Το δικαστήριο εκδίδει τρεις νέες κατηγορίες εναντίον της φυγάς κληρονόμου της Red Bull

Εθνική -

Το Ποινικό Δικαστήριο του Νότου της Μπανγκόκ ενέκρινε ένα νέο ένταλμα σύλληψης με τρεις κατηγορίες εναντίον του φυγά κληρονόμου της Red Bull, Vorayuth «Boss» Yoovidhya, χθες, 25 Αυγούστου, για μια θανατηφόρα υπόθεση το 2012.

Οι κατηγορίες βασίστηκαν σε πρόσφατα στοιχεία που βρέθηκαν κατά την επανεξέταση της υπόθεσης. Τρεις νέες κατηγορίες ήταν η αλόγιστη οδήγηση που προκάλεσε θάνατο, η αποτυχία να βοηθήσει ένα θύμα μετά από ένα ατύχημα και η κατάχρηση κοκαΐνης.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Pichapat Srikhamkhwan, αναπληρωτής αρχηγός έρευνας στο αστυνομικό τμήμα Thong Lor, είχε ζητήσει από το Ποινικό Δικαστήριο την ανάκληση προηγούμενου εντάλματος σύλληψης με την κατηγορία της αλόγιστης οδήγησης που προκάλεσε θάνατο και είχε καταθέσει άλλες δύο κατηγορίες σε νέο ένταλμα σύλληψης.

Αυτό το ένταλμα σύλληψης έχει παραγραφή για 15 χρόνια, ουσιαστικά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2027, που απορρέει από την αρχική ημερομηνία του 2012. Η αστυνομία θα εκδώσει επίσης μια νέα κόκκινη ειδοποίηση της Interpol για να παραπέμψει τον Vorayuth σε δίκη στην Ταϊλάνδη.

Νωρίτερα τον Ιούλιο, η ομάδα των εισαγγελέων, με επικεφαλής τον αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα Nate Naksuk, είχε απέσυρε την κατηγορία εναντίον του Vorayuth, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν στοιχεία για να οδηγήσουν τον δισεκατομμυριούχο κληρονόμο στα δικαστήρια.

Η απόφαση προκάλεσε δημόσια κατακραυγή και οδήγησε σε εκ νέου έρευνα για την υπόθεση υπό την επιτροπή του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα (OAG), υπό την προεδρία του πρώην αναπληρωτή γενικού εισαγγελέα Somsak Bunthong.

Τα πρόσφατα αποδεικτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο Vorayuth έτρεχε με ταχύτητα έως και 170 km/h. τη στιγμή του ατυχήματος και οι εξετάσεις αίματος που διεξήχθησαν μετά το ατύχημα εντόπισαν επίσης ίχνη κοκαΐνης, σύμφωνα με τον υποστράτηγο Charuwat Waisaya, αναπληρωτή βοηθό του αρχηγού της εθνικής αστυνομίας.

Ο Vorayuth «Boss» Yoovidhya, 35 ετών, καταζητείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο του Ανώτερου Λοχία της αστυνομίας Wichian Klanprasert, 47 ετών, τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου 2012.

Καθυστέρησε πολλές φορές τις κατηγορίες για την ακρόαση του δικαστηρίου προτού φύγει από την Ταϊλάνδη τρεις ημέρες αφότου το δικαστήριο ενέκρινε το ένταλμα σύλληψής του για αλόγιστη οδήγηση που προκάλεσε το θάνατο και αποτυχία να βοηθήσει ένα θύμα τροχαίου. Η ακριβής τρέχουσα τοποθεσία του είναι άγνωστη, σύμφωνα με την αστυνομία της Μπανγκόκ.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.