Η ασφάλιση Covid-19 εγκρίθηκε επίσημα για αλλοδαπούς που ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη

Μπανγκόκ -

Το Γραφείο της Επιτροπής Ασφαλίσεων εξέδωσε σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωση για να δώσει το πράσινο φως σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο Covid-19 για αλλοδαπούς που ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη.

Η έγκριση της κάλυψης Covid-19 για τους ξένους τουρίστες ξεκίνησε ανάλογα με τα μέτρα επαναλειτουργίας της χώρας της CCSA για την πρόληψη του μελλοντικού κινδύνου εξάπλωσης του ιού, καθώς η Ταϊλάνδη είναι έτοιμη για περιορισμένες ομάδες αλλοδαπών να επισκεφθούν, δήλωσε ο γενικός γραμματέας. Suthipol Taweechaikarn.

Η πολιτική, σύμφωνα με τη Suthipol, είχε εγκριθεί πλήρως και επίσημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας στις 28 Αυγούστου, δηλαδή το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων, την Ταϊλανδική Ένωση Γενικών Ασφαλίσεων και την Ταϊλανδική Ένωση Ασφάλισης Ζωής .

Η αγορά της ασφάλισης Covid-19 των αλλοδαπών θα γίνει διαδικτυακά και θα ενεργοποιηθεί μόλις περάσουν από το μεταναστευτικό στη χώρα, είπε ο ΓΓ.

Για να αγοράσουν το ασφαλιστήριο, οι αλλοδαποί πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εισόδου, πιστοποιητικό υγείας Fit-to-Fly Health ή Fit-to-Travel και ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι έχουν κάνει εξετάσεις χωρίς Covid-19 μέσω του RT -Μέθοδος PCR 72 ώρες πριν την αναχώρηση.

Η κάλυψη της ασφάλισης θα χωριστεί σε δύο μέρη:

1. Σε περιπτώσεις θανάτου που προκλήθηκαν από Covid-19, η εταιρεία θα καταβάλει παροχές ή αποζημίωση για το κόστος της κηδείας και τον επαναπατρισμό των λειψάνων ίση με 3.2 εκατομμύρια μπατ.

2. Για ιατρική περίθαλψη που σχετίζεται με τον Covid-19, η εταιρεία θα καταβάλει παροχές ή αποζημίωση για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων έως και 3.2 εκατομμύρια μπατ.

Όλοι οι ταξιδιώτες που πληρούν την απαίτηση πρέπει να πληρώσουν ασφάλιστρα για να καλύψουν περιόδους 30 ημερών έως και ενός έτους. Η τιμή μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον κίνδυνο Covid-19 στη χώρα προέλευσης.

Οι ταξιδιώτες από χώρες χαμηλού κινδύνου θα πληρώσουν μεταξύ 1,600 και 14,400 μπατ.
Όσοι προέρχονται από χώρες μέτριου κινδύνου θα πληρώσουν μεταξύ 2,560 και 23,040 μπατ.
Όσοι προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου θα πληρώσουν μεταξύ 4,800 και 43,200 μπατ.

Ένας πλήρης κατάλογος χωρών αναπτύσσεται και ενδέχεται να αλλάζει σε τακτική βάση, σημειώνει το The Pattaya News.

Ο Γενικός Γραμματέας Suthipol δήλωσε: «Αυτό το ασφαλιστήριο συμβόλαιο εισάγεται στο ασφαλιστικό σύστημα της Ταϊλάνδης για να βοηθήσει στη διαχείριση του κινδύνου των μέτρων επαναλειτουργίας της χώρας από την κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε ότι θα βοηθήσει στη διατήρηση των μέτρων υγείας και στην πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19 στη χώρα».

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Office of Insurance Commission (OIC)

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.