Εθελοντές υπέρ των θεσμών συγκεντρώνονται στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Μπανγκόκ για «μεγάλη καθαριότητα» για να αφαιρέσουν τα γκράφιτι από τους διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας

Μπανγκόκ -

Αρκετές ομάδες υπερβασιλικών και εθελοντών υπέρ του θεσμού συγκεντρώθηκαν μπροστά από το αρχηγείο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης στην περιοχή Pathumwan της Μπανγκόκ σήμερα το πρωί, 20 Νοεμβρίου, για μια «μεγάλη δραστηριότητα καθαρισμού» αφού διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας είχαν ζωγραφίσει και ψέκασαν γκράφιτι στο την περιοχή κατά τη διαμαρτυρία τους το βράδυ της Τετάρτης.

Εθελοντές που φορούσαν κίτρινα πουκάμισα εθεάθησαν να αφαιρούν λαδόχρωμα σε πινακίδες, τοίχους και μονοπάτια και να σβήνουν γκράφιτι και εικόνες ζωγραφισμένες στον δρόμο Rama I στις 9:30 π.μ. σήμερα με τη βοήθεια αστυνομικών και υπαλλήλων καθαριότητας της Μητροπολιτικής Διοίκησης της Μπανγκόκ (BMA).

Σύμφωνα με τους πιστούς υποστηρικτές, ορισμένες από τις λέξεις γκράφιτι περιείχαν ανόητη γλώσσα και αγενείς λέξεις εναντίον των αστυνομικών αρχών, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, και ιδιαίτερα του βασιλικού θεσμού που είπαν ότι τους προσέβαλε και, σύμφωνα με αυτούς, την πλειοψηφία των Ταϊλανδών.

Περισσότεροι βασιλόφρονες εθελοντές συμμετείχαν στη συνεδρία καθαρισμού γύρω στις 11:00 π.μ. και άρχισε να καλύπτει γκράφιτι και έργα τέχνης με λευκά χρώματα στο δρόμο καθώς και μια στάση λεωφορείου μπροστά από τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης και φράχτη και πεζοδρόμιο μπροστά από το Wat Pathum Wanaram που βρίσκεται απέναντι από τα κεντρικά γραφεία.

Ο Masawan Pinsuwan, Διευθυντής του Περιφερειακού Γραφείου Pathumwan, είπε στον Τύπο ότι περισσότερες από 100 αρχές BMA είχαν αναπτυχθεί για να καθαρίσουν τη διασταύρωση Ratchaprasong και την περιοχή των κεντρικών γραφείων για δύο ημέρες, αλλά ο καθαρισμός δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.