιμο να επιστρέψω.

Kanwardeep-Σίγουρα θα έπαιρνα το εμβόλιο ακόμα κι αν δεν ταξιδεύω. Θα υποστήριζα την ιδέα να γίνει υποχρεωτικό για όλους όσους εισέρχονται σε οποιαδήποτε χώρα και όχι μόνο στην Ταϊλάνδη. Υποθέτω ότι αυτή είναι η ανάγκη της ώρας και αυτό το βήμα θα επαναφέρει επίσης την αυτοπεποίθηση όσον αφορά τις διαπροσωπικές/ανθρώπινες επαφές. Θα το θεωρούσα ως ένα σπουδαίο βήμα για να γίνει ο κόσμος ένα ασφαλές μέρος για να ταξιδέψετε ξανά.

Rexy-Εξαρτάται από πολλές μεταβλητές, μερικοί άνθρωποι που ζουν στην Πατάγια/Ταϊλάνδη ήταν εκεί τόσο καιρό που δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την επιστροφή στις πατρίδες τους, καθώς η αλλαγή στα χρόνια του λυκόφωτος μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ένα δίλημμα για αυτούς.
Σίγουρα πιστεύω ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχει επιλογή να κάνετε εμβόλιο καθώς θα είναι υποχρεωτικό εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε ή έχετε οποιεσδήποτε ανέσεις να μείνετε σε άλλες χώρες.
Πιστεύω επίσης ότι χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και τον έλεγχο που μπορούν να πάνε οι άνθρωποι
Έτσι, για πολλούς δεν θα είναι μεγάλη επιλογή, αλλά τελικά θα γίνει αποδεκτό και οι άνθρωποι θα εκτρέφονται όπως τα πρόβατα.
Στον άνθρωπο αρέσει η πιο εύκολη επιλογή.
Αν η επιλογή ήταν εθελοντική να γίνει εμβόλιο ή όχι χωρίς όρους
Η απάντησή μου θα ήταν όχι.

Μπιλ-Ναι, θα με ενδιέφερε πολύ και ναι, θα καλωσόριζα το εμβόλιο, υπό τον όρο ότι θα μπορούσαμε να μπούμε στην Ταϊλάνδη χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε καραντίνα. Θα χαρώ να φορέσω και ένα βραχιόλι παρακολούθησης.

Marc-Δεν θα είμαι ο πρώτος στη σειρά, αλλά θα το κάνω αν χρειαστεί για να ζήσω εδώ. Αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος του Covid στην Ταϊλάνδη είναι μικρός, αλλά όταν ανοίξει η χώρα ο κίνδυνος θα αυξηθεί ανάλογα, οπότε αυτό θα επιβαρύνει και την απόφασή μου.

Γιώργος-Ναι ελπίζουμε να το έχουμε εδώ τον Μάρτιο και θα είμαι πρώτος στη σειρά. Τότε ελπίζουμε ότι η Ταϊλάνδη θα μας επιτρέψει να κάνουμε ξανά διακοπές

Luciano-Καλημέρα,
Δηλώνω ότι είμαι κατά των υποχρεώσεων κάθε είδους, πρέπει να είναι επιλογή όχι αναγκαστική, προτιμώ έναν επαρκή και περιοδικό έλεγχο υγείας. (Θα έκανα το εμβόλιο μόνο μια φορά για να μπω στη χώρα)

Tim-

Υπάρχει πολλή συζήτηση για τα εμβόλια και καταλαβαίνω απόλυτα τους φόβους των ανθρώπων ότι πρόκειται για ένα «βιαστικό» εμβόλιο. Αλλά ο κόσμος πρέπει να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στην κανονικότητα και γρήγορα. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από το να είσαι συνεχώς κλειδωμένος. Κατεστραμμένες επιχειρήσεις, κατάθλιψη και αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών. 
Από την άλλη πλευρά, έχετε μια χώρα όπως η Ταϊλάνδη με μεγάλο αριθμό ατόμων που απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία που εφαρμόζουν μια πολιτική εξάλειψης και που υιοθετούν μια πολιτική "lock out" .. και μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τις επιπτώσεις αυτού σε μέρη όπως το Πουκέτ και η Πατάγια. Ο εγχώριος τουρισμός δεν πρόκειται να διορθώσει το πρόβλημα, δυστυχώς, ακόμα κι αν βοηθά σε περιόδους διακοπών στην Ταϊλάνδη. Η Ταϊλάνδη τα πήγε καλά στην πολιτική της εξάλειψης, αλλά όχι τόσο καλά οικονομικά. 
Το κύριο επιχείρημα από τους anti vaxxers που έχω διαβάσει είναι "γιατί να έχουμε ένα εμβόλιο για έναν ιό με ποσοστό επιβίωσης 99.7%" (ή υψηλότερο ποσοστό) Λυπάμαι, αλλά εξακολουθεί να είναι απαίσια πολλοί περιττοί θάνατοι στον κόσμο και Δεύτερον, δεν πρόκειται απλώς για θάνατο, πολλοί άνθρωποι έχουν διαρκή, μακροχρόνια συμπτώματα του Covid-19 και έχω δει πρόσφατα μια τεκμηριωμένη περίπτωση μεταμόσχευσης πνεύμονα. Μερικοί άνθρωποι μένουν με χρόνια κόπωση, δύσπνοια, βλάβη οργάνων και άλλα μακροχρόνια συμπτώματα. Ένας ηλικιωμένος αλλά προηγουμένως κατάλληλος φίλος μου έχει καταστραφεί εντελώς η ζωή του. 
Η ουσία είναι ότι το χρειαζόμαστε γρήγορα. 
Δεν έχω κανέναν απολύτως ενδοιασμό σχετικά με το εμβόλιο αυτής της ασθένειας. Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός σας ενεργοποιείται για να παράγει τα απαραίτητα αντισώματα και Τ κύτταρα για την καταπολέμηση της λοίμωξης σε περίπτωση πρόκλησης. 
Εάν η Ταϊλάνδη εφαρμόζει μια πολιτική εισόδου με πιστοποιητικό εμβολίου, τότε καλό γι 'αυτήν, θα είμαι πρώτος στην ουρά.
Ας ελπίσουμε ότι μέχρι το φθινόπωρο του επόμενου έτους, ο κόσμος θα είναι στον δρόμο της ανάκαμψης. 
Ελπίζω να έχει μείνει ακόμα μια Πατάγια για να επιστρέψω. 
Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (2 ψήφους)
Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/