Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης επισκέπτεται το νησί Σαμούι για να παρακολουθήσει τις διαδικασίες ελέγχου υγείας στο διεθνές αεροδρόμιο πριν ανοίξει ξανά επίσημα για ξένους τουρίστες με ειδική τουριστική βίζα

ΦΩΤΟ: Naewna

Surat Thani -

Ο Πρωθυπουργός Prayuth Chan-O'Cha πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί Samui σήμερα, 2 Νοεμβρίου, πριν ταξιδέψει στο νησί Πουκέτ για μια συνάντηση στο υπουργικό συμβούλιο με την επιτροπή αύριο.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Διεθνές Αεροδρόμιο Samui σήμερα το πρωί για να αξιολογήσει τα υγειονομικά μέτρα στο αεροδρόμιο για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19 πριν ανοίξει επίσημα για να υποδεχθεί περιορισμένο αριθμό ξένων τουριστών από χώρες πολύ χαμηλού κινδύνου Covid19 όπως η Κίνα υπό την Ειδική Τουριστική Βίζα (STV) στο εγγύς μέλλον.

ΦΩΤΟ: Thai Post

Κατά την άφιξη, ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τις διαδικασίες ελέγχου στο αεροδρόμιο για ξένους τουρίστες που θα μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα σύμφωνα με την πολιτική υγείας που προτείνει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

Στη συνέχεια, ο Prayuth επιθεώρησε τη διαχείριση των εγκαταστάσεων εναλλακτικής τοπικής κρατικής καραντίνας (ALSQ) στο Sheraton Samui Resort και το σύστημα παρακολούθησης ταξιδιωτών στο Κέντρο Διοίκησης Smart City Samui.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δημόσιας Υγείας του Koh Samui, τουλάχιστον 7 ξενοδοχεία με περισσότερα από 200 δωμάτια ξενοδοχείου στο νησί συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εναλλακτικής τοπικής κρατικής καραντίνας και να υποδεχτούν τουρίστες STV.

ΦΩΤΟ: Naewna

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul είπε στο Associated Press ότι ο Πρωθυπουργός έχει υπογραμμίσει το υπουργείο να προετοιμαστεί αυστηρά για πιθανές ομάδες ξένων, καθώς το Κο Σαμούι και το Πουκέτ είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μεταξύ των τουριστών σε όλο τον κόσμο.

Ο Anutin δήλωσε: «Το σύντομο ταξίδι του πρωθυπουργού στο νησί Samui σήμερα είναι μια απόδειξη της διαδικασίας που θα έπρεπε να περάσουν οι ξένοι τουρίστες με Ειδική Τουριστική Βίζα μόλις φτάσουν στα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης».

«Αν η θερμοκρασία του σώματός τους είναι πάνω από 37.3 βαθμούς Κελσίου ή αν βρεθεί με ύποπτα συμπτώματα που ορίζονται από τον ασθενή υπό έρευνα (PUI), θα διερευνηθούν σε δωμάτιο απομόνωσης πριν μεταφερθούν σε τοπικό νοσοκομείο για να υποβληθούν σε θεραπεία».

ΦΩΤΟ: Bangkokbiznews

Η Ειδική Τουριστική Βίζα (STV) εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο για ξένους τουρίστες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19. Οι αιτούντες βίζα υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν πολλές ιατρικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών πιστοποιητικών Fit-to-Fly, τα οποία δηλώνουν ότι έχουν δοκιμαστεί αρνητικά για τον κοροναϊό Covid-19.

Οι μεμονωμένοι αιτούντες είναι υπεύθυνοι να πληρώσουν για τα δικά τους καταλύματα σε εναλλακτική κρατική καραντίνα (ASQ) ή εναλλακτική τοπική κρατική καραντίνα (ALSQ) και τις προτιμώμενες ναυλωμένες ή ιδιωτικές πτήσεις πριν συμφωνήσουν να ταξιδέψουν στη χώρα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα τέλη Ειδικής Τουριστικής Βίζας και τις πρόσθετες χρεώσεις ΕΔΏ. Μέχρι στιγμής, το σχέδιο φαίνεται να περιορίζεται κυρίως σε Κινέζους τουρίστες από περιοχές χωρίς επίσημα κρούσματα Covid-19 εδώ και μήνες.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εκατοντάδες Κινέζοι τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Μπανγκόκ και τη γύρω περιοχή στο πλαίσιο του προγράμματος STV. Περισσότεροι από αυτούς αναμένεται να υποβάλουν αίτηση για τη λεγόμενη ειδική βίζα και να φτάσουν στη χώρα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.