Το αεροδρόμιο του Πουκέτ εφαρμόζει Νέα Κανονική διαδικασία πριν από οποιαδήποτε πιθανή επαναλειτουργία, καλωσορίζει την πρώτη δοκιμαστική ομάδα τουριστών στο νησί

Πουκέτ -

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ πραγματοποίησε μια πρόβα τζενεράλε χθες, 8 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη διεκπεραίωση μετρήσεων υγείας πριν καλωσορίσει τυχόν δυνητικούς διεθνείς τουρίστες που ενδέχεται να ταξιδεύουν στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος «Μοντέλο του Πουκέτ».

Η πρόβα κάλυψε κάθε βήμα ακολουθώντας τις διαδικασίες ελέγχου των μεταδοτικών ασθενειών, ξεκινώντας από την άφιξη τουριστών και τον έλεγχο υγείας έως τη συμπλήρωση εγγράφων και την παράδοση των τουριστών στην εγκατάσταση καραντίνας.

Ο Darunee Bud-In, διευθυντής του ιατρικού τμήματος του αεροδρομίου του Πουκέτ, διευκρίνισε ότι οι ξένοι τουρίστες θα περάσουν από μια θερμο-σάρωση μόλις προσγειωθούν. Θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στο σημείο αναμονής εάν εντοπιστούν χωρίς πυρετό από το μηχάνημα.

Οι αρχές θα ελέγξουν τα χαρτιά τους, συμπεριλαμβανομένης της βίζας, του πιστοποιητικού εισόδου (COE), των δοκιμών Covid-19, της επαλήθευσης καταλληλότητας για πτήση, της κράτησης σε καραντίνα και της ασφάλισης υγείας που έχει αγοραστεί για τουλάχιστον 100,000 USD. Οι τουρίστες θα βοηθηθούν επίσης να εγκαταστήσουν μια υποχρεωτική εφαρμογή AOT (Αεροδρόμια Ταϊλάνδης) που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση καθώς και την εγγραφή του ατόμου στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Ελέγχου Νοσημάτων για να επαληθεύσει την ακρίβεια των εγγράφων πριν περάσουν στο Γραφείο Μετανάστευσης και στο Τελωνείο. Στη συνέχεια, ο τουρίστας θα έχει μια εις βάθος ανασκόπηση στο Immigration της γραφειοκρατίας και της κατάστασης της υγείας του και θα διεξάγει συνεντεύξεις.

Μετά από αυτό, το προσωπικό του ξενοδοχείου με κοστούμια σε στιλ hazmat θα σταθεί δίπλα στην πύλη και θα τους μεταφέρει στην κράτηση για την Εναλλακτική Κρατική Καραντίνα (ASQ). Θα πραγματοποιηθούν πρόσθετοι υγειονομικοί έλεγχοι και εξετάσεις κατά την άφιξη στην καραντίνα.

Ο σκηνοθέτης πρόσθεσε: «Εάν η θερμική σάρωση ανιχνεύσει υψηλό πυρετό ή άλλα σχετικά συμπτώματα από οποιονδήποτε επιβάτη, πρέπει να ξεκουραστούν για 10 λεπτά πριν υποβληθούν ξανά στον έλεγχο υγείας. Αλλά εάν ο πυρετός εξακολουθεί να ανιχνεύεται, ο επιβάτης θα απομονωθεί μέχρι να σταλεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις».

Ο Thanee Chuangchoo, γενικός διευθυντής του αεροδρομίου, είπε ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλες επίσημες υπηρεσίες, όπως το Τελωνείο, το Γραφείο Μετανάστευσης και την Τουριστική Αστυνομία, για να είναι έτοιμο το αεροδρόμιο σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιτρέψει τελικά σε ξένους να ταξιδέψουν ξανά στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή, η λειτουργία στο αεροδρόμιο του Πουκέτ θα είναι παρόμοια με τη λειτουργία στο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ, όπου επιτρέπεται πλέον να προσγειώνονται οι Ταϊλανδοί παλιννοστούντες και οι ξένοι εκπατρισμένοι.

Ο Thanee είπε στο Associated Press: «Αν και δεν έχουμε εγκριθεί να υποδεχτούμε τουρίστες από το εξωτερικό που πετούν με εμπορικό αεροπλάνο ή ιδιωτικό τζετ, οι αρχές του αεροδρομίου πρέπει να πραγματοποιήσουν μια πρόβα πλήρους κλίμακας για να χτίσουν εμπιστοσύνη μεταξύ του προσωπικού του αεροδρομίου του Πουκέτ και των ντόπιων πριν ανοίξουν ξανά. .»

«Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα πραγματοποιηθεί το μοντέλο του Πουκέτ ή άλλες νέες τουριστικές προτάσεις στο Πουκέτ και στην Ταϊλάνδη. Μπορούμε μόνο να είμαστε 100 τοις εκατό έτοιμοι όταν έρθει εκείνη η ώρα».

Εν τω μεταξύ, ένα κουαρτέτο Γάλλων ανδρών επετράπη επίσημα στο βασίλειο με ναυλωμένη πτήση, από την Καμπότζη στο νησί του θερέτρου, ως μέρος της πρόβας, επιβεβαίωσε χθες ο γενικός διευθυντής.

«Οι άνδρες εγκρίθηκαν από τις αρχές ως η πρώτη δοκιμαστική ομάδα που επισκέπτεται τη χώρα. Έμειναν δύο εβδομάδες σε ένα εγκεκριμένο από την κυβέρνηση ξενοδοχείο ASQ και παρακολουθούνταν στενά από τοπικούς υγειονομικούς αξιωματούχους και μια ομάδα ασφαλείας».

Δεν είπε πότε έφτασαν ή θα φύγουν από τη χώρα ή αν τους επετράπη να φύγουν από το απροσδιόριστο ξενοδοχείο, αλλά είπε ότι δεν υπήρξαν αναφορές για τοπική μετάδοση στη συνέχεια. Οι αρχές καθησύχασαν τους νευρικούς κατοίκους ότι οι άνδρες είχαν περάσει έως και πέντε τεστ Covid-19.

Όσον αφορά τις δοκιμές Covid-19, θα πρέπει να υποβληθεί κανείς σε τεστ πριν από μια πτήση, μετά την άφιξη, εντός λίγων ημερών από την άφιξη, πριν από το τέλος μιας δεκατεσσάρων ημερών καραντίνας και στη συνέχεια μετά από 21 ημέρες εάν ο τουρίστας επιθυμούσε να φύγει το νησί για πέντε συνολικά δοκιμές σύμφωνα με πρόσφατες προτάσεις.

Η Pattaya News σημειώνει ότι αυτό το σχέδιο έχει σχεδιαστεί για τουρίστες μακράς διαμονής, κατά προτίμηση έξι μήνες ή περισσότερο και δεν θα ήταν ελκυστικό ή κατάλληλο για έναν τουρίστα βραχείας διαμονής.

Το σχέδιο βρίσκεται ακόμη σε πρωταρχικά στάδια πρότασης. Περισσότερες συναντήσεις αναμένονται γύρω από το σχέδιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: PR Phuket

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.