Ενημέρωση: Κέντρο διαχείρισης καταστάσεων Covid-19 στην Ταϊλάνδη λέει ότι ένας κρατούμενος βρέθηκε θετικός στον Covid-19

Μπανγκόκ-

Ο Δρ Taweesin Visanuyothin, εκπρόσωπος του Κέντρου Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι ένας κρατούμενος σε φυλακή της Ταϊλάνδης βρέθηκε θετικός στον Covid-19, ωστόσο εκκρεμεί ένα δεύτερο τεστ.

Ο εν λόγω κρατούμενος βρέθηκε θετικός σε μικρή ποσότητα γενετικού υλικού του ιού, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα το είχε πάρει από αλλού. Είναι ένας νέος τρόφιμος που έφτασε στις 26 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μικρή ποσότητα φλέγματος στις 29 Αυγούστου, αλλά όχι άλλα συμπτώματα.

Γίνεται μια πιο λεπτομερής εξέταση αίματος στον ασθενή για να διαπιστωθεί εάν όντως έχει / είχε τον ιό και δόθηκε συνέντευξη Τύπου από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας σήμερα το απόγευμα με περισσότερες λεπτομέρειες που μπορείτε να βρείτε στην περιοχή Ενημέρωση παρακάτω.

Οι άλλοι 34 κρατούμενοι στον χώρο της καραντίνας της φυλακής βρέθηκαν αρνητικοί, ενώ ο ύποπτος έχει απομονωθεί για θεραπεία σύμφωνα με τον Visanuyothin. Η εν λόγω φυλακή είναι το Κεντρικό Ειδικό Σωφρονιστικό Ινστιτούτο (Klong Prem). Ωστόσο, ο ασθενής βρισκόταν σε καραντίνα και δεν εκτέθηκε στον γενικό πληθυσμό.

Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται. Μείνετε συντονισμένοι σε αυτή τη σελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΊΖΩ:

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τον κρατούμενο, ο οποίος εξακολουθεί να υποβάλλεται σε περισσότερες εξετάσεις. Το Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης το ανακοίνωσε ως το πρώτο εγχώριο κρούσμα σε περισσότερες από εκατό ημέρες, ωστόσο γίνονται δευτερογενείς εξετάσεις αίματος. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο τοπικά εξαπλωμένο κρούσμα σε περισσότερες από 100 ημέρες σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

– Ο ασθενής, ένας άνδρας 37 ετών, διέμενε στη συγκυριαρχία Ban Suan Thanon στην περιοχή Bang Mod με πέντε μέλη της οικογένειας. Το διαμέρισμα έχει ενημερωθεί και τρία μέλη της οικογένειας έχουν τεθεί σε καραντίνα. Δύο μέλη της οικογένειας πήγαν σε άλλη επαρχία της Ταϊλάνδης (η επαρχία δεν κατονομάζεται) και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας εργάζονται τώρα για τον εντοπισμό τους. Και τα πέντε μέλη της οικογένειας θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

– Εργαζόταν σε ένα κλαμπ/μπαρ για τρεις ημέρες και δύο νύχτες ως DJ στο First Cafe στο Khaosan Road και εργαζόταν επίσης σε 2 άλλα υποκαταστήματα στην παμπ 3 Days 2 Nights στα υποκαταστήματα Rama 3 και Rama 5. Μπορεί επίσης να πέρασε χρόνο στο Khao San Road. Οι φίλοι του κλαμπ δεν θεωρούνται υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας. Τα επίμαχα μπαρ είναι κλειστά εδώ και τρεις μέρες για «καθαρισμό».

– Είκοσι άτομα που πέρασαν χρόνο με τον κρατούμενο στο δικαστήριο και κατά τη διάρκεια των διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων δικηγόρων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, άλλων κρατουμένων και προσωπικού, έχουν αναγνωριστεί ως υψηλού κινδύνου και όλοι θα τεθούν σε καραντίνα και θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

– Η φυλακή είναι απομονωμένη και ο κρατούμενος ήταν μόνο σε καραντίνα και όχι στον γενικό πληθυσμό, με 34 κρατούμενους να έχουν ελεγχθεί όλοι για Covid-19 μέχρι στιγμής. Δεν βρέθηκε μόλυνση και θα παραμείνουν σε απομόνωση και καραντίνα. Δύο εθελοντές και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρέθηκαν επίσης αρνητικοί και βρίσκονται σε απομόνωση αυτή τη στιγμή. Ο άνδρας είχε συνολικά 60 επαφές υψηλού κινδύνου αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και όλοι βρίσκονται υπό εξέταση, απομόνωση και καραντίνα.

-Αυτή τη στιγμή ο ασθενής φαίνεται να είναι το πρώτο άτομο που έχει μολυνθεί τοπικά ή έχει μολυνθεί προηγουμένως σε περισσότερες από 100 ημέρες. Μόνο μια μικρή ποσότητα γενετικού υλικού του ιού βρέθηκε στο σύστημά του και θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις αίματος.

-Το άτομο που μολύνθηκε είναι τοξικομανής και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση στην Ταϊλάνδη. Έκτοτε μεταφέρθηκε σε θάλαμο καραντίνας του νοσοκομείου.

-Ο Δρ. Ο Suwanchai Wattana Yingcharoenchai, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων, τόνισε ότι αυτό ήταν τελικά αναμενόμενο και ζήτησε ηρεμία και οι άνθρωποι να μην πανικοβάλλονται. Ενθάρρυνε τους ανθρώπους να συνεχίσουν τα σχέδιά τους για το Σαββατοκύριακο των διακοπών που έρχονται, αλλά να φορούν μάσκες, να πλένουν τα χέρια τους και να αποστασιοποιούνται και να αναφέρουν αμέσως έναν γιατρό εάν είναι άρρωστοι. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και το ιατρικό ίδρυμα είναι καλά προετοιμασμένα για αυτό, αλλά δεν πιστεύει ότι αυτή η περίπτωση σηματοδοτεί ένα εκτεταμένο δεύτερο ξέσπασμα.

  Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται και οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να εμφανίζονται. Αυτό το άρθρο μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/