Δεκαοκτώ Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν στο Τσιάνγκ Ράι για φερόμενη παράνομη είσοδο στη χώρα

Τσιάνγκ Ράι-

18 Κινέζοι μετανάστες χωρίς έγγραφα συνελήφθησαν στο Τσιάνγκ Ράι στις 2 Αυγούστου, αφού φέρεται να προσπάθησαν να διασχίσουν τον ποταμό Μεκόνγκ από το Λάος για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα.

Μια ομάδα ερευνητών από το σημείο ελέγχου μετανάστευσης Chiang Saen περιπολούσε στην περιοχή του ποταμού Μεκόνγκ αφού έλαβε πληροφορία ότι μια ομάδα παράνομων αλλοδαπών θα μεταφερόταν λαθραία από την περιοχή Ton Pheung, στο βορειοδυτικό Λάος, πάνω από τα σύνορα με την Ταϊλάνδη μέσω βάρκας.

Οι παράνομοι μετανάστες πιάστηκαν ενώ έφτασαν σε μια όχθη ποταμού πίσω από ένα εστιατόριο στην περιοχή Chiang Saen γύρω στις 5:50 μ.μ. στις 2 Αυγούστου. Μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Τσιάνγκ Σαέν για μια πρώτη ανάκριση και για να κανονίσουν έναν μεταφραστή, καθώς κανένας από την ομάδα δεν είχε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Αρχικά χρεώθηκαν επειδή εισήλθαν στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης χωρίς άδεια και δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή του υπαλλήλου ελέγχου μεταδοτικών ασθενειών σύμφωνα με το Άρθρο 35 (1) του Νόμου Ελέγχου Νόσων του 2015, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Police of Immigration Bureau χθες, 18 Αυγούστου. Αυτή η εντολή, που έχει σχεδιαστεί για την προστασία από τον κορωνοϊό Covid-19, απαιτεί από όλους τους πιθανούς μετανάστες να περάσουν από τα κατάλληλα κανάλια για να εισέλθουν στη χώρα και να περάσουν από υποχρεωτική καραντίνα, μαζί με άλλους διάφορους κανόνες και κανονισμούς.

Ο Αντιστράτηγος της αστυνομίας Sompong Chingduang, Επίτροπος του Γραφείου Μετανάστευσης, δήλωσε στο Associated Press: «Οι αξιωματικοί της δημόσιας υγείας έκαναν ένα αρχικό τεστ θερμοκρασίας σε όλους τους μετανάστες και κανένας από αυτούς δεν είχε δείξει σημάδι μόλυνσης από κορωνοϊό Covid-19. Η ομάδα δεν είχε έκθεση στο ευρύ κοινό καθώς πιάστηκε γρήγορα.

«Κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Chiang Saen για νομικές διαδικασίες. Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές έλεγχαν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας τους και τη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους, καθώς ενδέχεται να περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα άτομα που μπορεί να συνέβαλαν σε αυτή τη διαφυγή ή να οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνα».

Η Ταϊλάνδη καταπολεμά τις παράνομες διελεύσεις των συνόρων και ενθαρρύνει τους κατοίκους πόλεων κοντά στα σύνορα να αναφέρουν τυχόν αγνώστους. Η Ταϊλάνδη πλησιάζει τις 90 ημέρες χωρίς επιβεβαιωμένα και καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού Covid-19 σε τοπικό επίπεδο και έχει εντοπίσει τον κίνδυνο παράνομων μεταναστών να φέρουν τον ιό από άλλες χώρες ως το μοναδικό μεγαλύτερο πιθανό εμπόδιο για να μείνεις απαλλαγμένος από τη νόσο. Τα διεθνή σύνορα παραμένουν κλειστά για τους γενικούς τουρίστες και μόνο μικρές, επιλεγμένες ομάδες αλλοδαπών επιτρέπεται επί του παρόντος να εισέλθουν στη χώρα.

Δεν είναι σαφές γιατί η ομάδα των Κινέζων προσπαθούσε να εισέλθει στην Ταϊλάνδη ή από πού κατάγονταν από την Κίνα.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.75 (4 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.