Η έρευνα του φυγά κληρονόμου της Red Bull διεξήχθη με ανεντιμότητα και συνωμοσία, λέει ο πρόεδρος της επιτροπής

Μπανγκόκ -

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αλήθειας και Δικαίου του Γενικού Εισαγγελέα (OAG), η επανεξέταση της περιβόητης υπόθεσης του Vorayuth «Boss» Yoovidhya αποκάλυψε ότι οι νομικές διαδικασίες είχαν προχωρήσει με ανεντιμότητα και συνωμοσία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Vicha Mahakun αποκάλυψε σε κυβερνητική συνέντευξη Τύπου σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου, ότι η υπόθεση ήταν παραπλανητική και παράλογη από πολλές απόψεις, γεγονός που έδειχνε ότι η διαδικασία διερεύνησης είχε γίνει από αμέλεια και αντιεπαγγελματικά.

Ο καθηγητής Vicha είπε στο Associated Press: «Κάποιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον θανόντα, κάτι που ήταν άδικο και άδικο, ενώ ορισμένες κατηγορίες όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ δεν συμπεριλήφθηκαν στην υπόθεση».

Το αποτέλεσμα της εκ νέου έρευνας αποκάλυψε επίσης ότι η πρώτη έρευνα κράτησε ύποπτα περίπου έξι μήνες χωρίς να ακολουθηθεί η εντολή των εισαγγελέων να παραδοθούν οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο. Στη συνέχεια έγινε ένα κενό που οδήγησε στην αποτυχία των ακροάσεων του δικαστηρίου 13 φορές.

Η ομάδα των εισαγγελέων είχε ήδη απορρίψει την αναθεώρηση της υπόθεσης πολύ πριν ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας ζητήσει επιτυχώς δίκαιη εξέταση για 14η φορά. Αυτό έφερε τελικά την απόφαση του εισαγγελέα να απορρίψει την υπόθεση στο τέλος.

Η επιτροπή πίστευε ακράδαντα ότι η άπιστη διαδικασία της έρευνας για τους κληρονόμους της Red Bull περιλαμβάνει μια ομάδα σχετικών εισαγγελέων, κυβερνητικών αξιωματούχων και δικηγόρων που συμφώνησαν να βοηθήσουν το άτομο με επιρροή να ξεφύγει δημιουργώντας ψευδή στοιχεία και καθυστερώντας την ανάκριση.

Ο Vicha ζήτησε να σταματήσει η παραγραφή του εντάλματος σύλληψης των 15 ετών όσο ο ύποπτος βρισκόταν σε φυγή. Η προβλεπόμενη περίοδος θα πρέπει να συνεχιστεί μετά την κράτηση του Vorayuth από την αρχή.

Δήλωσε περαιτέρω: «Η συνωμοσία μεταξύ των αξιωματούχων έχει καταστρέψει τρομερά την αλήθεια πίσω από την υπόθεση και το εθνικό δικαστικό σύστημα – σαν ένα ρητό «τα δηλητηριώδη δέντρα παράγουν δηλητηριώδεις καρπούς». Παρόλο που θέλαμε να ξεκινήσουμε μια νέα έρευνα, ορισμένα από τα ευρήματα και τις κατηγορίες έχουν ήδη απουσιάζει ή έχουν λήξει λόγω έλλειψης υπεράσπισης».

"Η παραγραφή θα πρέπει να είναι σε αναμονή μέχρι να πιάσουμε τελικά τον δραπέτη οδηγό και ξεκινούσε την ειλικρινή ανάκριση, διαφορετικά θα έφευγε επιτυχώς και θα επέστρεφε στο Βασίλειο χωρίς παράνομες ενέργειες όταν λήξει το ένταλμα σύλληψης».

Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός άκουσε τα αποτελέσματα της επιτροπής καθώς και του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα και θα προχωρήσει μετά τα πορίσματα.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: Ταϊλανδικό Πρακτορείο Ειδήσεων και Naewna

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4 (3 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.