Τεράστιο πλήθος βασιλικών συρρέουν στην καρδιά της Μπανγκόκ για να επιδείξουν πίστη στη μοναρχία μετά από διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας, η ενδυμασία του Σμαραγδένιου Βούδα άλλαξε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Μπανγκόκ -

Ένα τεράστιο πλήθος υποστηρικτών υπέρ του κατεστημένου συνέρρευσε στο Sanam Luang και στο Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα στην πρωτεύουσα χθες το απόγευμα, 1 Νοεμβρίου, για να δείξουν την πίστη τους στην Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα τον Βασιλιά Maha Vajiralongkorn εν μέσω πολιτικού χάους και αμφιλεγόμενων εκκλήσεων για πολιτική μεταρρύθμιση από ορισμένους διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας.

Οι κιτρινοφανήδες υπέρ του κατεστημένου έχουν καταλάβει τα κοντινά πεζοδρόμια και την περιοχή μέσα στο ναό από τις 5:00 μ.μ., περιμένοντας τη βασιλική αυτοκινητοπομπή της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας και της βασιλικής του οικογένειας που επρόκειτο να επισκεφτούν τον ναό για να αλλάξουν την ενδυμασία του Σμαραγδένιο άγαλμα του Βούδα από την εποχή των βροχών έως τη χειμερινή περίοδο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Ο Σμαραγδένιος Βούδας θεωρείται μια από τις παλαιότερες και πιο σημαντικές εικόνες του Βούδα στην Ταϊλάνδη από το 1779. Το ιερό άγαλμα βρίσκεται στο κέντρο του ναού και είναι στολισμένο με τρία διαφορετικά σετ χρυσών εποχιακών κοστουμιών.

Τα ρούχα αλλάζουν εποχιακά από τον βασιλιά της Ταϊλάνδης σε μια τελετή κατά την αλλαγή των εποχών - κατά την πρώτη πτώση των σεληνιακών μηνών 4, 8 και 12 (γύρω στον Μάρτιο, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο). Τα χρυσά ρούχα για το καλοκαίρι και την εποχή των βροχών κατασκευάστηκαν από τον βασιλιά Rama I και ένα για τη χειμερινή περίοδο από τον βασιλιά Rama III της δυναστείας Chakri.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Sanook

Μετά τη βασιλική τελετή, η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα και πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας χαιρέτησαν το πλήθος των φιλοβασιλικών και τους χάρισαν πορτρέτα του αγαπημένου του πατέρα Bhumibol Adulyadej και της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά και της Βασίλισσας, καθώς και τα μοίρασαν ευγενικά με φαγητό, νερό, αδιάβροχα και αναμνηστικά τετράδια.

Η σημερινή συγκέντρωση οργανώθηκε επίσης εν μέρει από τον πρώην διάσημο Ταϊλανδό ηθοποιό και εθελοντή Bin Banluerit, ο οποίος είπε ότι η συγκέντρωση είχε σκοπό να στείλει ένα μήνυμα σε διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας που ζητούσαν μεταρρυθμίσεις και την ανατροπή του πρωθυπουργού Prayut Chan O'Cha.

«Η σημερινή συγκέντρωση έγινε χωρίς πολιτική ατζέντα. Οι άνθρωποι είχαν φτάσει εδώ από σήμερα το πρωί και περίμεναν για ώρες μόνο για να δείξουν στον Βασιλιά και στην Αυτή Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα την πίστη τους στο ανώτατο ίδρυμα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα και το Βασίλειο». δήλωσε ο Μπιν.

Η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς έκανε επίσης σύντομα σχόλια σε δημοσιογράφο του CNN που είχε προσκληθεί να καθίσει με τους Ταϊλανδούς καλοθελητές στο ναό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Βασιλιάς μίλησε σε ξένο Τύπο από το 1979.

Ρωτήθηκε τι πιστεύει για τους διαδηλωτές που ζητούσαν μεταρρυθμίσεις. Αρχικά, χωρίς κανένα σχόλιο, η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα πρόσθεσε ότι τους αγαπούσε όλους και η Ταϊλάνδη ήταν η χώρα του συμβιβασμού.

ΦΩΤΟ: Daily News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.