Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης θα εφαρμόσει νέες προτεραιότητες στα σημεία ελέγχου οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ μέχρι αύριο, επιβεβαιώνει σήμερα ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Posttoday

Εθνική -

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης έχει θέσει νέες προτεραιότητες και θα επαναλειτουργήσει σημεία ελέγχου οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και πάλι σε όλη τη χώρα στις 10:00 μ.μ. αύριο, 4 Νοεμβρίου, δήλωσε σήμερα στον Τύπο ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Suwat Jangyodsuk.

Ο αρχηγός είπε στο Associated Press ότι μαζί με αρκετές αστυνομικές αρχές του Τμήματος θα παρευρεθούν στην πρώτη διαδήλωση για τη δημιουργία ενός σημαντικού σημείου ελέγχου οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ βάσει νέων κανονισμών για τη μείωση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και των τροχαίων ατυχημάτων μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Thonglor το βράδυ της Τετάρτης.

ΦΩΤΟ: Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης

Ένα νέο μοντέλο σημείων ελέγχου ανίχνευσης αλκοόλ θα απαιτήσει 12 αστυνομικούς, αποτελούμενους από 1 αστυνομικό επόπτη, 2 αστυνομικούς ανιχνευτές, 3 αστυνομικούς σε θάλαμο αλκοολούχων αλκοολούχων ποτών, 4 αστυνομικούς στην ομάδα πρόληψης, 1 αστυνομικό παρακολούθησης σε θάλαμο και 1 αξιωματικό σύλληψης. Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν πρόσθετοι αξιωματικοί για να «αποκλείσουν» δρόμους πριν από τα σημεία ελέγχου για να διασφαλίσουν ότι οι οδηγοί δεν θα κάνουν αναστροφή ή θα φύγουν.

Από την παραπάνω φωτογραφία δεξιά προς τα αριστερά, ο οδηγός θα συναντήσει πρώτα δύο αξιωματικούς της ομάδας πρόληψης, που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι τα οχήματα σταματούν ή να παρέχουν καταδίωξη όπως απαιτείται. (4). Στη συνέχεια, το όχημα θα σταματήσει για μια σύντομη συνέντευξη και θα ελέγξει με δύο αστυνομικούς ανίχνευσης. Αυτοί οι αξιωματικοί είναι υπεύθυνοι για την επισήμανση των δυνητικά μεθυσμένων οδηγών στο επόμενο σημείο ή για να αφήσουν αυτούς που θεωρούν ότι οδηγούν υπεύθυνα να προχωρήσουν. (2)

Σε αυτό το σημείο, ένας οδηγός, εάν επισημανθεί για περαιτέρω έλεγχο, θα μετακινηθεί σε μια ομάδα ανίχνευσης αλκοόλ που θα ελέγξει τα αποτελέσματά της. (3). Τα αποτελέσματα θα επαληθευτούν από έναν επόπτη αστυνομικό για τη διασφάλιση της διαφάνειας (5) και έναν επόπτη (1).

Δύο ακόμη αστυνομικοί είναι επανδρωμένοι σε αυτήν την περιοχή για να αποτρέψουν οποιονδήποτε απόπειρα φυγής (4).

Εάν ένας οδηγός βγει θετικός, θα οδηγηθεί σε έναν αστυνομικό που τον συλλαμβάνει. (6)

Πριν από τις νέες προτεραιότητες, ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας είχε διατάξει μια προσωρινή αναστολή όλων των σημείων ελέγχου οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ σε όλη την Ταϊλάνδη στις 2 Οκτωβρίου προκειμένου να διευκρινιστεί η διαφάνειά τους καθώς πολλά σημεία ελέγχου της αστυνομίας παρατηρήθηκαν να μην λειτουργούν νόμιμα από τις αρχές.

Οι νέοι κανονισμοί για τη δημιουργία σημείων ελέγχου που ανακοινώθηκαν σήμερα πιστεύεται ότι εφαρμόζονται αυστηρά για να επιτύχουν ένα κατάλληλο και εξουσιοδοτημένο πρότυπο, τόνισε ο Σουάτ.

Η Pattaya News σημειώνει ότι οι κύριες διαφορές είναι πολλαπλά επίπεδα ελέγχου με απαιτούμενους περισσότερους αξιωματικούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων υψηλότερου βαθμού. Αυτό πιστεύεται ότι βοηθά επίσης στην πρόληψη της διαφθοράς, σημείωσαν οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς περισσότεροι αστυνομικοί θα είναι παρόντες και θα πρέπει να επαληθεύσουν πιθανώς μεθυσμένους οδηγούς στα σημεία ελέγχου.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.