Δύο διακεκριμένοι ακτιβιστές παραχώρησαν εγγύηση άνευ όρων αφού συνελήφθησαν για δεύτερη φορά

Rayong -

Οι αντικυβερνητικοί ακτιβιστές, ο Arnon Nampa και ο Panupong Jadnok, τέθηκαν υπό σύλληψη για εξέγερση σε σχέση με τη διαμαρτυρία Ελεύθερων Νέων στο Πανεπιστήμιο Thammasat, στην Πανεπιστημιούπολη Rangsit στις 10 Αυγούστου. Και οι δύο είχαν συλληφθεί στο παρελθόν.

Ο φοιτητής ακτιβιστής, Panupong Jadnok, συνελήφθη στο Rayong ενώ περίμενε να χαιρετήσει τον πρωθυπουργό Prayut Chan-O'Cha που επισκέφθηκε την επαρχία χθες, 24 Αυγούστου.

Ο Πανουπόνγκ συνελήφθη από ένστολους και ανένστολους αξιωματικούς ενώ κρατούσε μια ταμπέλα που έγραφε: «Τι κερδίζουν οι άνθρωποι της Ραγιόνγκ από την αποκατάσταση γης για πάνω από 1,000 ράι (395 στρέμματα);»

Ήταν μεταξύ 5 άλλων ακτιβιστών που αντιμετώπισαν ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε σχέση με τη διαμαρτυρία Ελεύθερων Νέων στο Πανεπιστήμιο Thammasat στις 10 Αυγούστου, δηλαδή οι Panusaya Sithijirawattanakul, Arnon Nampa, Nuttchanon Pairoj, Thanawat Janpaluek και Sittinon Songsiri.

Το ένταλμα εγκρίθηκε από το Δικαστήριο Thanyaburi στο Pathum Thani στις 14 Αυγούστου, κατηγορώντας τον για εξέγερση σύμφωνα με το Άρθρο 116 του Ποινικού Κώδικα, για εγκλήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, για παραβίαση του νόμου για τον έλεγχο των ασθενειών και για χρήση μεγαφώνων χωρίς άδεια.

Ο ηγέτης των διαδηλώσεων μεταφέρθηκε και κρατήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο αστυνομικό τμήμα Khlong Luang, Pathum Thani. Μια ομάδα διακοσίων αστυνομικών από το Pathum Thani και το Nonthaburi διατάχθηκαν να οδηγήσουν τον ακτιβιστή στο Δικαστήριο Thanyaburi για την ακρόαση του αιτήματος κράτησης σήμερα, 25 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Arnon Nampa συνελήφθη επίσης γύρω στο μεσημέρι με την ίδια κατηγορία εξέγερσης για μια μαζική διαμαρτυρία στο Πανεπιστήμιο Thammasat ενώ επισκεπτόταν το αστυνομικό τμήμα Nang Loeng για να ακούσει τις κατηγορίες για εξέγερση για μια μαζική συγκέντρωση στο μνημείο της Δημοκρατίας.

Και οι δύο είχαν συλληφθεί νωρίτερα στις 8 Αυγούστου σε σχέση με μια μαζική διαδήλωση υπέρ της δημοκρατίας στην Μπανγκόκ στις 18 Ιουλίου και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση για παρόμοιες κατηγορίες.

Οι επιφανείς ακτιβιστές οδηγήθηκαν το απόγευμα στο Δικαστήριο για την εκδίκαση των αιτημάτων κράτησης. Τελικά τους χορηγήθηκε εγγύηση άνευ όρων γύρω στις 5:00 μ.μ. χωρίς εγγύηση εγγύησης.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Naewna, Prachachat και Ταϊλανδικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.