Δύο ύποπτοι από το Καμερούν συνελήφθησαν στην Μπανγκόκ για διαδικτυακή απάτη με λαστιχένια γάντια και ακολούθησε σύλληψη του συναδέλφου τους τον Αύγουστο

Μπανγκόκ -

Δύο ύποπτοι από το Καμερούν, ο Tanyi Bertrand Ntui, 32 ετών, και ο Nforbi Fun Noah, 25 ετών, συνελήφθησαν επειδή φέρεται να λειτουργούσαν μια ψευδή διαδικτυακή εταιρεία για πώληση ιατρικών γαντιών στο εξωτερικό και ξέπλυμα χρήματος.

Η σύλληψη, η οποία διενεργήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτών (CPPD), ακολούθησε την προηγούμενη σύλληψη του Καμερουνέζου συναδέλφου τους, Ferdinan Ayad Akbor, και ενός Ταϊλανδού υπηκόου τον Αύγουστο.

Διαβάστε περισσότερα για την προηγούμενη σύλληψη που καλύψαμε ΕΔΏ

Η υποτιθέμενη εταιρεία απάτης λειτουργούσε με έναν ιστότοπο www.grandig.com, ο οποίος ισχυριζόταν ότι παρήγαγε γάντια Latex, Nitrile και Vinyl για πώληση διεθνώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξεγελάσει τα θύματα να μεταφέρουν περισσότερα από 57 εκατομμύρια μπατ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Ferdinan θα μετέφερε το χρηματικό ποσό από τα θύματα εξαπάτησης στον Tanyi και τον Nforbi πριν τα μεταφέρει στο αφεντικό του που φέρεται να ζούσε στο εξωτερικό μέσω του Bitkub.com

Η Tanyi φέρεται να συνελήφθη σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, ενώ εργαζόταν διακριτικά ως ξένη δασκάλα σε σχολείο στην επαρχία Trang ενώ ο Nforbi συνελήφθη στην επαρχία Chiang Mai αργότερα την ίδια μέρα.

Οι ύποπτοι οδηγήθηκαν στο CPPD στην Μπανγκόκ για περαιτέρω ανάκριση. Και οι δύο κατηγορήθηκαν αρχικά για συμπαιγνία για απάτη, εισαγωγή ψευδών πληροφοριών σε σύστημα υπολογιστή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard or tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.