Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας σκοπεύει να συντομεύσει την περίοδο κρατικής καραντίνας σε δέκα ημέρες για τους τουρίστες από χώρες πολύ χαμηλού κινδύνου Covid-19

Εθνική -

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης σκοπεύει να προτείνει τη συντόμευση της υποχρεωτικής περιόδου της κρατικής καραντίνας για τους ξένους τουρίστες από 14 σε 10 ημέρες στο Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 (CCSA), δήλωσε χθες, 7 Οκτωβρίου, ο μόνιμος γραμματέας του υπουργείου.

Ο Δρ Kiattiphum Wongrajit, Μόνιμος Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, δήλωσε ότι η συντομότερη περίοδος καραντίνας θα προσελκύσει περισσότερους ξένους τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα κατά τα πρώτα μέτρα της επαναλειτουργίας της.

«Αυτή τη στιγμή, ένας πολύ περιορισμένος αριθμός Ταϊλανδών και αλλοδαπών είχαν ταξιδέψει στη χώρα και έπρεπε να περάσουν από κρατική καραντίνα 14 ημερών. Αλλά αν μειωνόταν η περίοδος καραντίνας, θα έκανε μια μεγαλύτερη ομάδα τουριστών να εισέλθει στη χώρα που θα δημιουργούσε επίσης εισόδημα για την οικονομία της Ταϊλάνδης μαζί με καλύτερη ισορροπία υγείας και ασφάλειας», δήλωσε ο Kiattiphum.

Το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων (DCD) έχει επιφορτιστεί να εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα των περιόδων καραντίνας 12 ημερών, 10 ημερών και επτά ημερών, δίνοντας μια βασική γραμμή καραντίνας 14 ημερών ως 100 τοις εκατό αποτελεσματική.

Το Υπουργείο στοχεύει αρχικά σε καραντίνα 10 ημερών, η οποία θα προταθεί στην CCSA σε συνεδρίαση τις επόμενες δύο εβδομάδες. Εάν η συντομευμένη περίοδος καραντίνας ήταν αποτελεσματική, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα αξιολογούσε την κατάσταση του Covid-19 πριν τη συντομεύσει τελικά σε 7 ημέρες.

Ωστόσο, η συντόμευση της περιόδου καραντίνας δεν θα ισχύει για όλους τους εισερχόμενους τουρίστες. Όσοι προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ όσοι προέρχονται από χώρες χαμηλού κινδύνου ενδέχεται τελικά να υπόκεινται σε μόνο επτά ημέρες, κατέληξε ο Δρ Kiattiphum.

Τα ακριβή κριτήρια και η λίστα των χωρών υψηλού ή χαμηλού κινδύνου δεν δόθηκε στον συνδεδεμένο Τύπο της Ταϊλάνδης.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.