Σήμερα σηματοδοτεί το τέλος της Βουδιστικής Σαρακοστής, Awk Phansa στην Ταϊλάνδη… αλλά τι σημαίνει αυτό ακριβώς;

Ταϊλάνδη-

Σήμερα, 2 Οκτωβρίου 2020, σηματοδοτεί το τέλος της Βουδιστικής Σαρακοστής, που ονομάζεται Awk Phansa, στην Ταϊλάνδη.

Ωστόσο, πολλοί ξένοι δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό εκτός από την υποχρεωτική απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ που κλείνει μπαρ και χώρους διασκέδασης και απαγορεύει τις πωλήσεις αλκοόλ σε οποιοδήποτε κατάστημα ή εστιατόριο για 24 ώρες.

Το Awk Phansa σηματοδοτεί το τέλος μιας τρίμηνης περιόδου της Σαρακοστής κατά την οποία βουδιστές μοναχοί μένουν στο ναό τους για προβληματισμό, για να μελετήσουν τις βουδιστικές γραφές και την προσευχή και δεν ταξιδεύουν. Ονομάζεται επίσης η υποχώρηση των βροχών καθώς πέφτει μέσα στην περίοδο των βροχών.

Παραδοσιακά, σηματοδοτεί την ημέρα που ο Βούδας, σύμφωνα με τις βουδιστικές πεποιθήσεις, επέστρεψε από το δεύτερο επίπεδο του ουρανού μετά από τρεις μήνες παραμονής όπου κήρυξε το ανώτερο δόγμα στη μητέρα του και σε άλλα ουράνια όντα.

Μετά από αυτήν την ημέρα, οι μοναχοί είναι ελεύθεροι για άλλη μια φορά να μετακινούνται και να ταξιδεύουν ελεύθερα και να εγκαταλείψουν το ναό της κατοικίας τους όπου πέρασαν τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η ημέρα χαρακτηρίζεται από διάφορες τελετουργίες, όπως η απόδοση αξιών, η προσευχή, η ακρόαση διαλέξεων και άλλες θρησκευτικές τελετές. Η ημέρα περιλαμβάνει επίσης παραδοσιακά την πράξη της Παβαράνα που επιτρέπει στους μοναχούς να λαμβάνουν αποφάσεις και να ζητούν συγχώρεση για τυχόν αδικήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Οι ναοί παραδοσιακά διοργανώνουν εκθέσεις ναών και άλλες εκδηλώσεις και είναι γεμάτοι από πιστούς που δείχνουν σεβασμό και αξιοκρατία. Σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν πολύχρωμες εκθέσεις και παρελάσεις με κεριά και φώτα. Και, ναι, στην Ταϊλάνδη σημαίνει απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ.

Καλό τέλος της Βουδιστικής Σαρακοστής Ταϊλάνδη!

Εγγραφειτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/