Νοικοκυριά εκκενώθηκαν μετά από διαρροή αμμωνίας σε τοπικό εργοστάσιο πάγου στην επαρχία Phetchabun

Phetchabun -

Τα τοπικά νοικοκυριά που ζουν σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων κλήθηκαν να απομακρυνθούν μετά από διαρροή αμμωνίας σε εργοστάσιο πάγου στην περιοχή Khao Kho του Phetchabun χθες, 7 Οκτωβρίου, προκαλώντας πανικό και προκαλώντας γρήγορο ερεθισμό στα μάτια και τη μύτη σε αρκετούς χωρικούς γύρω από το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με το προσωπικό του εργοστασίου, το αέριο έπεφτε στο εσωτερικό του εργοστασίου γύρω στο μεσημέρι πριν εξαπλωθεί μια έντονη μυρωδιά στα νοικοκυριά, καθώς η διαρροή έγινε ανεξέλεγκτη.

Ο κυβερνήτης του Phetchabun, Krit Khongmuang, διέταξε την επείγουσα εκκένωση των κατοίκων καθώς εξαπλώθηκε ο φόβος ότι μπορεί να εισπνεύσουν το τοξικό αέριο και επισκέφτηκε τη σκηνή γύρω στις 4:30 μ.μ. για να επιβλέπει την κατάσταση μαζί με πυροσβέστες και αξιωματούχους δημόσιας υγείας.

Οι αστυνομικοί είχαν κλείσει τους δρόμους κοντά πριν τους δουν να φορούν προστατευτικές στολές και χρησιμοποίησαν επτά πυροσβεστικά οχήματα για να ψεκάσουν την περιοχή με νερό για να μειώσουν τη διασπορά αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαρροή τέθηκε υπό έλεγχο σε μικρή ακτίνα γύρω στις 5:30 μ.μ. Οι αστυνομικοί έπρεπε να παραμείνουν παρακολουθώντας τη σκηνή για αρκετές ώρες έως ότου το τοξικό αέριο τελικά εξατμίστηκε και εξαφανίστηκε.

Ο κυβερνήτης είπε στον Τύπο: «Όλοι οι άνθρωποι που ζούσαν σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων του εργοστασίου είχαν εκκενωθεί σε έναν προσωρινό καταυλισμό στο Ναό Camp Son. Παραγγείλαμε επίσης μια επείγουσα έρευνα σε παιδιά, ηλικιωμένους και άρρωστους για να δούμε αν είχαν εισπνεύσει επικίνδυνη ποσότητα αερίου».

«Η διαρροή αμμωνίας ήταν πλέον υπό έλεγχο».

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί ερευνητές εξετάζουν τα πραγματικά αίτια της διαρροής και ανακρίνουν το προσωπικό του εργοστασίου. Εικάζεται ότι το περιστατικό προκλήθηκε από τη φθορά ενός μηχανήματος που χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια.

Άτομα με μικρούς ερεθισμούς φέρεται να είχαν νοσηλευτεί στον τόπο του συμβάντος. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί.

Φωτογραφία: Ίδρυμα Khao Kho Ruamkatanyu

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.