Ανακεφαλαίωση: Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας πραγματοποιούν ξανά μαζική συγκέντρωση στην επιχειρηματική περιοχή της Μπανγκόκ αφού ο πρωθυπουργός αγνοεί την προθεσμία παραίτησής τους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachathai

Μπανγκόκ -

Ένα τεράστιο πλήθος διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας κατέλαβε την επιχειρηματική περιοχή της Μπανγκόκ στη διασταύρωση Ratchaprasong χθες, 25 Οκτωβρίου, αφού ο πρωθυπουργός Prayuth Chan-O'Cha αγνόησε την προθεσμία των διαδηλωτών να παραιτηθούν το Σαββατοκύριακο.

Η πιο πρόσφατη συγκέντρωση έγινε από τον ακτιβιστή Jatupat "Pai Dao Din" Boonpattararaksa, στον οποίο επιβλήθηκε εγγύηση την περασμένη Παρασκευή μετά τη σύλληψή του για φερόμενη παρεμπόδιση αστυνομικών στις 13 Οκτωβρίου. Θεωρήθηκε ως η πρώτη μαζική συγκέντρωση μετά τη σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Μπανγκόκ. που έκανε παράνομη μια κοινωνική συγκέντρωση περισσότερων από 5 ατόμων, είχε αποσυρθεί.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachathai

Ορισμένοι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στη συνήθως πολυσύχναστη διασταύρωση γύρω στις 3:15 μ.μ. πριν το πλήθος καταλάβει την περιοχή στις 4:00 μ.μ. Εν τω μεταξύ, η αστυνομία από το αστυνομικό τμήμα Lumpini είπε στους διαδηλωτές να διαλυθούν μέχρι τις 5:00 μ.μ., υποστηρίζοντας ότι δεν ειδοποίησαν τις αρχές για τη συγκέντρωση τους εκ των προτέρων. Οι διαδηλωτές, ωστόσο, αγνόησαν τις οδηγίες της αστυνομίας και συνέχισαν το πρήξιμο στη διασταύρωση.

Η ατμόσφαιρα της ειρηνικής συγκέντρωσης είχε παρουσιάσει πολλές παρτίδες διαδηλωτών και ακτιβιστών που ήρθαν για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με αυτά που αποκαλούσαν χρόνια κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα και να συζητήσουν την κοινωνική ευαισθητοποίηση στην Ταϊλάνδη καθώς και να πραγματοποιήσουν παραστάσεις και σόου για να εκφράσουν την ελευθερία τους. έκφραση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachathai

Χθες πραγματοποιήθηκαν επίσης διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για να συνεχιστεί η πίεση στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να συμμορφωθεί με τα βασικά της αιτήματα για την παραίτηση του Πρωθυπουργού, μια νέα σύνταξη ενός πιο δημοκρατικού συντάγματος, την απελευθέρωση των ηγετών διαμαρτυρίας από τη φυλακή και για κάποια μεταρρύθμιση του ανώτατου θεσμού του έθνους.

Η συγκέντρωση στην Μπανγκόκ συνέχισε τη νύχτα μέχρι τις 8:30. Τους υπενθύμισαν να συμμετάσχουν σε μια άλλη αναμενόμενη διαδήλωση σήμερα, 26 Οκτωβρίου, από τον σταθμό Samyan MRT προς τη Γερμανική Πρεσβεία στην οδό Sathorn από τις 5:00 μ.μ. εμπρός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachathai

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ειδική κοινοβουλευτική συνεδρίαση σήμερα το πρωί για να επιδιώξει την εκτόνωση των πολιτικών εντάσεων εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων. μετά την υπόσχεση του Πρωθυπουργού να «κάνει ένα βήμα πίσω» και να προσφύγει στη Βουλή για λύσεις την περασμένη εβδομάδα. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι αύριο.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.