Τα κανόνια νερού που εκτοξεύτηκαν εναντίον διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στη Μπανγκόκ χθες το βράδυ ήταν μόνο για να τους προειδοποιήσουν, ισχυρίζονται οι αστυνομικές αρχές

Μπανγκόκ -

Ο στρατηγός της αστυνομίας Piya Tawichai, Αναπληρωτής Επίτροπος του Μητροπολιτικού Γραφείου Αστυνομίας, και οι αρμόδιες αρχές διοργάνωσαν συνέντευξη Τύπου στο Βασιλικό αστυνομικό τμήμα της Ταϊλάνδης σήμερα το πρωί, 9 Νοεμβρίου, σχετικά με τη χρήση κανονιών νερού εναντίον πλήθους ειρηνικών διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας χθες.

Διαβάστε την κάλυψη της τελευταίας διαδήλωσης υπέρ της δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο της Δημοκρατίας στην Μπανγκόκ ΕΔΏ

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επίτροπο, το είδος του νερού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης δεν περιείχε χημικές ουσίες ή χρώματα. Το νερό εκτοξεύτηκε με κίνηση βλήματος κατά την οποία το κανόνι νερού στοχεύει σε υψηλότερη γωνία και δημιουργεί ψεκασμούς νερού ομίχλης στο έδαφος.

Το πυροβόλο δεν στόχευε στους διαδηλωτές και δεν είχε σκοπό να τους διαλύσει ή να τους βλάψει, ζητώντας τους μόνο να απομακρυνθούν από τη Βασιλική Εσωτερική Αυλή. Σύμφωνα με το νόμο της Ταϊλάνδης για τις μαζικές συνελεύσεις, οποιαδήποτε διαμαρτυρία ή συγκέντρωση σε απόσταση 150 μέτρων από οποιοδήποτε Βασιλικό Παλάτι είναι αντίθετη με το νόμο.

Ο στρατηγός της αστυνομίας Piya είπε περαιτέρω στο Associated Press ότι οι αστυνομικές αρχές είχαν επίσης προειδοποιήσει τους διαδηλωτές ότι η συγκέντρωση στο Μνημείο της Δημοκρατίας και η πορεία προς το Μεγάλο Παλάτι θεωρήθηκαν παράνομες κατά του νόμου της Συνέλευσης.

Οι φρουροί διαμαρτυρίας και οι πρώτες γραμμές προσπαθούσαν να αφαιρέσουν οδοφράγματα και αστυνομικά και δημόσια λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν για να εμποδίσουν το πλήθος. Τρία κανόνια νερού πυροβολήθηκαν, λοιπόν, προς το πλήθος για να τους προειδοποιήσουν, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επίτροπο.

Σχετικά με τέσσερα κουτιά με γράμματα του Λαού προς την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά, ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Worrasak Phisitthabanakorn του αστυνομικού τμήματος Chanasongkram είπε ότι περισυνέλεξαν στο αστυνομικό τμήμα από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης της πόλης, αφού τα εγκατέλειψαν στο δρόμο μετά το τέλος της διαδήλωσης.

Ο συνταγματάρχης της αστυνομίας είπε στον Τύπο: «Στην ταϊλανδική γραφειοκρατία, αν κάποιος θέλει να υποβάλει μια επιστολή σε οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία, είναι δυνατό να το κάνει υποβάλλοντας απευθείας την αναφορά ή την επιστολή στο τμήμα.

«Αλλά στην περίπτωση των διαδηλωτών, η υποβολή των επιστολών στο Γραφείο του Βασιλικού Παλατιού είναι περισσότερο μια συμβολική κίνηση. Ως εκ τούτου, οι επιστολές δεν μπορούν να παραδοθούν στον προορισμό."

Αξιωματούχοι της αστυνομίας έχουν επίσης σημειώσει ότι «εξετάζουν τις επιστολές» και ότι οι επιστολές που περιέχουν υλικό που μπορεί να είναι αντίθετο με το νόμο, όπως η προσβολή του Βασιλιά, θα μπορούσαν να αναγκάσουν τον συντάκτη της επιστολής να αντιμετωπίσει νομική δίωξη.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.33 (3 ψήφους)
Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.