Ο συνιδρυτής του Soi Dog Foundation John Dalley βραβεύτηκε με MBE στη λίστα τιμών των γενεθλίων του Queen's

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από το Soi Dog Foundation. Οι σκέψεις, οι δηλώσεις και οι απόψεις είναι δικές τους.

Ο συνιδρυτής του Soi Dog Foundation John Dalley βραβεύτηκε με MBE στη λίστα τιμών των γενεθλίων του Queen's

Ο John Dalley, συνιδρυτής και πρόεδρος του Soi Dog Foundation International, έγινε μέλος του Άριστα Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) για τις υπηρεσίες του στην καλή διαβίωση των ζώων στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ο κ. Dalley συμπεριλήφθηκε μαζί με μια σειρά από διασημότητες, ιατρικό προσωπικό, βασικούς εργαζόμενους και εθελοντές στη λίστα τιμών των γενεθλίων της Βασίλισσας που δημοσιεύτηκε σήμερα (10 Οκτωβρίου). 

Κληθείς να σχολιάσει το βραβείο, ο John κατέστησε σαφές ότι το έβλεπε περισσότερο ως αναγνώριση του έργου που έκανε το ίδρυμα και των δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών και εθελοντών που έκαναν αυτό το έργο δυνατό τα τελευταία 17 χρόνια. 

Πρόσθεσε ότι η μόνη του λύπη ήταν ότι ο Gill, η εκλιπούσα σύζυγός του και συνιδρυτής του, δεν ήταν ζωντανός για να μοιραστεί το βραβείο. Η ίδια η Gill έλαβε πολλά βραβεία κατά τη διάρκεια της ζωής της, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης μη Ασιάτισσας εκ γενετής που ανακηρύχθηκε Ασιάτισσα της χρονιάς στα ετήσια βραβεία Channel News Asia.

Το Soi Dog - το "soi" είναι η ταϊλανδική λέξη για το "οδός" - έχει γνωρίσει αξιοσημείωτη ανάπτυξη από την ταπεινή του αρχή το 2003. Ιδρύθηκε από τον John και τον Gill κατά τη συνταξιοδότησή τους στο Πουκέτ μαζί με τη συνταξιούχο Margot Homburg, το Soi Dog τώρα περιθάλπει και στειρώνει άμεσα περισσότερα ζώα από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό στον κόσμο. Τον Δεκέμβριο, το ίδρυμα προβλέπεται να δει μισό εκατομμύριο ζώα να στειρώνονται και να εμβολιάζονται σε ολόκληρη τη χώρα από την ίδρυσή του, με σχεδόν 250,000 από αυτά να έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τα τελευταία δύο χρόνια. 

Το βραβείο έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο στην ιστορία του Soi Dog. Όπως πολλοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, το Soi Dog έχει πληγεί σκληρά από την κρίση του Covid-19 και το καταφύγιό του στο Πουκέτ αντιμετώπισε σοβαρό συνωστισμό φέτος, με εγκαταλελειμμένα ζώα να φτάνουν με τα κοπάδια τους. Παρόλα αυτά, το ίδρυμα αρνήθηκε να κλείσει τις πόρτες του σε ζώα που το έχουν ανάγκη και η κατασκευή νέων καταλυμάτων για σκύλους και η αγορά πρόσθετης γης διασφαλίζουν ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει.

Οι προκλήσεις και τα εμπόδια δεν σταμάτησαν ποτέ το Soi Dog στο παρελθόν. Είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές, η Gill που έχασε τα πόδια της το 2004, ο πρόωρος θάνατος της Gill σε ηλικία μόλις 58 ετών το 2017 είτε κερδίζοντας τον πόλεμο ενάντια στους λαθρεμπόρους σκύλων που πουλούσαν εκατοντάδες χιλιάδες σκυλιά της Ταϊλάνδης στις κρεαταγορές του Βιετνάμ κάθε χρόνο – Soi Dog δεν έχει παραιτηθεί ποτέ.

Ο Τζον σχολίασε ότι συνεχίζει να πιστεύει ότι η νομοθεσία, η εκπαίδευση και η μεγάλης κλίμακας στείρωση είναι οι καλύτερες ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον για τα ζώα της Ταϊλάνδης και όχι μόνο. Έχοντας αυτό κατά νου, η Soi Dog συνεχίζει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για την ενίσχυση του νόμου περί ευημερίας των ζώων της χώρας, τον οποίο το ίδρυμα βοήθησε να θεσπιστεί το 2014. Επιπλέον, ένα ολοκαίνουργιο εκπαιδευτικό κέντρο πρόκειται να ανοίξει σύντομα στο καταφύγιο, δίνοντας έμφαση στην σημασία που αποδίδει τα θεμέλια στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς όσον αφορά τα αδέσποτα και τα οικόσιτα ζώα. 

Πρόσθεσε ότι, αν και το ίδρυμα σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στο Βιετνάμ και την Καμπότζη ειδικότερα, η Ταϊλάνδη θα παραμείνει στο επίκεντρο μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι τους στη χώρα: όχι άλλα ανεπιθύμητα σκυλιά και γάτες και όχι άλλη λύσσα. Παραμένει βέβαιος ότι, με τη συνεργασία τόσο των τοπικών όσο και των εθνικών κυβερνήσεων, αυτοί οι στόχοι είναι πλήρως επιτεύξιμοι. 

Το Soi Dog Foundation σήμερα είναι ένα κλασικό παράδειγμα του τι μπορούν να επιτύχουν πολύ απλοί άνθρωποι εάν είναι αποφασισμένοι να κάνουν τη διαφορά.

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/