Ένας ποδοσφαιριστής της Buriram United βρέθηκε θετικός στον Covid-19, επιβεβαιώνει απόψε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας

Εθνική -

Ένας ποδοσφαιριστής από το Ουζμπεκιστάν βρέθηκε θετικός στον Covid-19, με τον ιό SARS-CoV-2, σε υποχρεωτικό τεστ Covid-19 πριν από το πρώτο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Toyota Thai που ήταν προγραμματισμένο για αύριο, επιβεβαίωσε το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας σήμερα το απόγευμα, 11 Σεπτεμβρίου. .

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής του Ουζμπεκιστάν από την ομάδα Buriram United φέρεται να ταξίδευε από την πατρίδα του στις 11 Αυγούστου με αρνητικό αποτέλεσμα. Επίσης, βρέθηκε αρνητικός τρεις φορές κατά τη διάρκεια της δεκατεσσάρων ημερών κρατικής καραντίνας του από αξιωματικούς του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων της Ταϊλάνδης στο αεροδρόμιο.

Ο ποδοσφαιριστής φέρεται να είναι εντελώς ασυμπτωματικός ενώ προπονείται σε αγώνες με τους συμπαίκτες του. Σύμφωνα με πληροφορίες διέμενε μόνος του στην ιδιωτική του κατοικία και επισκεπτόταν τον σύλλογο και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με ιδιωτικό αυτοκίνητο την τελευταία εβδομάδα.

Και οι 1,115 ποδοσφαιριστές και το προσωπικό της ποδοσφαιρικής λίγκας της Ταϊλάνδης χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν τεστ Covid-19 στις 8 Σεπτεμβρίου πριν από την επανέναρξη του πρώτου αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο. Στη συνέχεια, οι παίκτες πετούσαν στο Samut Prakan δύο μέρες αργότερα για ένα ποδοσφαιρικό στρατόπεδο.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν σήμερα το πρωί ότι μόνο ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε βγει θετικός μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

Ο ποδοσφαιριστής του Ουζμπεκιστάν είναι πλέον απομονωμένος και κρατείται σε καραντίνα σε νοσοκομείο με ασυμπτωματική κατάσταση, ενώ σαράντα πέντε ποδοσφαιριστές και προσωπικό που έχουν αναγνωριστεί ως άτομα υψηλού κινδύνου τέθηκαν σε κρατική καραντίνα και εξετάστηκαν υπό τη στενή επίβλεψη ιατρικών στελεχών της δημόσιας υγείας.

Το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων και ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας ερευνούν και συγκεντρώνουν λίστες επιβατών που ταξιδεύουν στο ίδιο αεροπλάνο και κατασκηνωτών ποδοσφαίρου, καθώς θεωρούνται πλέον χαμηλού κινδύνου και καλούνται να κάνουν το τεστ.

Ο Δρ. Suwanchai Wattanayingcharoenchai, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων, δήλωσε ότι είναι πιθανό ο ποδοσφαιριστής να μολύνθηκε από τη χώρα καταγωγής του, καθώς ήταν ακόμα ασυμπτωματικός και θα μπορούσε να είχε χάσει σε προηγούμενο τεστ. Πιστεύουν ότι έχει χαμηλό κίνδυνο μετάδοσης και ότι το ιικό φορτίο είναι «ήπιο». Ωστόσο, όλες οι επαφές εντοπίζονται, δοκιμάζονται και τίθενται σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους.

 

Εν τω μεταξύ, ο Kornrawee Priyanantakul, Αντιπρόεδρος της Toyota Thai Football League, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο αγώνας μεταξύ της Buriram United και της Bangkok Glass United που επρόκειτο να διεξαχθεί αυτό το Σάββατο μαζί με άλλους προγραμματισμένους αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο θα αναβληθεί, μετά από σύσταση του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας.

Το πρόγραμμα του προγράμματος θα ανακοινωθεί αργότερα μόλις επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα όλων των παικτών που εξετάστηκαν για Covid-19 με αρνητικά αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ, η Toyota Thai Football League θα ακολουθήσει την εντολή των αρχών για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.