Βιρμανός μετανάστης βγήκε θετικός σε τεστ για τη νόσο Covid-19 σε καταυλισμό προσφύγων στην επαρχία Tak, που θεωρείται το τελευταίο κρούσμα που μεταδόθηκε τοπικά στην Ταϊλάνδη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Τακ -

Ένας Βιρμανός χειρώνας εργάτης, 48 ετών, βρέθηκε μολυσμένος με τον κορωνοϊό Covid-19 ενώ φέρεται να ζούσε και να εργαζόταν στο προσωρινό καταφύγιο Umpiem στην περιοχή Phop Phra της επαρχίας Tak, που θεωρείται το τελευταίο κρούσμα που μεταδόθηκε τοπικά στην Ταϊλάνδη.

Ο Δρ Opas Karnkawinpong, ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων, έκανε μια ανακοίνωση σήμερα, 22 Νοεμβρίου, ότι ο μολυσμένος είχε αρχικά υψηλό πυρετό και ύποπτα συμπτώματα που σχετίζονται με τον θανατηφόρο ιό. Στάλθηκε στο νοσοκομείο Mae Sot πριν πραγματοποιήσει το τεστ Covid-19 μέσω της μεθόδου RT-PCR.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων της Ταϊλάνδης

Τα αποτελέσματά του αποκάλυψαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ότι βρέθηκε θετικός στον ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, απομονώνεται στο νοσοκομείο και περιμένει το δεύτερο τεστ, ενώ οι συνάδελφοί του και άλλοι που ήταν σε στενή επαφή βρίσκονται σε καραντίνα. Όλοι τους βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων υψηλού κινδύνου και άλλες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα από ιατρούς από το τμήμα ελέγχου της νόσου του Tak. Ο Δρ. Όπας προειδοποίησε το κοινό να μην πανικοβάλλεται και να παραμένει προστατευμένος ανά πάσα στιγμή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση και ο στρατός της περιοχής Phop Phra έχουν λάβει μέτρα για την υγεία και τα σύνορα γύρω από το καταφύγιο Umpiem, γνωστό και ως στρατόπεδο προσφύγων, για να παρακολουθήσουν και να διερευνήσουν την αρχική τοποθεσία από την οποία προήλθε ο ιός. Το καταφύγιο είναι ουσιαστικά κλειδωμένο και κανείς δεν επιτρέπεται να φύγει από τον καταυλισμό αυτή τη στιγμή για κανένα λόγο.

Η αρχική έρευνα αποκάλυψε ότι ο ασθενής ήταν παράνομος μετανάστης που φέρεται να είχε περάσει λαθραία από τα σύνορα Ταϊλάνδης-Βιρμανίας κατά μήκος της περιοχής Phop Phra πριν ζήσει στο καταφύγιο και υπέφερε από ασυνήθιστα υψηλό πυρετό.

Το εδαφικό εθελοντικό στρατό αναπτύσσεται για να περιπολεί κάθε πιθανή είσοδο στα σύνορα. Εφαρμόζεται επίσης προσωρινό κλείδωμα στην περιοχή για να απαγορεύσει αυστηρά σε τρίτους να εξαπλωθούν ή να μολυνθούν από τη νόσο Covid-19.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.