Ομάδα υπηκόων της Ταϊλάνδης συνελήφθη επειδή φέρεται να υποδύθηκε μια ομάδα μοναχών και να ζητήσει δωρεές στην περιοχή του Πουκέτ

Πουκέτ -

Δύο άνδρες από την Ταϊλάνδη και μια γυναίκα από το Lopburi συνελήφθησαν σήμερα, 11 Νοεμβρίου, αφού φέρεται να υποδύθηκαν μια ομάδα μοναχών και να ζητήσουν δωρεές στην περιοχή του Πουκέτ.

Η σύλληψη έλαβε χώρα μετά από καταγγελίες ντόπιων στο Πουκέτ από τις 29 Αυγούστου, με την κατηγορία ότι η φερόμενη ομάδα απάτης με το όνομα "Sa-Thu" είχε ένα από τα αρσενικά μέλη ντυμένο βουδιστή μοναχό που ονομαζόταν "Phra Boonlong Muenlarp" πριν οδηγήσει στην πόλη του Πουκέτ με ένα μεγάλο άγαλμα του Βούδα και εκλιπαρεί για δωρεές.

Η ομάδα είπε στα υποτιθέμενα θύματά της ότι όλα τα χρήματα της δωρεάς θα δαπανηθούν σοφά για την κατασκευή ενός βουδιστικού περιπτέρου αξίας 2 εκατομμυρίων μπατ σε έναν ναό στην επαρχία Lopburi. Όσοι πρόσφεραν θα ευλογούνταν από άγια και τυχερά πνεύματα, σύμφωνα με αυτά.

Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν τότε μια έρευνα για το εάν επρόκειτο για μια ομάδα πραγματικών μοναχών που προέρχονταν από τον ναό Lopburi, ο ηγούμενος των οποίων αποκάλυψε στους αξιωματούχους ότι δεν υπήρχε μοναχός με το όνομά τους και ότι ο ναός δεν σχεδίαζε να χτίσει κανένα περίπτερο.

Το τρίο – μεταξύ των οποίων ο Patcharee Inwaree, 57, ο Jamnong Meeubol, 64 ετών και ο Kriengkrai Kamsaen, 56 – συνελήφθησαν τελικά σήμερα το πρωί. Επισημάνθηκαν ως ύποπτα καθώς κανένας από αυτούς δεν είχε βουδιστικό πιστοποιητικό αποφοίτησης και ήταν σε θέση να κάνει προσευχές ή ακόμα και να απαγγείλει βασικές γραφές.

Όλοι τους κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Πουκέτ για νομικές διαδικασίες και κατηγορήθηκαν αρχικά για εξαπάτηση του κοινού και χρήση πλαστών εγγράφων για δημόσια εξαπάτηση.

Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι η ομάδα είχε στο παρελθόν υποδυθεί μέλη του ίδιου ναού με το ίδιο βουδιστικό όνομα στο Πουκέτ.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.