Κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα αξίας περίπου δώδεκα εκατομμυρίων μπατ στο Μπανγκλαμούνγκ

Banglamung-

Αξιωματούχοι του τμήματος ειδικών φόρων κατανάλωσης της Ταϊλάνδης συνέλαβαν έναν βασικό ύποπτο και κατέσχεσαν λαθραία τσιγάρα αξίας περίπου 12 εκατομμυρίων μπατ στο Μπανγκλαμούνγκ σήμερα.

Το τμήμα ειδικών φόρων κατανάλωσης Chonburi, με επικεφαλής τον κ. Worawat Pinyo, κατέσχεσε τις λαθραία διάφορες μάρκες ταϊλανδέζικων και ξένων τσιγάρων σε συνολικά 25,500 πακέτα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Οι υπάλληλοι ειδικών φόρων κατανάλωσης υπολόγισαν τη λιανική αξία των κατασχεθέντων αντικειμένων σε περίπου 12 εκατομμύρια μπατ ενώ η απώλεια φορολογικών εσόδων για τα προϊόντα είναι περίπου ένα εκατομμύριο μπατ.

​Ο κύριος ύποπτος, ονόματι Pao Wongwean, η ηλικία του δεν έγινε γνωστό και τα τσιγάρα που κατασχέθηκαν βρέθηκαν σε ένα σπίτι στο συγκρότημα κατοικιών Lake Mappachan στο Nongprue. Η σύλληψη έγινε αφού οι αξιωματούχοι έλαβαν πληροφορία ότι τσιγάρα διακινούνταν λαθραία μέσω των συνόρων Ταϊλάνδης-Καμπότζης στο Sa Kaeo.

Οι υπάλληλοι των ειδικών φόρων κατανάλωσης και οι σχετικές τοπικές αρχές επιβολής του νόμου Chonburi ερεύνησαν αφού διαπίστωσαν μέσω της πληροφορίας από έναν ενδιαφερόμενο πολίτη ότι αυτά τα τσιγάρα φυλάσσονταν σε ένα σπίτι στην περιοχή Pattaya πριν μεταφερθούν.

Ο κ. Wongwean αντιμετωπίζει νομικές κατηγορίες βάσει του νόμου περί τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης σχετικά με παράνομη κατοχή απλήρωτων φορολογικών αγαθών.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.75 (4 ψήφους)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.