Δύο ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας και αρκετοί διαδηλωτές υπό κράτηση από την αστυνομία ενώ συγκεντρώνονταν στο Μνημείο της Δημοκρατίας σήμερα το απόγευμα, ενώ μια άλλη έκτακτη διαμαρτυρία κλήθηκε μετά τη σύλληψη

Μπανγκόκ -

Ο ακτιβιστής Jatupat "Pai Dao Din" Boonpattararaksa και ο τραγουδιστής/τραγουδοποιός Chaiamorn "Ammy" Kaewwiboonpan συνελήφθησαν από την αστυνομία σήμερα το απόγευμα, 13 Οκτωβρίου, ενώ συγκεντρώνονταν νωρίς με αρκετούς άλλους διαδηλωτές στο μνημείο της Δημοκρατίας, στην Μπανγκόκ, εν αναμονή μιας προγραμματισμένης λειτουργίας. αυριανή διαμαρτυρία υπέρ της δημοκρατίας.

Μια ομάδα διαδηλωτών, με επικεφαλής τον ηγέτη των διαδηλώσεων Pai Dao Din, έφτασε στην Μπανγκόκ από τη βορειοανατολική Ταϊλάνδη σήμερα το πρωί και άρχισε να στήνει δύο σκηνές στο μονοπάτι γύρω από το Μνημείο της Δημοκρατίας για να προετοιμαστεί για τη συγκέντρωση στις 14 Οκτωβρίου.

Ένα φορτηγό με στερεοφωνικό και μια προσωρινή σκηνή εθεάθη να παρκάρει στο δρόμο μαζί με οδοφράγματα. Ο ακτιβιστής και ο τραγουδιστής έπαιζαν και μιλούσαν στη σκηνή όταν η αστυνομία από το αστυνομικό τμήμα Samranrat έφτασε στο σημείο, ζητώντας σύμφωνα με πληροφορίες να αφαιρέσει το όχημα και τα οδοφράγματα από το δρόμο λόγω παρεμπόδισης της κυκλοφορίας. Η αστυνομία ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν υπήρχε άδεια για διαμαρτυρία ή συγκέντρωση για σήμερα, αν και πιστεύεται ότι έχει κατατεθεί για αύριο.

Η διαπραγμάτευση απέτυχε καθώς οι διαδηλωτές επέμεναν ότι θα μείνουν μια νύχτα στην περιοχή. Συμφώνησαν να μείνουν εκτός δρόμου όπως τους ζήτησε η αστυνομία και συνέχισαν τη συγκέντρωση με ειρηνικό τρόπο υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.

Μια μικρή σύγκρουση σημειώθηκε γύρω στις 3:00 μ.μ. όταν μια άλλη ομάδα αστυνομικών ήρθε για άλλη μια διαπραγμάτευση, ζητώντας από τους διαδηλωτές να εκκενώσουν την περιοχή επειδή απαιτούνταν για μια «σημαντική αποστολή». Σύμφωνα με την ομάδα ακτιβιστών, Free Youth, σε μια διαδικτυακή δήλωση, οι αξιωματικοί είπαν ότι ήταν για προετοιμασία για μια βασιλική πομπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές είχαν συμφωνήσει να μην εμποδίσουν καμία Βασιλική αυτοκινητοπομπή ή πομπή.

Πέντε στρατεύματα αστυνομικής ενίσχυσης είχαν πλησιάσει και σύμφωνα με πληροφορίες πίεσαν το πλήθος να επιστρέψει όταν ο Πάι Ντάο Ντιν φέρεται να αρνήθηκε να διαπραγματευτεί οποιεσδήποτε. Η αστυνομία φέρεται να μετέφερε μερικούς από τους διαδηλωτές σε αυτοκίνητα φυλακών όταν άρχισε μια ελαφριά συμπλοκή/σπρωξίματα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.l σύμφωνα με μάρτυρες στη διαδήλωση.

Η μεγάλη ομάδα διαδηλωτών εθεάθη να πετάει μπλε κουβάδες με μπογιές και να ρίχνει τη μπογιά στους αστυνομικούς για να εμποδίσει την αστυνομία να πλησιάσει και να συλλάβει τους συναδέλφους τους ακτιβιστές που έδιναν μια ομιλία στη σκηνή.

Ο Pai Dao Din και η Ammy εθεάθησαν να κατεβαίνουν σωματικά από τη σκηνή και να μεταφέρονται σε αυτοκίνητα της αστυνομίας γύρω στις 4:00 μ.μ. κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης προτού τελικά οι διαδηλωτές αποσυρθούν.

Οι αρχές αρνήθηκαν να πουν στους εναπομείναντες ηγέτες των διαδηλωτών πού μεταφέρθηκαν οι άλλοι, εκτός από το ότι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος στην αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, οι υπόλοιποι διαδηλωτές κινούνταν για να συμμετάσχουν σε μια έκτακτη διαμαρτυρία στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού της Μπανγκόκ (BACC) στο σταθμό BTS National Stadium στις 6:00 μ.μ., μαζί με πολλούς διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας που ήταν εξαγριωμένοι για τις συμπεριφορές των αρχών προς τους ακτιβιστές.

Η επείγουσα διαδήλωση στην πρωτεύουσα απαιτεί από τις αρχές να απελευθερώσουν τους ανθρώπους τους πριν από τη μαζική διαμαρτυρία αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συγκεντρωθούν στο skywalk δίπλα στο BACC πριν πάνε στο αρχηγείο της αστυνομίας για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των διαδηλωτών.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.