Ο διαβόητος ελέφαντας Rayong πεθαίνει από τραύματα από σφαίρες αφού σκότωσε τρεις ντόπιους τους προηγούμενους μήνες

Rayong-

Ένας διαβόητος ελέφαντας Rayong που φέρεται να σκότωσε τρεις ντόπιους μέσα σε δύο μήνες πέθανε από μόλυνση που προκλήθηκε από τραύματα από σφαίρες.

Η αστυνομία του Wang Jan ειδοποιήθηκε ότι ο αρσενικός ελέφαντας που ονομάστηκε από τους ντόπιους ως «Nga San» (κοντό ελεφαντόδοντο) βρέθηκε νεκρός σε ένα δάσος στην υποπεριφέρεια Pa Yup χθες.

Το Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Διατήρησης Φυτών (DNP) είπε ότι ο ελέφαντας σκότωσε τρεις ντόπιους που εργάζονταν σε φυτείες καουτσούκ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στην περιοχή Wang Jan και Khao Cha Mao. Η Pattaya News είχε προηγουμένως αναφερθεί σε αυτούς τους θανάτους.

Τον περασμένο μήνα οι αξιωματούχοι έψαξαν και βρήκαν τον ελέφαντα σε μια κοντινή φυτεία με φοίνικες.

Ένας κτηνίατρος πυροβόλησε ένα υπνωτικό φάρμακο για να πιάσει τον ελέφαντα για θεραπεία και να τον μεταφέρει σε μια περιοχή χωρίς κόσμο σε ένα Εθνικό Πάρκο. Ωστόσο, το φάρμακο δεν είχε αποτέλεσμα και ο ελέφαντας κατάφερε να διαφύγει.

Βρέθηκαν σφαίρες στο πόδι του με πολλά τραύματα από σφαίρες που βρέθηκαν στον ελέφαντα. Πιστεύεται ότι ήταν από ντόπιους που προσπαθούσαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Ένας ιχνηλάτης GPS είχε επισημανθεί στον ελέφαντα. Ωστόσο, ο ελέφαντας παρέμεινε σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές και οι διασώστες δεν κατάφεραν να τον φτάσουν.

Πριν από τρεις μέρες, ο ελέφαντας σηκώθηκε και μπήκε σε μια λιμνοθάλασσα κοντά. Τελικά πέθανε στη λιμνοθάλασσα.

Η κτηνίατρος του DNP κα Natamon Panpetch είπε στον Τύπο ότι ο ελέφαντας είχε μια σοβαρή μόλυνση από τραύματα από σφαίρες.

Ωστόσο, διενεργείται νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.