Δήλωση από τη Λέσχη Ξένων Ανταποκριτών της Ταϊλάνδης σχετικά με την ασφάλεια στις πρόσφατες διαδηλώσεις

Το παρακάτω είναι ένα δελτίο τύπου από το FCCT της Ταϊλάνδης που μας εστάλη. Οι απόψεις και οι δηλώσεις τους είναι δικές τους.

Δήλωση της FCCT για την ασφάλεια στις πρόσφατες διαδηλώσεις

Το επαγγελματικό μέλος της Λέσχης Ξένων Ανταποκριτών της Ταϊλάνδης σημειώνει την ανησυχητική κλιμάκωση της βίας που άφησε πίσω του τουλάχιστον 55 τραυματίες σε διαδηλώσεις έξω από το κοινοβούλιο την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης δακρυγόνων και κανονιών νερού με χημικά. Πιο σοβαρή ανησυχία ήταν οι αναφορές που επικαλούνται το Ιατρικό Κέντρο Erawan ότι ορισμένοι διαδηλωτές υπέρ των μεταρρυθμίσεων υποβλήθηκαν σε θεραπεία για τραυματισμούς από πυροβολισμούς μετά από συγκρούσεις μεταξύ βασιλικών ομάδων και ομάδων υπό την ηγεσία φοιτητών.

Προτρέπουμε όλους τους δημοσιογράφους να λαμβάνουν προφυλάξεις όταν καλύπτουν μελλοντικές διαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης προστατευτικού εξοπλισμού για το κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις αρχές της Ταϊλάνδης να νομιμοποιήσουν τη χρήση πανοπλίας για δημοσιογράφους και παραϊατρικούς, οι οποίοι πρέπει να εργαστούν σε περιοχές συγκρούσεων όπου υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών από πυροβολισμούς. Όπως ισχύει ο νόμος, είναι παράνομη η κατοχή ή η χρήση πανοπλίας, και οι δημοσιογράφοι έχουν διωχθεί για κάτι τέτοιο. Καλούμε επίσης την κυβέρνηση και τις δυνάμεις ασφαλείας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στην αντιμετώπιση άοπλων διαδηλωτών και να αναγνωρίσουν ότι τα μέλη των μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων τηλεοπτικών συνεργείων, ρεπόρτερ, φωτογράφων και διερμηνέων στη σκηνή, κάνουν τη δουλειά τους κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες.

11/18/2020

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/