Πρόταση δεκαήμερης καραντίνας για επισκέπτες από χώρες χαμηλού κινδύνου που θα προταθούν επίσημα στην κύρια επιτροπή CCSA και στο γραφείο της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟ: Naewna

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Υποεπιτροπή της CCSA, μετά από προηγούμενη επιτροπή του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, ενέκρινε να προχωρήσει σε πρόταση για μείωση της καραντίνας από δεκατέσσερις ημέρες σε δέκα ημέρες για τους τουρίστες που έρχονται με ειδική τουριστική βίζα από χώρες χαμηλού κινδύνου.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την προηγούμενη συνάντηση από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας εδώ:

Η επιτροπή μεταδοτικών ασθενειών της Ταϊλάνδης συμφωνεί στην «αρχή» της μείωσης της καραντίνας σε δέκα ημέρες, ωστόσο, χρειάζεται έγκριση από την CCSA και το υπουργικό συμβούλιο

Η υποεπιτροπή, αν και εγκρίνει την έννοια, ανέφερε συγκεκριμένα μόνο το STV και όχι άλλους τύπους θεωρήσεων. Η Pattaya News σημειώνει ότι είναι πιθανό να συμπεριληφθούν και άλλοι τύποι βίζας, όπως αλλοδαποί που επιστρέφουν με άδεια εργασίας, αλλά θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια να είναι χώρα χαμηλού κινδύνου.

Ο Μόνιμος Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Δρ. Kiattiphum Wongrajit έκανε την ανακοίνωση στον γενικό Τύπο χθες, αλλά τόνισε ότι η κύρια επιτροπή του Κέντρου για τη Διαχείριση της Κατάστασης Covid-19 (CCSA) υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Prayut Chan O'Cha θα πρέπει να κάνει οποιαδήποτε τελική έγκριση για το πρόταση. Η Kiattiphum δεν ανέφερε πότε θα συζητηθεί η πρόταση και αν θα ήταν σε προγραμματισμένες συναντήσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η πρόταση πιθανότατα θα περιόριζε επίσης τις επαρχίες που θα μπορούσε να επισκεφτεί ένας τουρίστας μετά τη δεκαήμερη καραντίνα του και θα εξακολουθούσε να απαιτείται να φορούν μια έξυπνη ζώνη για σκοπούς παρακολούθησης. Το Chonburi, ωστόσο, όπου βρίσκεται η Pattaya, θα ήταν πιθανότατα μια από τις επαρχίες που θα μπορούσαν να επισκεφθούν οι τουρίστες σύμφωνα με το Kiattiphum.

Η πρόταση βασίζεται σε αποτελέσματα ιατρικών δοκιμών που αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένας κίνδυνος μετά από δέκα ημέρες για κάποιον να εξαπλωθεί ή να έχει τον ιό Covid-19 και ο μικρός κίνδυνος που είχε θα μπορούσε να ακυρωθεί με έξυπνες ζώνες και τεχνολογία παρακολούθησης.

Το Pattaya News θα δώσει περαιτέρω ενημερώσεις σχετικά με αυτό καθώς κυκλοφορεί υλικό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή παραμένει μόνο μια πρόταση και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/