Ορισμένες επαρχίες της Ταϊλάνδης επιτρέπουν το άνοιγμα εκ νέου χώρων άθλησης ζώων, όπως ταυρομαχίες και κοτομαχίες

NAKHON SI THAMMARAT – Η επαρχία Nakhon Si Thammarat επέτρεψε να ανοίξουν ξανά οι χώροι αθλητισμού ζώων με προληπτικά μέτρα για τον COVID-19. Αυτοί οι χώροι και οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τις τοπικές ταυρομαχίες, κοκορομαχίες, betta ψαρομαχίες και φάρμες τραγουδιού με κόκκινα μουστάκια.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Μεταδοτικών Ασθενειών του Nakhon Si Thammarat, υπό την προεδρία του Κυβερνήτη Siripat Phatthakun, επέτρεψε πρόσφατα να ανοίξουν ξανά οι εκδηλώσεις και οι χώροι αθλητισμού ζώων όταν είναι έτοιμοι, με τη διαχείριση κινδύνου COVID-19.

Το κοινό και οι συμμετέχοντες σε τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου ανά πάσα στιγμή, ενώ οι κάτοχοι αδειών αθλητισμού ζώων θα κληθούν σε συνάντηση όπου θα ενημερωθούν για τις επιχειρησιακές οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19. Αυτοί οι χώροι μπορεί να αναγκαστούν να κλείσουν εάν διαπιστωθεί ότι δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα.

Αυτή η τελευταία χαλάρωση των μέτρων lockdown επιτρέπει στους χώρους στο Nakhon Si Thammart να ανοίξουν ξανά, με βάση τη διακριτική ευχέρεια της επαρχιακής επιτροπής μεταδοτικών ασθενειών.

Στην Μπανγκόκ, ωστόσο, ο Κυβερνήτης της Μπανγκόκ Pol Gen Aswin Kwanmuang υπέγραψε μια προσωρινή διαταγή κλεισίματος χώρων, η οποία ορίζει ότι οι χώροι αθλητισμού ζώων στην Μπανγκόκ παραμένουν κλειστοί τουλάχιστον έως τις 31 Αυγούστου, μετά την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η επαρχία Τσονμπούρι, η οποία περιλαμβάνει την Πατάγια, επέλεξε επίσης να τα αφήσει κλειστά.

Ωστόσο, η νέα εντολή περιλαμβάνει μια διάταξη για την επαναλειτουργία αυτών των χώρων όταν κριθεί σκόπιμο, με μέτρα δημόσιας υγείας που έχουν σχεδιαστεί για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19.

Οι χώροι που ανοίγουν παράνομα ή δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, θα θεωρούνται παραβάτες του νόμου για τις μεταδοτικές ασθένειες και θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 1 έτους, πρόστιμο έως 100,000 μπατ ή και τις δύο ποινές. Θα τιμωρηθούν επίσης βάσει του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης που εξακολουθεί να ισχύει, προσθέτοντας επιπλέον φυλάκιση 2 ετών ή πρόστιμο έως και 40,000 μπατ ή και τα δύο. Τέτοιοι χώροι θα αναγκαστούν επίσης να κλείσουν από τις αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κλειστοί παραμένουν και οι χώροι ιπποδρομιών. Οι ιδιοκτήτες τέτοιων εγκαταστάσεων έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να τους επιτρέψει να ανοίξουν ξανά.

Πηγή: Thai National News Bureau

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/