Καθώς οι Ταϊλανδοί γερουσιαστές και το κοινοβούλιο ψηφίζουν για τις συνταγματικές τροποποιήσεις, οι διαδηλωτές αρχίζουν να συγκεντρώνονται στην Μπανγκόκ σήμερα το απόγευμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Μπανγκόκ-

Τόσο τα μέλη του κοινοβουλίου της Ταϊλάνδης όσο και οι γερουσιαστές πρόκειται να ψηφίσουν σήμερα το απόγευμα έξι πιθανές προτάσεις συνταγματικής τροποποίησης που υποβλήθηκαν τόσο από μέλη της κυβέρνησης όσο και από μέλη της αντιπολίτευσης, καθώς διαδηλωτές από το κίνημα της Ελεύθερης Νεολαίας και άλλες ομάδες υπέρ της Δημοκρατίας αρχίζουν να συγκεντρώνονται γύρω από το Κοινοβούλιο σήμερα το απόγευμα στην Μπανγκόκ.

Εν τω μεταξύ, αξιωματικοί επιβολής του νόμου έχουν αποκλείσει ορισμένους δρόμους και έχουν στήσει οδοφράγματα γύρω από το Κοινοβούλιο για να αποτρέψουν τη μη εξουσιοδοτημένη είσοδο. Αξιωματούχοι της Αστυνομίας της Μπανγκόκ τόνισαν ότι σέβονται το δικαίωμα των ανθρώπων να διαδηλώνουν ειρηνικά, αλλά θα απαγορεύσουν την καταπάτηση ή τυχόν βίαιες διαδηλώσεις.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στη διασταύρωση Kiak Kai αργά σήμερα το πρωί και σχεδιάζουν να κάνουν πορεία προς το Κοινοβούλιο γύρω στις 4:00 μ.μ., δήλωσαν οι ηγέτες των διαδηλωτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισαν πολλές φορές ότι η διαμαρτυρία είναι ειρηνική. Πηγαίνουν στο κοινοβούλιο για να ακούσουν τα αποτελέσματα της συζήτησης και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Ένα από τα κύρια αιτήματά τους είναι η κυβέρνηση να ξαναγράψει το σύνταγμα για να παράσχει, όπως αποκαλούν, περισσότερη υποστήριξη στη δημοκρατία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Μπανγκόκ συνέστησε στην κυκλοφορία και στους κανονικούς κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή γύρω από το Κοινοβούλιο σήμερα το απόγευμα και το βράδυ, καθώς πολλοί δρόμοι θα είναι κλειστοί και αναμένεται σημαντική κυκλοφορία. Έχουν επίσης σταθμεύσει φορτηγά νερού και φορτηγά φυλακών, ωστόσο δήλωσαν ότι δεν σχεδίαζαν να τα χρησιμοποιήσουν εκτός εάν οι διαδηλωτές γίνονταν βίαιοι.

Στη Βουλή, η συζήτηση επί των προτάσεων, που διεξάγεται από χθες, αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 6:00 και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επί της οποίας, εάν υπάρχει, πρόταση στήριξης.

Οποιαδήποτε τροποποίηση απαιτεί την υποστήριξη τουλάχιστον 84 από τους 250 γερουσιαστές, χωρίς την οποία η προσπάθεια θα αποτύχει. Το Pattaya News θα παράσχει περαιτέρω ενημερώσεις για αυτή τη σημαντική ιστορία απόψε.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/