Δύο αλλοδαποί υπό κράτηση αφού φέρεται να έβγαλαν selfie ενώ χειριζόταν απειλούμενα και ευαίσθητα θαλάσσια πλάσματα στο Koh Pha Ngan

Surat Thani -

Ο Ιταλός υπήκοος Francesco Simonetti και ο Ούγγρος σύντροφός του Attila Ott είχαν προκαλέσει τοπική οργή αφού φέρεται να μάζεψαν απειλούμενα και ευαίσθητα θαλάσσια ζώα σε μια ζώνη προστασίας του περιβάλλοντος στα ανοιχτά του Koh Pha Ngan στο Surat Thani ενώ βούτηξαν για να βγάλουν selfies και ένα βίντεο και τα δημοσίευσαν χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. , 1 Σεπτεμβρίου.

Επιθεωρητές και αξιωματούχοι από το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων είχαν ενεργήσει για τις εκτεταμένες επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν εντοπίσουν τελικά τους υπόπτους και τους οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα του Koh Pha-Ngan σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του τμήματος Sophon Thongdee, ο Attila είναι εκπαιδευτής καταδύσεων στο Koh Pha Ngan ενώ ο Francesco είναι σεφ στο ίδιο νησί.

Η αρχική ανάκριση αποκάλυψε ότι οι δυο τους φέρεται να πήγαν για βουτιές στο Salad Beach και έβγαζαν φωτογραφίες και τραβούσαν βίντεο με θαλάσσια πλάσματα και τα δημοσίευσαν στο διαδίκτυο.

Ένας από αυτούς φέρεται να εθεάθη στο βίντεο να χρησιμοποιεί τα γυμνά του χέρια για να πιάσει θαλάσσια πλάσματα από τον βιότοπό τους και να τα σπρώχνει με ένα ραβδί για να τα κρατήσει ξύπνια για να τραβήξει τις καλύτερες φωτογραφίες.

Οι αλλοδαποί έχουν αντιμετωπίσει την κατηγορία ότι έκαναν ή χειρίστηκαν οποιαδήποτε παράσταση στον κοραλλιογενή ύφαλο που βλάπτει ή επηρεάζει θαλάσσια πλάσματα μιας ζώνης προστασίας του περιβάλλοντος με μέγιστο πρόστιμο 100,000 Bt ή φυλάκιση ενός έτους ή και τα δύο.

Επιπλέον, η έρευνα του ταξιδιωτικού ιστορικού των υπόπτων αποκάλυψε ότι ο Simonetti φέρεται να παρέλειψε να ειδοποιήσει τους αξιωματούχους μετανάστευσης εντός 24 ωρών μετά την αλλαγή διεύθυνσης και επιβλήθηκε πρόστιμο 4,000 μπατ ενώ η σύζυγος του Attila, Kritiyaporn Khamsing, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 1,600 μπατ για παράλειψη ειδοποίησης των υπαλλήλων μετανάστευσης. 24 ώρες μετά την υποδοχή ενός μετανάστη στον οποίο επετράπη να μείνει προσωρινά στην Ταϊλάνδη.

Η αστυνομία μετανάστευσης του Surat Thani βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής αποδεικτικών στοιχείων για να ζητήσει την ανάκληση της άδειας παραμονής τους στο Βασίλειο και να καταχωρίσει τα ονόματά τους ως απαγορευμένα άτομα στη μαύρη λίστα για να εισέλθουν στο Βασίλειο.

Ο Συνταγματάρχης της Αστυνομίας Suparerk Pankosol, Έφορος του Surat Thani Immigration, δήλωσε: «Οι συμπεριφορές τους ήταν προσβλητικές και ενοχλητικές, καθώς διατάραξαν σε μεγάλο βαθμό την ευημερία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και πλήγωσαν τα συναισθήματα των Ταϊλανδών που προσπαθούν να προστατεύσουν το περιβάλλον τους».

«Αυτό είναι ένα σοβαρό έγκλημα. Εάν κάποιος αλλοδαπός επιχειρήσει να προσβάλει ή να ενεργήσει ανάρμοστα που μπορεί να απειλήσει να βλάψει τη φύση, θα οδηγηθεί σε νομική διαδικασία. Τα άτομα που δεν σεβάζουν τη θαλάσσια ζωή και τη φύση δεν ανήκουν στην Ταϊλάνδη». κατέληξε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Άγνωστο αν οι δύο κατηγορούμενοι έχουν δικηγόρο προς το παρόν.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: Naewna

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1.75 (4 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.