Ο επικεφαλής δημόσιας υγείας του Chonburi καταρρίπτει τις φήμες ότι δύο γιοι αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού πέθαναν από Covid-19, η αιτία ήταν η πνευμονία

Τσονμπούρι-

Δύο γιοι αξιωματικών του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης που πέθαναν από πνευμονία δεν είχαν καμία σχέση με τον κοροναϊό Covid-19, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής δημόσιας υγείας του Τσονμπούρι.

Η απάντηση ακολούθησε πολλές φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτό που οι αξιωματούχοι του Chonburi ονόμασαν «ψευδείς ειδήσεις» ότι δύο αρκετά νεαροί άνδρες είχαν πεθάνει από τον Covid-19, προκαλώντας φόβο και ανησυχία στην περιοχή.

Ο Bulakorn Hutacharoen, 35 ετών, πέθανε ξαφνικά δύο ημέρες αφότου διαγνώστηκε με πνευμονική λοίμωξη ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Chonburi την περασμένη Δευτέρα, 10 Αυγούστου.

Ο συντετριμμένος πατέρας του, ο διοικητής Prakit Hutacharoen, είπε ότι ο γιος του επιβεβαιώθηκε ο θάνατος στις 12 Αυγούστου στις 6:00 μ.μ. Ο θάνατός του είχε προκαλέσει συναισθηματικό σοκ στην οικογένεια και τους φίλους του, καθώς ο Bulakorn ήταν πάντα σωματικά υγιής και δεν είχε μείνει ποτέ στο νοσοκομείο ή άρρωστος ούτε μια μέρα στη ζωή του, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ένας γιατρός στο Chonburi αναγνώρισε την αιτία θανάτου του Bulakorn ως λοίμωξη των πνευμόνων που σχετίζεται με πνευμονία και δεν είχε καμία σχέση με τον Covid-19, παρά τις φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το φοβισμένο κοινό.

Ο Prakit είπε στους δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου του The Pattaya News αυτό το Σαββατοκύριακο: «Ο γιος μου δεν είχε ποτέ κάποια ασθένεια στο παρελθόν, είχε μόνο κάποιες αλλεργίες και ήταν υπέρβαρος. Διατηρούσε μια προσωπική επιχείρηση στην Μπανγκόκ και ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Ιαπωνία τον περασμένο Δεκέμβριο και έκτοτε δεν βλεπόμασταν πολύ, ειδικά την εποχή της πανδημίας του Covid-19».

Εν τω μεταξύ, ο φίλος του Prakit, υπολοχαγός Sarayut Pinphroh, ανέφερε επίσης τον τριανταεννιάχρονο γιο του, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ο οποίος πέθανε ξαφνικά στην περιοχή Sattahip την περασμένη Παρασκευή, 14 Αυγούστου, με παρόμοια διάγνωση πνευμονικής λοίμωξης.

Ο Δρ Apirat Katanyutanon, Αρχηγός Δημόσιας Υγείας στο Chonburi, έκανε την ανακοίνωση την Κυριακή (16 Αυγούστου) διαψεύδοντας τις φήμες που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι γιοι δύο αξιωματικών του ναυτικού είχαν πεθάνει από Covid-19.

Ο επικεφαλής είπε στο Associated Press: «Η αιτία θανάτου των δύο ασθενών έχει επαληθευτεί ως πνευμονία όπως είχε αρχικά διαγνωστεί. Καλά ενημερωμένοι έχουν και οι συγγενείς των δύο νεκρών. Έχουν γίνει πολλά τεστ για Covid-19 και όλα βγήκαν αρνητικά. Ο τοπικός πληθυσμός μπορεί να χαλαρώσει καθώς δεν υπάρχει κανένα σημάδι του Covid-19 σε κανέναν από τους δύο νεκρούς».

«Κανένας από τους δύο θανάτους δεν είχε ιστορικό που να σχετίζεται με τον ιό ούτε είχε σχέση με την κρατική εγκατάσταση καραντίνας στο Τσονμπούρι. Παρόλο που κάποιος είχε μια αναφορά επιστροφής από την Ιαπωνία, αλλά ήταν πολύ πριν η Ιαπωνία είχε αναφορές για κρούσματα COVID-19. Δεν βρισκόταν στην Ιαπωνία για πολλούς μήνες και πολύ πριν από οποιαδήποτε πιθανή περίοδο επώασης του ιού Covid-19. Επιπλέον, κανένας από τους δύο δεν εμπλέκεται, όπως ανέφεραν κάποιες φήμες, με ξένους στρατιώτες ή στρατιωτικές ασκήσεις με αλλοδαπούς. Πολλαπλές δοκιμές αποδεικνύουν ότι κανένα θύμα δεν πέθανε από ή με Covid-19».

Ο Απιράτ είπε ότι επιβεβαίωσε επίσης την υπόθεση στον άμεσο προϊστάμενό του, συμπεριλαμβανομένων των επαρχιακών διοικητών και των στελεχών του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, για να αποφευχθούν περαιτέρω παρεξηγήσεις. Όλοι εξέτασαν τις πληροφορίες και επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για Covid-19.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/