Οι αρχές απευθύνονται στους ντόπιους που επλήγησαν από τις ξαφνικές πλημμύρες στη Βόρεια Ταϊλάνδη

Εθνική -

Οι αρχές στις επαρχίες της Βόρειας Ταϊλάνδης σπεύδουν να παράσχουν βοήθεια στους κατοίκους τους που υποφέρουν από μια κρίση πλημμυρών καθώς οι δασικές απορροές και οι έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή συνεχώς για δύο εβδομάδες.

Μετά την καταστροφική καταστροφή των πλημμυρών που σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι αρχές καλούνται να παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση καθώς η στάθμη του νερού στον ποταμό Yom παραμένει υψηλή και είναι πιθανό να αυξηθεί και να πλήξει ξανά την περιοχή στο κέντρο της πόλης Sukhothai, Phitsanulok και σε περισσότερες περιοχές στο Phrae επαρχία.

Διασώστες στο Σουκοτάι περιπολούσαν σε βάρκες σήμερα το πρωί, 24 Αυγούστου, για να παράσχουν βοήθεια σε εκατοντάδες νοικοκυριά που έχουν υποστεί ζημιές. Οι ντόπιοι εθεάθησαν καθηλωμένοι στους τελευταίους ορόφους των σπιτιών τους και να ταξιδεύουν με βάρκες καθώς αρκετοί κεντρικοί δρόμοι αποκόπηκαν.

Ο Maitree Traitilanan, κυβερνήτης της επαρχίας Sukhothai, είχε επισκεφθεί την όχθη του ποταμού Yom και είχε διατάξει τις αρμόδιες υπηρεσίες να κατασκευάσουν ένα φράγμα πλημμύρας για να αποτρέψουν την είσοδο της ξαφνικής πλημμύρας στην πόλη.

Ο Κυβερνήτης είπε στους δημοσιογράφους: «Περισσότερα από 1,500 σπίτια, κάτοικοι και γεωργικές εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει από σήμερα το πρωί και το νερό είχε πρόσφατα πλημμυρίσει ορισμένους δρόμους σε αστικές περιοχές.

«Είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες πλημμύρες απόψε, καθώς η στάθμη του νερού στον ποταμό Γιομ εξακολουθεί να ανεβαίνει. Ως εκ τούτου, θα παρέχουμε στους κατοίκους μας σάκους άμμου και μεγάλες σακούλες για να χτίσουμε ένα αντιπλημμυρικό φράγμα και στα χωριά».

Εν τω μεταξύ, ο Κυβερνήτης της επαρχίας Nan, Worakitti Sritipakorn, είχε αναθέσει στο Επαρχιακό Γραφείο Άρδευσης Nan για βοήθεια παρέχοντας 6 μεγάλες αντλίες νερού για την αποστράγγιση του νερού από τις πλημμυρισμένες περιοχές στην περιοχή Wiang Sa.

Αναμένεται ότι η κατάσταση θα λυθεί εντός 5 ημερών εάν δεν υπήρχε ισχυρή βροχόπτωση ούτε ισχυρά και ισχυρά ρεύματα που θα έρεαν από άλλες βόρειες επαρχίες, σύμφωνα με τον Κυβερνήτη.

Ο Worakitti πρόσθεσε: «Πολλά σπίτια και χωράφια κατακλύστηκαν στην επαρχία. Οι ντόπιοι είχαν χάσει τα σπίτια τους καθώς και γη και καλλιέργειες. Με το πρόσθετο ζήτημα της πανδημίας Covid-19 και τα μέτρα για τον έλεγχο του ιού, αυτές οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει πολλούς κατοίκους της περιοχής».

«Μετά την αποστράγγιση του νερού, το επαρχιακό τμήμα γεωργίας και οι σχετικοί υπάλληλοι θα εκτιμούσαν τη ζημιά στις γεωργικές εκτάσεις προκειμένου να αποζημιωθούν και να θεραπευθούν οι πληγέντες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να συνεχίσουν τη φύτευση μετά την υποχώρηση του νερού». κατέληξε ο Worakitti.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Khaosod and Thansettakij

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.