Οι Big Bike Riders θα πρέπει να έχουν ξεχωριστή άδεια οδήγησης στην Ταϊλάνδη

Μπανγκόκ -

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε υπουργικούς κανονισμούς για την έκδοση και την ανανέωση αδειών οδήγησης για μεγάλους ποδηλάτες από χθες, 18 Αυγούστου, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και να προωθηθεί η ασφάλεια των οχημάτων, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Traisulee Traisoranakul στο Associated Thai Press.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο, οι μεγάλοι ποδηλάτες θα χρειαστούν ξεχωριστή άδεια από τις μικρότερες μοτοσυκλέτες και σκούτερ και θα πρέπει να περάσουν ειδική εκπαίδευση και εξετάσεις οδήγησης πριν από την έκδοση της άδειας.

Το υπουργικό συμβούλιο πιστεύει ότι η πρόταση νέων κανονισμών θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αυξανόμενου αριθμού ατυχημάτων σε ολόκληρη τη χώρα που προκαλούνται συχνά από μεγάλα ποδήλατα.

Ο Traisulee είπε στο Associated Press: «Τα μεγάλα ποδήλατα παρέχουν έναν ισχυρότερο και ισχυρότερο κινητήρα και απαιτούν ειδικευμένους αναβάτες. Όμως, επειδή δεν θεσπίστηκαν ποτέ κατάλληλοι κανονισμοί και περιορισμοί για αυτούς τους χρήστες οχημάτων, πολλοί νέοι μεγάλοι ποδηλάτες ήταν στο δρόμο και άρχισαν να προκαλούν συχνά τροχαία ατυχήματα.»

«Οι στόχοι αυτών των κανονισμών είναι να μειώσουν τα τροχαία ατυχήματα, να προωθήσουν την οδική ασφάλεια για όλους τους αναβάτες και τους πεζούς και να ενημερώσουν την εκπαίδευση και τις δοκιμές ώστε να ταιριάζουν στην τρέχουσα κατάσταση. Οι λεπτομέρειες της εκπαίδευσης και των δοκιμών θα ανακοινωθούν αργότερα από τον γενικό διευθυντή του Τμήματος Χερσαίων Μεταφορών».

Το Pattaya News θα παρέχει ενημερώσεις σχετικά με τη νέα διαδικασία άδειας καθώς θα δημοσιοποιούνται οι πληροφορίες. Σημειώνεται επίσης ότι η αρχική ανακοίνωση δεν σημείωνε συγκεκριμένα σε ποιο μέγεθος ένα ποδήλατο θα θεωρείται μεγάλο ποδήλατο. Αυτό είναι πιθανό να διορθωθεί στην τελική σειρά.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.