Εβδομάδα Ταϊλάνδης σε ανασκόπηση: Οι πέντε κορυφαίες εθνικές ιστορίες στην Ταϊλάνδη για την τελευταία εβδομάδα

Εδώ είναι μια ματιά στην κορυφή ΕΘΝΙΚΟΣ ιστορίες, επιλεγμένες από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, 19 έως 25 Οκτωβρίου, με κάποιο σχόλιο. Δεν έχουν ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

1. 39 Κινέζοι τουρίστες έφτασαν στην Μπανγκόκ και βρέθηκαν αρνητικοί στον Covid-19 μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνει σήμερα ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού

Η Ταϊλάνδη καλωσόρισε τώρα την πρώτη ομάδα τουριστών από τη Σαγκάη της Κίνας την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Ειδικής Τουριστικής Βίζας (STV). Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν προγραμματίσει μια μακροχρόνια διαμονή έως και 270 ημερών ταξιδεύοντας κυρίως σε παραλίες κοντά στην πρωτεύουσα. Τουλάχιστον 400 Κινέζοι τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, εάν το πρόγραμμα έχει αποδειχθεί επιτυχημένο με την πρώτη ομάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού Phiphat Ratchakitprakarn, ισχυριζόμενος ότι θα δημιουργήσουν έσοδα από τον τουρισμό περίπου 800,000 μπατ ανά άτομο κατά τη διάρκεια ολόκληρου του ταξιδιού. .

39 Κινέζοι τουρίστες έφτασαν στην Μπανγκόκ και βρέθηκαν αρνητικοί στον Covid-19 μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνει σήμερα ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού

2. Διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας στην Μπανγκόκ πραγματοποιούν πορεία προς το Κυβερνητικό Μέγαρο ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού εντός τριών ημερών

Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας αύξησαν την ένταση των συγκεντρώσεων τους για να ζητήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Prayuth Chan-O'Cha και της στρατιωτικής του κυβέρνησης, πραγματοποιώντας πορεία από το Μνημείο της Νίκης της Μπανγκόκ προς το Κυβερνητικό Μέγαρο την περασμένη εβδομάδα. Οι διαδηλωτές υπέβαλαν επίσημη επιστολή παραίτησης για τον Πρωθυπουργό Prayuth στους αστυνομικούς διοικητές, επιμένοντας ότι θα σταματήσουν να διαδηλώνουν μόνο εάν παραιτηθεί εντός τριών ημερών. Ο Πρωθυπουργός αργότερα είχε αγνοήσει το αίτημά τους, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν αρκετές επερχόμενες προγραμματισμένες διαδηλώσεις αυτή την εβδομάδα.

Ανακεφαλαίωση: Διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας στην Μπανγκόκ πραγματοποιούν πορεία προς το Κυβερνητικό Μέγαρο για να απαιτήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού εντός τριών ημερών

3. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης τερματίζει την κήρυξη σοβαρής κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Μπανγκόκ

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης απέσυρε τη σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Μπανγκόκ μετά την τηλεοπτική ανακοίνωση του Prayuth Chan-O'Cha κατά τη διάρκεια της πορείας υπέρ των διαδηλωτών προς το Κυβερνητικό Μέγαρο ότι η δήλωση θα ανακληθεί εάν δεν υπάρξουν βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και επιβολής του νόμου. ή αντίπαλες ομάδες διαμαρτυρίας. Αυτή η ειδοποίηση, ωστόσο, δεν είναι το εθνικό διάταγμα έκτακτης ανάγκης που ίσχυε από τον Μάρτιο για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης τερματίζει την κήρυξη σοβαρής κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Μπανγκόκ

4. Γαλλίδα βρέθηκε θετική στον Covid-19 στο Koh Samui λίγο μετά την απελευθέρωση από την καραντίνα 14 ημερών

Το κρούσμα θεωρείται το πρώτο επιβεβαιωμένο τοπικό κρούσμα μόλυνσης από τον Covid-19 στην περιοχή Koh Samui σε περίπου επτά μήνες. Η Γαλλίδα φέρεται να είχε επιστρέψει από τη Γαλλία με τον σύζυγό της και τον γιο της στο Κο Σαμούι και είχε βγει θετική στον κορωνοϊό Covid-19 δύο φορές λίγες μέρες μετά από κρατική καραντίνα 14 ημερών. Η οικογένειά της και άλλες επαφές υψηλού κινδύνου έχουν βγει αρνητικά στον ιό και παραμένουν σε καραντίνα. Αρχικά πιστεύεται ότι η γυναίκα μολύνθηκε από τον Covid-19 κατά τη διάρκεια της απομόνωσης σε ξενοδοχείο Samut Prakan.

Γαλλίδα βρέθηκε θετική στον Covid-19 στο Koh Samui λίγο μετά την απελευθέρωση από την καραντίνα 14 ημερών

5. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δεν παραιτείται, οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας οργανώνουν περισσότερες διαδηλώσεις

Ο στρατηγός Prayuth Chan-O'Cha έχει επισημάνει τη θέση του ως πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης και αγνόησε το αίτημα των ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας για παραίτησή του. Ακούστηκε να λέει ότι δεν θα παραιτηθεί μετά τις βουδιστικές προσευχές στο Wat Chetuphon Wimon Mangkhalaram την Κυριακή, οδηγώντας σε πιο έντονες οργανωμένες συγκεντρώσεις από τους διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης πορείας προς τη Γερμανική Πρεσβεία σήμερα το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δεν παραιτείται, οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας οργανώνουν περισσότερες διαδηλώσεις

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, σας ευχαριστώ όπως πάντα που διαβάσατε τις εθνικές ειδήσεις Pattaya/TPN!

Εγγραφειτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.