Η συζήτηση για τον τουρισμό κλιμακώνεται κεκλεισμένων των θυρών στην Ταϊλάνδη καθώς τουριστικοί αξιωματούχοι και κορυφαίοι γιατροί συζητούν υπέρ και κατά της άδειας εισόδου τουριστών

Ταϊλάνδη-

Παρόλο που αρχίζουν να γίνονται σχέδια για το λεγόμενο μοντέλο τουρισμού του Πουκέτ και οι αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν προσεκτικά να ανακοινώνουν πτήσεις τσάρτερ για ξένους τουρίστες μακράς διαμονής αργότερα φέτος, η συζήτηση για την επιστροφή ξένων τουριστών θερμαίνεται πίσω από κλειστές πόρτες σύμφωνα με πολλές πηγές στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

Η Ταϊλάνδη έχει φτάσει σχεδόν τις εκατό ημέρες χωρίς επιβεβαιωμένο τοπικά διαδεδομένο κρούσμα του κορωνοϊού Covid-19, αφήνοντας τον εαυτό της σε δύσκολη θέση σε σύγκριση με χώρες που επέλεξαν τη μέθοδο καταστολής έναντι μιας πολιτικής ολικής εξάλειψης.

Ωστόσο, όπως είπε ο πρωθυπουργός Prayut Chan-O-Cha αυτή την εβδομάδα μετά την περιοδεία του στο Rayong και στο Chonburi και είδε μόνος του τον αντίκτυπο που είχαν τα κλειστά σύνορα στην οικονομία σε μέρη όπως η Pattaya, κρατώντας τα σύνορα κλειστά έως ότου ο κόσμος αποκτήσει εμβόλιο για άλλο έξι μήνες ή πιο απλά δεν είναι εφικτό.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Τουρισμού της Ταϊλάνδης Chairat Trairattanajarasporn συμφωνεί, δηλώνοντας ότι η παγκοσμίου φήμης τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης που υποδέχθηκε το ρεκόρ των σαράντα εκατομμυρίων ξένων τουριστών πέρυσι μπορεί να αντιμετωπίσει πλήρη κατάρρευση εάν δεν επιτραπεί στους ξένους τουρίστες να επιστρέψουν κατά το τέταρτο τρίμηνο. Είπε επίσης ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι ήταν ήδη εντελώς άνεργοι και ο αριθμός αυτός θα κλιμακωθεί σε περίπου δέκα εκατομμύρια άμεσα άνεργους αν συνεχιστεί αυτό, με την πλειοψηφία να είναι άτυποι εργαζόμενοι. Μέχρι και δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν απώλεια των θέσεων εργασίας, των επιχειρήσεων και της σταδιοδρομίας τους, προειδοποίησε μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, ορισμένοι εξέχοντες γιατροί της Ταϊλάνδης διαφωνούν κατηγορηματικά και δηλώνουν ότι η χώρα πρέπει να μάθει να είναι αυτάρκης και να μείνει κλειστή για τουλάχιστον έξι μήνες μέχρι να χαλαρώσει η κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι γιατροί είναι επίσης σύμβουλοι του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας και του Κέντρου Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19. Ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει τους πόρους για να στηρίξει τη βιομηχανία της φιλοξενίας και του τουρισμού εάν το επιλέξει και ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν άλλες δουλειές μέχρι να επιστρέψουν οι τουρίστες.

Ο Δρ. Thira Woratanarat, διακεκριμένος γιατρός στο Πανεπιστήμιο Chulalongkorn, δεν ήταν άγνωστος στα μέσα ενημέρωσης και τις καθημερινές προειδοποιήσεις του ότι οποιοδήποτε σχέδιο που έχει σχεδιαστεί για να επαναφέρει τους τουρίστες αυτή τη στιγμή θέτει ολόκληρη τη χώρα σε κίνδυνο δρακόντειας καραντίνας και διακοπής λειτουργίας που θα μπορούσαν στη συνέχεια να συμβούν κατά τη διάρκεια του Περίοδος διακοπών της Πρωτοχρονιάς, καταστρέφοντας ολόκληρη τη χώρα αντί για έναν τομέα. Είπε ότι η κατάσταση του τουρισμού, αν και δύσκολη, δεν θα ήταν πουθενά τόσο δύσκολη όσο ένα άλλο lockdown τριών έως τεσσάρων μηνών σε όλη τη χώρα όπως τον Απρίλιο.

Ο Δρ Θήρα δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης πρέπει να κλείσει εντελώς τα σύνορα της Μιανμάρ στο Βορρά και να λάβει δραστικά μέτρα με το αυξανόμενο ζήτημα του Covid19 εκεί στην περιοχή Ραχίν. Η Δρ Θήρα υποστηρίζει σθεναρά το κλείσιμο των συνόρων για άλλους έξι μήνες και κανένα πρόγραμμα ξένου τουρισμού μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Κεκλεισμένων των θυρών, αν και πολλά από τα τρέχοντα σχέδια εγκρίνονται κατ' αρχήν, η συζήτηση συνεχίζεται καθώς πλησιάζει γρήγορα το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Γενικά, η περίοδος Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου του έτους είναι η πιο πολυσύχναστη για την τουριστική βιομηχανία, υποδέχοντας εκατομμύρια τουρίστες και συντηρώντας τις επιχειρήσεις για έναν ολόκληρο χρόνο.

Εάν δεν βρεθεί λύση, προειδοποιούν οι ηγέτες των επιχειρήσεων και του τουρισμού, η τουριστική βιομηχανία σε μέρη όπως το Πουκέτ, το Σαμούι και η Πατάγια ενδέχεται να μην ανακάμψει ποτέ.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/