Το Soi Dog κυνηγάει μια επιτυχημένη υπόθεση εγκατάλειψης κατοικίδιων εναντίον εκπατρισμένων στο Πουκέτ

 

(Δελτίο τύπου)

Το Soi Dog κυνηγάει μια επιτυχημένη υπόθεση εγκατάλειψης κατοικίδιων εναντίον εκπατρισμένων στο Πουκέτ.

Ένας χτύπος στο Πουκέτ πήρε περισσότερα από όσα παζάριαζε όταν πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το κατοικίδιο σκύλο του «Jonney Cash» σε μια σφοδρή καταιγίδα στο δρόμο έξω από το καταφύγιο του Soi Dog Foundation. Αφού πέταξε το σκυλί στις 19 Σεπτεμβρίου και έφυγε, ελάχιστα γνώριζε ότι οι πράξεις του καταγράφηκαν ξεκάθαρα στο CCTV. Ούτε ότι ένα μέλος του προσωπικού της Soi Dog είδε τι είχε συμβεί και έσωσε το σκυλί που έτρεχε στο δρόμο μάταια προσπαθώντας να προλάβει τον αγαπημένο του ιδιοκτήτη και κινδύνευε να χτυπηθεί από την κυκλοφορία. 

Εκτός από σκληρή και απεχθή πράξη, η εγκατάλειψη ενός σκύλου είναι επίσης παράνομη στην Ταϊλάνδη. Η αστυνομία του Thachatchai εντόπισε αργότερα τον 'Mr.R', έναν Ιρλανδό που ζει στο Πουκέτ για πολλά χρόνια, και κατέθεσε κατηγορίες εναντίον του βάσει του νόμου για την πρόληψη της σκληρότητας και την ευημερία των ζώων.

Ομολογώντας την ενοχή του, του επιβλήθηκε πρόστιμο 2,000 THB από το δικαστήριο και οι πληροφορίες και τα δακτυλικά του αποτυπώματα καταγράφηκαν στο σύστημα ποινικού μητρώου. Από τώρα, αν έρθει στην Ταϊλάνδη και ζητήσει έλεγχο ποινικού ιστορικού, αυτό το αρχείο θα εμφανίζεται.

Ο Αναπληρωτής Έφορος Watcharin Jirattikarnpiwat του αστυνομικού τμήματος Thachatchai επιβεβαίωσε ότι ο «Mr.R» είχε πληρώσει πρόστιμο και είχε ήδη ποινικό μητρώο. Πρόσθεσε ότι «Ένα από τα κύρια προβλήματα των αδέσποτων σκύλων στην Ταϊλάνδη είναι η έλλειψη ευθυνών του ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων και ελπίζουμε ότι αυτή η ιστορία θα χρησιμεύσει ως προφανές παράδειγμα νομικής δράσης που θα ληφθεί κατά της εγκατάλειψης σκύλων και γατών κατοικίδιων ζώων». Ο κ. Watcharin προέτρεψε επίσης το κοινό να αναφέρει τυχόν περιπτώσεις εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς στην αστυνομία. «Οι πράξεις κακοποίησης των ζώων μπορεί να είναι κάτι νέο για τους Ταϊλανδούς σε σύγκριση με άλλους νόμους. Χαίρομαι που η ιστορία θα δημοσιευτεί, αυτό δεν είναι μόνο καθήκον της αστυνομίας ή του Soi Dog, όλοι μπορούν να παρέμβουν. Γιατί χωρίς αλλαγή της κοινωνίας, η αλλαγή του νόμου είναι άχρηστη».

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση, ο John Dalley MBE, Πρόεδρος του Soi Dog Foundation International, παρατήρησε ότι παρόλο που ο «Mr.R» του είχε γράψει 2 εβδομάδες μετά το γεγονός, περιγράφοντάς το ως μια στιγμή τρέλας, ήταν αντιληπτό ότι ποτέ δεν κάποτε ρώτησε αν το σκυλί είχε βρεθεί ή αν ήταν ασφαλές στη φροντίδα του Soi Dog. «Το πλάνα CCTV το δείχνει ξεκάθαρα ως μια προμελετημένη πράξη. Αν ήταν μια στιγμή τρέλας, τότε σίγουρα θα ήθελε να μάθει ότι ο σκύλος ήταν αβλαβής».

Σχετικά με την ποινή, ο κ. Dalley παρατήρησε ότι, αν και θεωρεί ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν χλευαστικό, όταν κάποιος θεωρήσει ότι κοστίζει κατά μέσο όρο 2,700 THB ανά μήνα για να κρατήσει ένα σκυλί στο καταφύγιο, ήταν πολύ ευχάριστο ότι οι αρχές είχαν ενεργήσει. 

«Εάν οι άνθρωποι έχουν έναν πραγματικό λόγο ότι δεν μπορούν να κρατήσουν ένα κατοικίδιο, τότε θα προσπαθούμε πάντα να βοηθήσουμε. Η απόρριψη ενός σκύλου σε ένα παράξενο περιβάλλον υπό έντονη βροχή, η οδήγηση και η ζωή του σε κίνδυνο δεν είναι ενέργειες ενός ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη», πρόσθεσε ο κ. Dalley.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (3 ψήφους)
Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/