Εκδοτική γνώμη: Πότε οι λέξεις «ξένοι τουρίστες» έγιναν βρώμικη λέξη στην Ταϊλάνδη;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Ακολουθεί ένα άρθρο γνωμοδότησης. Οι δηλώσεις στο εσωτερικό είναι αυτές του συγγραφέα και ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν αυτές ολόκληρης της Pattaya News Company Limited.

Πότε οι λέξεις «ξένοι τουρίστες» έγιναν τόσο βρώμικη λέξη στην Ταϊλάνδη;

Καθώς διαβάζουμε σήμερα το πρωί ότι ο Κυβερνήτης του Πουκέτ έχει επιβεβαιώσει ότι οι «ξένοι τουρίστες» δεν θα φτάσουν όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί αύριο, 8 Οκτωβρίου, αναγκάζει κάποιον να σκεφτεί τις λέξεις ξένοι τουρίστες και πώς φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί εσφαλμένα πρόσφατα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την καθυστέρηση της άφιξης «τουριστών» που έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στο πρώτο πρόγραμμα Special Tourist Visa.

Ωστόσο, φαίνεται να καταλήγει στο απλό γεγονός ότι με το επερχόμενο μεγάλο φεστιβάλ για χορτοφάγους που θα πραγματοποιηθεί στο νησί, ορισμένοι κάτοικοι εξακολουθούν να φοβούνται ότι ο ιός Covid-19 εισχωρήσει κρυφά. Φοβούνται επίσης ότι οι εγχώριοι Ταϊλανδοί τουρίστες θα παραλείψουν το φεστιβάλ. Επομένως, για άλλη μια φορά, το πρόγραμμα καθυστερεί.

Το ειδικό πρόγραμμα τουριστικής βίζας και η άφιξη ξένων τουριστών είχαν αρχικά ανακοινωθεί πριν από εβδομάδες με πολλή φανφάρα, αλλά μετά από μέρες ανάμεικτων μηνυμάτων σχετικά με το αν έφταναν οι τουρίστες ή όχι, η οριστική απάντηση ήρθε σήμερα το πρωί από τον Κυβερνήτη του Πουκέτ.

Το θέμα είναι ότι οι λέξεις «ξένοι τουρίστες» φαίνεται να προκαλούν φόβο, άγχος και παράνοια σε ένα σημαντικό μέρος του Ταϊλανδέζικου (και ακόμη και των εκπατρισμένων) πληθυσμού. Το πρόβλημα είναι ότι η λέξη τουρίστας χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον εσφαλμένα και χωρίς πλαίσιο. Και η Ταϊλάνδη, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ξένο τουρισμό, ειδικά σε μέρη όπως το Πουκέτ και η Πατάγια, αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα με τις λέξεις «ξένοι τουρίστες» που προκαλούν φόβο για μακροπρόθεσμη περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί δεν είναι πραγματικά τουρίστες με τον ορισμό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι. Υποβάλλονται σε έως και πέντε τεστ Covid-19, απαιτούν ακριβή ασφάλιση, παρακολουθούνται και ανιχνεύονται με πολλαπλές εφαρμογές παρακολούθησης, επιλέγονται από περιοχές χαμηλού κινδύνου έως μη επικίνδυνες περιοχές Covid-19 χωρίς κρούσματα του ιού σε μήνες, περνούν από αυστηρές καραντίνες δύο εβδομάδων, πρέπει να είναι ικανοί να πετάξουν και αξιολογήσεις γιατρού για επίσκεψη κ.λπ.

Ωστόσο, παρά τη διαδικασία περίπου τριάντα βημάτων που πρέπει να επισκεφθείτε, επειδή ονομάζονται «ξένοι τουρίστες», ο φόβος και το άγχος έχει αυξηθεί μεταξύ πολλών. Οι κορυφαίοι γιατροί της Ταϊλάνδης συνεχίζουν να τάσσονται κατά του προγράμματος, παρά το γεγονός ότι δεκάδες και δεκάδες χιλιάδες αλλοδαποί καταφθάνουν κάτω από κατηγορίες όπως γάμοι, άδειες εργασίας, ιατρικές θεραπείες και άλλες διάφορες εγκεκριμένες κατηγορίες για μήνες χωρίς προβλήματα…και λιγότερες απαιτήσεις.

