Νοτιοκορεάτης στρατιώτης βρέθηκε θετικός στον Covid-19 μετά από συνεδρία στρατιωτικού σχεδιασμού στο Rayong της Ταϊλάνδης για Cobra Gold την περασμένη εβδομάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Cobra Gold Thailand

Rayong -

  • Ένας Νοτιοκορεάτης στρατιώτης βρέθηκε θετικός στον Covid-19 μετά την επιστροφή του στην Κορέα
  • Ήταν στο Rayong για στρατιωτική άσκηση.
  • Πέρασε σε καραντίνα πριν από την άσκηση.
  • Απαιτούνται περισσότερες εξετάσεις, είναι πιθανό ο άνδρας να έχει ίχνη του ιού από προηγούμενη μόλυνση

Ενα μονό Νοτιοκορεάτης στρατιωτικός στρατιώτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό Covid-19 αφού πραγματοποίησε μια συνεδρία στρατιωτικού σχεδιασμού με την Ταϊλάνδη για την επερχόμενη άσκηση Cobra Gold μεταξύ 2 και 6 Νοεμβρίου στην Περιοχή Μπαν Τσανγκ της Ραγιόνγκ, αποκάλυψε σήμερα το πρωί το υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι αρχές ειδοποιήθηκαν για το θετικό κρούσμα Covid-19 τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, αφού οι Κορεατικές Ένοπλες Δυνάμεις επέστρεψαν στην πατρίδα τους την περασμένη εβδομάδα και κλήθηκαν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό Covid-19 σε Νοτιοκορεάτικο αεροδρόμιο.

ΦΩΤΟ: Bangkokbiznews

Η πενθήμερη συνεδρία εκπαίδευσης και σχεδιασμού της Cobra Gold και η στρατιωτική συνάντηση περιελάμβαναν συνολικά 202 αρχές της Ταϊλάνδης και του ξένου στρατού. 12 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 5 από τη Νότια Κορέα, 2 από την Ινδονησία, 2 από την Αυστραλία και 1 στρατιώτη από τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ινδία. Όλοι τους φέρεται να γευμάτισαν και να δειπνήσουν μαζί σε μια τραπεζαρία στο Περιοχή Μπαν Τσανγκ.

Πριν από την άφιξή τους, όλοι οι ξένοι στρατιώτες φέρεται να είχαν βγει αρνητικοί στον θανατηφόρο ιό δύο φορές κατά τη διάρκεια μιας υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών πριν συμμετάσχουν στη στρατιωτική συνεδρία.

ΦΩΤΟ: Dailynews

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και οι συμμετέχοντες του στρατού της Cobra Gold έχουν συμβουλεύσει όλο το Ταϊλανδικό και ξένο προσωπικό που είχε πρόσφατα συμμετάσχει στη στρατιωτική εκπαίδευση και συνάντηση να προβεί σε κρατική καραντίνα ή αυτο-καραντίνα και να παρακολουθεί στενά τα συμπτώματά τους.

Μια ομάδα προσωπικού της Ταϊλάνδης που ήταν σε στενή επαφή με τον στρατό της Νότιας Κορέας απαιτείται να τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ μια ομάδα που δεν έχει άμεση επαφή με τον στρατιωτικό ασθενή και τους συμμετέχοντες στη συνάντηση πρέπει να κάνει αυτοκαραντίνα στο σπίτι για 14 ημέρες για να παρατηρήσει τα συμπτώματα και να αναφέρει στους υγειονομικούς λειτουργούς.

Οι αξιωματούχοι ζητούν από τους κατοίκους του Ραγιονγκ να μην πανικοβληθούν καθώς ερευνούν την υπόθεση και ζητούν περαιτέρω εξετάσεις από τον Νοτιοκορεάτη στρατιώτη. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο στρατιώτης είχε τη μόλυνση πριν έρθει στην Ταϊλάνδη, επικαλούμενοι διαφορές στις δοκιμές και πιθανά υπολειμματικά ίχνη προηγούμενης μόλυνσης από τον Covid19.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.