Δεκαεννέα Κινέζοι συνελήφθησαν στο Τσιάνγκ Μάι επειδή φέρονται ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τη Μιανμάρ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Posttoday

Τσιάνγκ Μάι -

19 Κινέζοι μετανάστες συνελήφθησαν στο Τσιάνγκ Μάι χθες, 8 Οκτωβρίου, αφού φέρεται να διέσχισαν τα σύνορα Μιανμάρ-Ταϊλάνδης μέσω φυσικών συνόρων, προκαλώντας ντόπιο φόβο για πιθανή μετάδοση του κορωνοϊού Covid-19.

Ο υποστράτηγος της αστυνομίας Decha Kalayawutthipong, αρχηγός του Τμήματος Μετανάστευσης 5, είπε ότι η αστυνομία μετανάστευσης έκανε έφοδο σε δύο σπίτια σε ένα συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Muang Chiang Mai μετά από πληροφορία από έναν ενδιαφερόμενο πολίτη ότι μια μεγάλη ομάδα Κινέζων υπηκόων είχε νοικιάσει τα σπίτια. στο κτήμα και ενδέχεται να είχε εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Posttoday

Συνολικά 19 Κινέζοι άνδρες και γυναίκες βρέθηκαν να μένουν στα σπίτια κατά την επιδρομή. Όταν η αστυνομία ζήτησε ταξιδιωτικά έγγραφα, 10 από αυτούς φέρεται να είχαν διαβατήρια, αλλά κανένας από αυτούς δεν είχε νόμιμη βίζα για να διαμένει στη χώρα, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Όλοι φέρονται να ομολόγησαν ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μέσω μιας φυσικής συνοριακής διέλευσης προτού ένας μεσίτης φέρεται να κανονίσει όλες τις διαδικασίες ενοικίασης από αυτούς και να τους οδηγήσει στα σπίτια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Posttoday

Οι φερόμενοι παράνομοι μετανάστες κατηγορήθηκαν αρχικά για είσοδο στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης χωρίς άδεια και για παράλειψη συμμόρφωσης με την εντολή του υπεύθυνου ελέγχου μεταδοτικών ασθενειών σύμφωνα με την Ενότητα 3 (1) του Νόμου Ελέγχου Νοσημάτων του 2015.

Έγιναν τεστ Covid-19 λίγο μετά τη σύλληψη και τώρα βρίσκονται σε καραντίνα στη φυλακή Τσιάνγκ Μάι. Τα αποτελέσματά τους εκκρεμούν σε εργαστήριο και πιθανότατα θα γίνουν γνωστά μέχρι αύριο, σύμφωνα με τον Υποστράτηγο της Αστυνομίας.

Μετά τις εξετάσεις η ομάδα θα απελαθεί με δικά τους έξοδα, είπε ο Υποστράτηγος.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.