Ανακεφαλαίωση: Πορεία υπέρ της δημοκρατίας προς τη γερμανική πρεσβεία για την υποβολή αμφιλεγόμενης αναφοράς

Μπανγκόκ -

Μια πορεία υπέρ της δημοκρατίας έφτασε στη Γερμανική Πρεσβεία στην Μπανγκόκ χθες, 26 Οκτωβρίου, το απόγευμα για να υποβάλει μια αμφιλεγόμενη αίτηση στις γερμανικές αρχές σχετικά με την Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα τον Βασιλιά.

Η ειρηνική συγκέντρωση τράβηξε επίσης την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τους διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας λόγω της ευαισθησίας των θεμάτων που καλύπτονταν και τα οποία παραδοσιακά δεν συζητούνταν στην Ταϊλάνδη.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ για τη χθεσινή πορεία υπέρ της δημοκρατίας ΕΔΏ

Οι πρωτοπόροι των διαδηλωτών έφτασαν στη γερμανική πρεσβεία όπου η αστυνομία απέκλεισε την είσοδο γύρω στις 7:00 μ.μ. προτού επιτραπεί σε τρεις εκπροσώπους των διαδηλωτών να πάνε μέσα στην Πρεσβεία για να υποβάλουν την επιστολή μία ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με την αναφορά του Λαϊκού Κόμματος, οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας ζητούν από τη Γερμανία να διερευνήσει εάν η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς διεξήγαγε την πολιτική της Ταϊλάνδης χρησιμοποιώντας το βασιλικό του προνόμιο από γερμανικό έδαφος ή όχι, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να θεωρηθεί παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της Γερμανίας.

Η αναφορά θέτει επίσης διάφορα άλλα αιτήματα και έρευνες προς παρόμοια κατεύθυνση. Αν και η επιστολή έγινε δεκτή από τη γερμανική πρεσβεία και δήλωσαν με τόσα λόγια ότι θα εξετάσουν το θέμα, δεν είναι σαφές ποια είναι τα επόμενα βήματα. Μια παρόμοια επιστολή υποβλήθηκε επίσης από διαδηλωτές υπέρ του κατεστημένου νωρίτερα την ίδια ημέρα, αλλά «εξηγώντας» την πολιτική της Ταϊλάνδης.

Ένας από τους εκπροσώπους, ο Patsaravalee “Mind” Tanakitvibulpon, είχε ανακοινώσει το τέλος της διαμαρτυρίας στις 9:00 μ.μ. μετά την υποβολή της επιστολής. Ένα άλλο επερχόμενο μεγάλο ράλι μπορεί να διεξαχθεί μέχρι το τέλος του μήνα, εάν η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης συνεχίσει να αγνοεί τις βασικές απαιτήσεις της, πρόσθεσε ο Mind.

Εν τω μεταξύ, ένας δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ηγέτης των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας, ο Άρνον Νάμπα, συνελήφθη εκ νέου σε μια υπόθεση χθες το βράδυ, αφού του επιβλήθηκε εγγύηση σε άλλη.

Ο δικηγόρος τέθηκε αρχικά υπό σύλληψη στις 15 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια καταστολής μαζικών διαδηλωτών μπροστά από το Κυβερνητικό Μέγαρο και μεταφέρθηκε στο Τσιάνγκ Μάι για να αντιμετωπίσει φερόμενη κατηγορία εξέγερσης για συμμετοχή σε συγκέντρωση στο Tha Pae στις 9 Αυγούστου.

Το δικαστήριο του Τσιάνγκ Μάι είχε εγκρίνει την απελευθέρωση του με εγγύηση χθες έναντι εγγύησης 200,000 μπατ, σύμφωνα με τους Ταϊλανδούς Δικηγόρους για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ωστόσο, ο δικηγόρος συνελήφθη αμέσως μετά την απελευθέρωση από την αστυνομία Chana Songkhram για τη συμμετοχή του σε μια μαζική συγκέντρωση Ελεύθερων Νέων στις 19 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Thammasat και στο Sanam Luang στην Μπανγκόκ.

Ο Άρνον μεταφέρθηκε στην Μπανγκόκ με ένα βαν, συνοδευόμενος από δικηγόρο. Δεν ήταν σαφές εάν θα κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα Chana Songkhram ή στο αρχηγείο της Αστυνομίας Περιοχής 1 της Συνοριακής Περιπολίας στην επαρχία Pathum Thani.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.