Η αλήθεια, πολύ απλά, είναι η λέξη τουρισμός και οι ξένοι τουρίστες έχει γίνει μια βρώμικη λέξη που προκαλεί περιττό φόβο. Όσο αυτό συνεχίζεται, η ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας της Ταϊλάνδης είναι πολύ μακριά ακόμα και αν η πανδημία Covid-19 αρχίσει να υποχωρεί παγκοσμίως ή βρεθεί εμβόλιο ή καλύτερη θεραπεία.

Η λέξη τουρισμός χρησιμοποιείται επίσης λάθος, κατά τη γνώμη μου. Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται τον τουρισμό, σκέφτονται διακοπές μίας έως δύο εβδομάδων με χαμηλή ταλαιπωρία και για να ξεφύγουν από το χάος. Οι τρέχουσες απαιτήσεις για την ειδική τουριστική βίζα κάθε άλλο παρά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται και σίγουρα ενδιαφέρονται. Αλλά πολλοί που ενδιαφέρονται είναι κάτοικοι μακράς διαμονής που προσπαθούν να βρουν τρόπο στην Ταϊλάνδη, επιχειρηματίες που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα προς πώληση, άτομα με συνεργάτες και παιδιά αλλά όχι κατάλληλες βίζες, snowbirds που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους σκληρούς χειμώνες και τους περιορισμούς του Covid-19 για τρεις έως έξι μήνες κ.λπ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Όλες αυτές οι κατηγορίες δεν είναι αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι ως τουρίστες, ωστόσο αναφέρονται συνεχώς ως τουρίστες. Ως αποτέλεσμα, ο μέσος άνθρωπος τους θεωρεί «μολυσμένους» και όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον βραχυπρόθεσμο τουρισμό αναστατώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πλειονότητα των κατόχων βίζας συνταξιοδότησης, οι οποίοι παρεμπιπτόντως εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι, εκνευρίζονται που αφήνουν τους τουρίστες να μπουν πριν από τότε…αλλά και πάλι, είναι αυτοί πραγματικά «τουρίστες;»

Είναι καιρός οι αξιωματούχοι…και τα ΜΜΕ γενικότερα να δουν πώς χρησιμοποιούν τη λέξη τουρίστες και τουρισμός. Δεν πρόκειται να δηλώσω προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση εάν είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα να αφήσουμε πραγματικούς «τουρίστες» καθώς η πανδημία φαίνεται να αυξάνεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Ωστόσο, η παραμονή των κατοίκων, των επιχειρηματιών, των συνταξιούχων, των παιδιών και των συντρόφων... δεν είναι τουρίστες. Το να τους αποκαλούν τουρίστες προκαλεί μόνο φόβο σε ορισμένους τομείς του πληθυσμού της Ταϊλάνδης.

Όλοι γνωρίζουν πόσο άσχημα υποφέρει ο πραγματικός τουριστικός τομέας. Είναι επίσης αλήθεια ότι η πανδημία έχει προκαλέσει πολλούς να υποφέρουν σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχουν εύκολες αποφάσεις εδώ. Ωστόσο, είναι καιρός να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τη λέξη τουρίστας για να περιγράψουμε κάθε κατηγορία αλλοδαπών ή η Ταϊλάνδη μπορεί να αντιμετωπίσει σημαντικά μακροπρόθεσμα προβλήματα ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας.

Είναι επίσης καιρός να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι η ειδική τουριστική βίζα είναι για αληθινούς τουρίστες. Ίσως είναι καιρός να μετονομάσουμε τη βίζα και ίσως αυτό να μετριάσει κάποιο φόβο. Ίσως, με σκοπό το χιούμορ, θα μπορούσε να ονομαστεί η διαδικασία των τριάντα δύο βημάτων για την είσοδο στην Ταϊλάνδη. Αυτό θα ήταν πιο ακριβές και πιθανότατα θα προκαλούσε λιγότερο φόβο.

Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τις λέξεις «ξένοι τουρίστες» να φέρουν την έννοια του φόβου, διαφορετικά η Ταϊλάνδη βρίσκεται σε έναν μακρύ, δύσκολο δρόμο προς την ανάκαμψη.

Σχετικά με τον συγγραφέα: Ο Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του Pattaya News. Ζει με πλήρες ωράριο στην Πατάγια για περίπου επτά χρόνια. Το προηγούμενο υπόβαθρό του είναι στο ανθρώπινο δυναμικό.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/