Συνελήφθησαν 6 Κινέζοι παράνομοι μετανάστες ενώ φέρονται να διέσχιζαν τα σύνορα στο Tak για να διαφύγουν από τον Covid-19 στη Μιανμάρ

Τακ -

Έξι Κινέζοι παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν ενώ φέρεται να διέσχιζαν τα σύνορα Mae Sot της επαρχίας Tak με επιβατικό βαν νωρίς το πρωί, 3 Σεπτεμβρίου.

Στρατιώτες από το διοικητικό τμήμα της περιφέρειας Mae Sot έστηναν ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας σε έναν δρόμο κατά μήκος των συνόρων Ταϊλάνδης-Μυανμάρ, όταν παρατήρησαν ένα λευκό επιβατικό φορτηγό, ταξινομημένο στην επαρχία Sa Kaeo, να οδηγεί ύποπτα από τη συνοριακή περιοχή.

Ζήτησαν από το φορτηγό να παρασυρθεί και βρήκαν έναν Ταϊλανδό οδηγό με το όνομα Arun Wirachai, 41 ετών, μαζί με άλλους έξι Κινέζους επιβάτες στο όχημα. Οι αλλοδαποί επιβάτες κλήθηκαν να επιδείξουν την ταυτότητά τους, αλλά κανένας από αυτούς δεν είχε έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα μετανάστευσης.

Η αρχική έρευνα αποκάλυψε ότι αυτοί οι Κινέζοι μετανάστες προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα για να ξεφύγουν από την τρέχουσα κρίση Covid-19 στη γειτονική χώρα. Ο οδηγός φέρεται να προσελήφθη για τουλάχιστον 15,000 μπατ ανά άτομο για να τους παραδώσει στο Βασίλειο.

Οι κινέζοι συνοριοφύλακες χρεώθηκαν για είσοδο και παραμονή στο Βασίλειο χωρίς άδεια, παραβιάζοντας την ανακοίνωση της Επιτροπής Μεταδοτικών Ασθενειών Tak. Κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Mae Sot για περαιτέρω νομικές διαδικασίες και ιατρικές εξετάσεις.

Ο συνταγματάρχης Prasarn Sawaprasert, διοικητής της Ειδικής Δύναμης του 4ου Συντάγματος Πεζικού στο Mae Sot, είπε στους δημοσιογράφους: «Μετά την είδηση ​​της επιδημίας Covid-19 στη Μιανμάρ, πολλοί Κινέζοι που ζουν στην επαρχία Myawaddy προσπαθούν τώρα να διασχίσουν το Moei. Ποταμός και εισέλθετε στην Ταϊλάνδη για να ξεφύγετε από τον ιό και τα πιθανά μέτρα περιορισμού».

«Οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι μας έχουν αυστηροποιήσει τις διαδικασίες ελέγχου και πραγματοποιούν καθημερινές περιπολίες σε πλωτές οδούς και συνοριακά σημεία ελέγχου, προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη μετανάστευση και την πιθανότητα εξάπλωσης του Covid-19».

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την κατάσταση του Covid19 στη Μιανμάρ και τον τρόπο με τον οποίο ορισμένες περιοχές υπόκεινται σε αυστηρά και δρακόντεια lockdown εδώ.

https://thepattayanews.com/2020/09/02/parts-of-myanmar-in-rakhine-state-and-yangon-enter-ultra-strict-stay-at-home-lock-down-to-fight-covid-19-thailand-on-guard/

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Matichon Online

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.