Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε επίσημα την παράταση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης για έναν ακόμη μήνα

Εθνική -

Η συνεδρίαση του κινητού υπουργικού συμβουλίου στη Ραγιονγκ σήμερα ενέκρινε επίσημα την παράταση του έκτακτου διατάγματος σε εθνικό επίπεδο για έναν ακόμη μήνα, δήλωσε σήμερα, 25 Αυγούστου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Anucha Burapachaisri.

Η παράταση θα ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το έκτακτο διάταγμα έχει τεθεί σε ισχύ από τον περασμένο Απρίλιο και επιτρέπει στην κυβέρνηση να περιορίζει τις αφίξεις, να παρακολουθεί ύποπτα κρούσματα Covid-19 και να επιβάλλει μέτρα ελέγχου της νόσου σε όλες τις επιχειρηματικές και δημόσιες δραστηριότητες. Προβλέπει επίσης αυστηρές κυρώσεις για παραβάσεις του διατάγματος.

Σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στρατηγού Prawit Wongsuwan τελευταία Παρασκευή, η επέκταση του διατάγματος έκτακτης ανάγκης έχει αφαιρέσει ορισμένες πτυχές που επηρέασαν αρνητικά την κοινωνία, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, οι εγχώριοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η απαγόρευση μαζικής συγκέντρωσης, καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί τοπικά διαδεδομένο κρούσμα στην Ταϊλάνδη για περισσότερες από 90 ημέρες .

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέμεινε επίσης ότι ο λόγος για την παράταση του διατάγματος δεν έχει σχέση με τις μαζικές και συνεχιζόμενες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα, αλλά εξακολουθεί να είναι υποχρεωτικό για τη χώρα να χειρίζεται σωστά τη διαδικασία καραντίνας σε εθνικό επίπεδο.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: INN News

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.